"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הליהוק שאמור לרצות את המעריצים אחרי שטום קרוז אכזב

הסדרה "ריצ'ר", שעלתה באמזון פריים, מחזירה לחיים את דמותו של הגיבור הספרותי ג'ק ריצ'ר, שקרוז גילם אותה בשני סרטי קולנוע

,עודכן
0השמעה
אלן ריצ'סון ב"ריצ'ר", צילום: אי.פי

ג'ק ריצ'ר, גיבור סדרת הספרים הפופולרית של הסופר הבריטי לי צ'יילד, מגיע למסך הקטן אחרי שכבר ביקר בקולנוע.

טום קרוז כבר גילם את דמותו של ריצ'ר בשני סרטי קולנוע - "ג'ק ריצ'ר" (2012) ו"אין דרך חזרה" (2016). אבל עשרות מיליוני המעריצים של איש הצבא בדימוס, שנודד ברחבי ארה"ב ומשתמש באגרופיו ובשכלו החריף כדי לסייע לכל מי שזקוק לעזרתו - נותרו לא מסופקים. בעיקר כי קרוז (הנמוך והלא־מאוד־בריון) לא דומה בשום צורה לדמותו של ריצ'ר כפי שהיא מתוארת בספרים (גובה של כמעט שני מטרים ומבנה גוף שלא היה מבייש קיר בטון).

"מאוד נהניתי לעבוד עם קרוז", אמר צ'יילד בראיון ב־2019 בתשובה לשאלה מדוע החליט ללהק את דמותו של ריצ'ר מחדש. "הוא אדם מאוד נחמד. אבל בסופו של דבר, הקוראים צדקו. הגודל של ריצ'ר חשוב ביותר, והוא מהווה רכיב מרכזי בזהות שלו".

טענות מסוג זה לא צפויות להיות מופנות כלפי אלן ריצ'סון האלמוני יחסית, שנבחר לככב בסדרה החדשה, "ריצ'ר", שעלתה בסוף השבוע באמזון פריים.

בניגוד לקרוז, ריצ'סון בן ה־39, ששיחק בסדרות כמו "טיטאנים" ו"סמולוויל", הוא בחור גדול, וכמו ריצ'ר, גם לו יש רקע צבאי. ליתר ביטחון, ריצ'סון גם העלה 15 ק"ג בשרירים, וקרא את כל 26 הספרים שצ'יילד כתב עד עכשיו (או כך לפחות הוא טוען).

"אני רוצה להיות הכי אותנטי שאפשר", אמר ריצ'סון ל"ניו יורק טיימס". "ואני לא רוצה שהמעריצים השרופים יצחקו עלי אחרי שהם ימצאו איזשהו פרט מהספרים שפספסנו".

העונה הראשונה של "ריצ'ר" מבוססת על הספר הראשון בסדרה, "The Killing Floor", שיצא ב־1997 (בעברית: "כסף קטלני"). "ריצ'ר הוא מינימליסט", אומר ריצ'סון. "הוא לא מסתובב עם דבר בכיסים מלבד מברשת שיניים ודרכון. אבל לאן שהוא לא הולך, הצרות תמיד מוצאות אותו". אם הסדרה החדשה תזכה להצלחה, אתם יכולים להיות בטוחים שהצרות שמוצאות את ריצ'ר הפעם הן רק ההתחלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר