תבשיל הדגים הצפון-אפריקאי עשה עלייה ארצה יחד עם יהודי לוב ותוניס. עם השנים חדרה המנה שנהוג לאכול בערב שבת, לבתים רבים של משפחות ישראליות.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת הבלוגרית מירי קוקי במתכון שלה.
מתכון לחריימה של מירי קוקי
רכיבים
2-3 כפות רסק עגבניות
שמן לבישול
שמן פפריקה
(מכינים מראש 3 כפות פפריקה חצי כוס שמן ושמים בצד)
2 כפות שום כתוש טרי
מלח, פלפל לבן, כמון, כרויה (קימל), צ'ילי חריף (לא חייב)
צ'ילי טרי חתוך (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
דג - אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים סלמון/טונה/מוסר ואחרים
אופן ההכנה
שמים הכל בסיר ומוסיפים מים - לפחות 500 מ"ל.
מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות.
מוסיפים את הדגים ומבשלים לפי סוג הדג.
בתיאבון.

