מפת הטלוויזיה לשנת תשפ"ז: מי יתרסק, מי ישלוט ומי ייעלם

מבט על העתיד של ערוצי הטלוויזיה בישראל לקראת השנה החדשה • מה מצפה לערוצים 11, 14, 15, 16 ושות'?

ינון מגל, הפטריוטים | צילום: ערוץ 14

לקראת שנת תשפ"ז בטלוויזיה הישראלית

ערוץ 13: האם בעוד שנה מהיום יבין אסף רפפורט את מה שהבינו יוסי מימן ז"ל ולן בלווטניק יבדל"א? שערוץ טלוויזיה בלי רייטינג הוא משאבת כסף שאולי מאפשרת לך להסתובב ליד סלבס, ולהרגיש לרגע הילד הכי מקובל בכיתה אחרי ששנים היית החנון מההייטק אבל לא יותר מזה? יהיה מעניין לראות אם ערוץ 13 יצליח להתרומם מהקרשים בשנה הקרובה, אם לשפוט לפי הרייטינג של אירועי הגמר של "דה וויס" אתם יודעים לבד את התשובה.

מנכ"ל אסף רפפורט | צילום: עומר חכמון

ערוץ 12: אם בנימין נתניהו יישאר בתפקידו, המטרה העיקרית שלו בתחום התקשורת תהיה ערוץ 12 - ובמיוחד מהדורת החדשות שלו. אתם זוכרים שפעם לא ידענו מי זה נוני מוזס, יצחק עמית או גלי בהרב־מיארה, והיום אין ליכודניק שלא מכיר? ככה בדיוק יהיה עם אבי ניר, מנכ"ל קשת. שמו יקושר ל"מכונת הרעל", ואת מה שיקרה משם אנחנו מכירים. אם ביבי יפסיד, הפער בין קשת למתחרות שלה רק ילך ויגדל עוד יותר ממה שהוא כיום. קשת היא הטלוויזיה של ישראל עם המהדורה המשפיעה והחזקה ביותר בישראל, ושלוש שנים של מלחמה הוכיחו זאת.

נתניהו והבריסטה | צילום: ללא

ערוץ 11: מאחורי הקלעים מתרחש לו קרב על מנכ"לות הערוץ. האם גולן יוכפז ימשיך בתפקידו, או אולי מועמד/ת אחרים, אבל זה פחות מעניין את הצופים. מה שבטוח הוא שהתאגיד הוכיח השנה שחדשות ויצירה דוקומנטרית ומקומית הם הכוח שלו. ואם תרצו אז מידי פעם גם הפקה של אירועי ספורט. בכל השאר, מדובר בתוכניות שאם הייתם צופים בהן הייתם שואלים על מה הולך הכסף שלכם. ותאמינו לי שאני יודע - במהלך המונדיאל ישבתי בתוכנית שאמורה היתה לעסוק בכדורגל, כשלפניי התראיין מעצב אופנה ואחריי משתיל שיער שענה על השאלה הקשה "מתי מותר לכדורגלנים לחזור לנגוח אחרי השתלה?"

ערוץ 14: השנה החולפת ייצבה את ינון מגל כטאלנט הכי חזק באקטואליה הישראלית. כשהוא נמצא - הערוץ הזה חי; כשהוא לא נמצא - אפשר לירות שם גמדים מתותח ואיש לא יגיע. גם כאן, כמו במקרה של ערוץ 12, לתוצאות הבחירות תהיה השפעה ישירה. ניצחון של ראש הממשלה המכהן יעזור למגי טביבי, ליעקב ברדוגו וכמובן ל"פטריוטים". הפסד - ויהיה מעניין לראות אם הערוץ הזה מסוגל להיות אופוזיציה לוחמת ולעשות עיתונות אמיתית.

אולפן "הפטריוטים" בערוץ 14 | צילום: כפיר זיו

ערוץ 15: כוחו של הערוץ הזה הוא בהיותו הצלחה גדולה מעבר לים, וככזה שהצליח למצב עצמו כימין אבל לא סהרורי כמו מקבילו בשלט. עם זאת, הרייטינג ממשיך להיות בעייתי, כאשר כותב שורות אלו מתארח שם לעיתים, ואז אשתו שואלת אותו "איפה היית בשעתיים האחרונות?". לוח השידורים החדש, שאמור לעלות בינואר, יסמן לאן פניו: עוד אקטואליה שמתקשה לייצר סדר יום, או יותר מגזין, בידור וספורט.

ערוץ 16: איש לא יודע או מבין את האירוע, אבל דבר אחד בטוח - על אף שכרגע הוא נקלט רק בסלקום וב"Free Tv", את המהומה שהוא חולל מאחורי הקלעים בברנז'ה הישראלית כבר אי אפשר יהיה לקחת ממנו. האופטימיים מדברים על כך שבקרוב מאוד תורגש השפעתו עם תוכניות אקטואליה, בידור ותוכן מקורי וקנוי; הפסימיים מדברים על כך שעד ראש השנה הבא כל מה שיישאר מהערוץ זה האולפן היפה והמושקע שהוקם שם, שיעמוד למכירה למרבה במחיר.

יס והוט: דמי המינוי הכל כך יקרים שלנו היו שווים השנה עבור "בודקת" ו"זגורי אימפריה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...