"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
היה הדמות של "צ'יטוס": 5 עובדות מפתיעות על יואב צפיר
הדחייה של נועה קירל מ"בבית ספר למוזיקה", הדמות שלא צ'יטוס שבה שיחק והאזהרה של אבא טוביה שהרחיקה אותו ממשחק • ריכזנו חמש תחנות מפתיעות שלא ידעתם על הבמאי
יואב צפיר. צילום: יונתן זינדל/פלאש90

היה הדמות של "צ'יטוס": 5 עובדות מפתיעות על יואב צפיר

הדחייה של נועה קירל מ"בבית ספר למוזיקה", הדמות שלא צ'יטוס שבה שיחק והאזהרה של אבא טוביה שהרחיקה אותו ממשחק • ריכזנו חמש תחנות מפתיעות שלא ידעתם על הבמאי

מערכת תרבות היום
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כבמאי, עורך ראשי ואחד המוחות החזקים והמשפיעים בטלוויזיה הישראלית, יואב צפיר אחראי במידה רבה לעיצוב הפסקול, התרבות והפריים-טיים של העשורים האחרונים. ממהפכת "כוכב נולד" ו"הכוכב הבא", דרך בימוי מופעי ענק ומשלחות אירוויזיון ועד להפקות הדרמה והקומדיה המצליחות של "טדי הפקות", צפיר הפך לאיש החזק ביותר מאחורי הקלעים של המסך.

למרות הנוכחות הממושכת של משפחתו בלב התעשייה והקריירה העשירה שבנה, מעטים מכירים את התפקידים המפתיעים שגילם בצעירותו, את הרגעים הדרמטיים בעסקאות הבינלאומיות ואת ההחלטות האישיות שעיצבו את דרכו המקצועית.ריכזנו חמש עובדות מרתקות שלא ידעתם על יואב צפיר.

1. הוא נכנס לתוך הבובה של "צ'סטר צ'יטה"

בתחילת שנות ה-90, לקראת פתיחת השידורים המסחריים של ערוץ 2, חברת "עלית" השיקה בישראל את החטיף "צ'יטוס". כחלק ממהלך השיווק הופקה רצועת ילדים יומית בשם "יום יומן" (שנודעה גם כ"צ'סטר וחגית").

צפיר, שהיה שחקן צעיר לאחר שחרורו מצה"ל, נבחר להיכנס לתוך בובת הברדלס המואנשת של הקמע הרשמי - צ'סטר צ'יטה. צפיר לא רק לבש את הבובה הכבדה והמזיעה, אלא גם שר את שיר הפתיחה ודיבב את הדמות בסדרה, כשלצידו שיחקה חגית דסברג וזוגתו (ולימים אשתו) מיכל צפיר.

יואב צפיר. גילם את הדמות של צ'סטר, צילום: צילום מסך

2. אביו טוביה הפציר בו לא להישאר שחקן

צפיר גדל כבנו הבכור של טוביה צפיר, מגדולי הבדרנים בישראל. אף שהפגין כישרון משחק בולט וכיכב בתפקיד ראשי בסרט המופת "בלוז לחופש הגדול" (1987), אביו ידע היטב עד כמה מקצוע המשחק רווי חוסר יציבות ומאבקים.

טוביה הפציר בבנו שלא להסתמך על משחק כמקור פרנסה ראשי וייעץ לו לעבור אל מאחורי הקלעים. יואב הקשיב לעצה, פנה ללימודי קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב והפך לאחד מבכירי הבמאים בארץ - החלטה שאביו הגדיר לימים כטובה ביותר שקיבל.

יואב צפיר לצד הוריו טוביה ויעל, צילום: אינסטגרם

3. האחראי הישיר לפיטורי השופטים ב"הכוכב הבא"

במשך שנות שידור רבות של "הכוכב הבא", שולחן השופטים ידע לא מעט שינויים, פרידות והחלפות של שמות מוכרים. בעוד שכלפי חוץ נהוג להציג את עזיבות השופטים כ"פרישה מרצון" או אילוצי לוחות זמנים, צפיר, כבמאי וכעורך הראשי של התוכנית,הודה בפתיחות כי הוא זה שנושא על כתפיו את האחריות להחלטות הפיטורים המורכבות.

צפיר מנהל בעצמו את השיחות הקשות מאחורי הקלעים ומוביל את ריענון הפאנל כאשר הדבר נדרש לטובת הרייטינג, הדינמיקה באולפן וטובת הפורמט.

4. הפספוס של נועה קירל

אחד הפספוסים הבולטים בקריירה של יואב צפיר התרחש באודישנים לעונה

הראשונה של "בית ספר למוסיקה", כשנועה קירל הצעירה נבחנה - אך נדחתה.

"היו לנו גם פאשלות",הודה צפיר בראיון ל"היום", "למשל,נועה קירלנבחנה לעונה הראשונה של 'בית ספר למוסיקה' ולא התקבלה. באותה מקהלה היתה גם עדי ביטי, שכן התקבלה". למרות הסירוב הראשוני, צפיר ציין בהערכה כי דווקא כוח הרצון יוצא הדופן של קירל הוא שהפך אותה לכוכבת ענק: "האמביציה של נועה הביאה אותה למקום שבו היא נמצאת היום. חריצות ואופי הם 90 אחוז מההצלחה, וגם לא להתחיל מוקדם מדי".

נועה קירל. לא התקבלה לבית ספר למוזיקה, צילום: ארן חן

5. פספוס המיליונים עם "Rising Star"

בשנת 2013 פיתח צפיר, יחד עם שותפיו ב"טדי הפקות" ובקשת, את הפורמט המהפכני של "הכוכב הבא" עם מסך האפליקציה המתרומם. הפורמט נמכר בעסקת ענק לרשת ABC האמריקאית תחת השם "Rising Star", וצפיר טס לארה"ב כיועץ בכיר עם ציפיות לחוזה ארוך טווח במיליוני דולרים.

אלא שהגרסה האמריקאית נתקלה בתקלות טכנולוגיות באפליקציה, חוסר התאמה בין השופטים ונתוני רייטינג נמוכים במיוחד, מה שהוביל לביטול התוכנית על ידי הרשת לאחר עונה אחת בלבד.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מחליפת צ'סטר צ'יטה ועד הפספוס של נועה קירל: 5 עובדות מפתיעות על יואב צפיר

העובדה / הנושאפרטים מרכזיים וסיפור הרקעהשורה התחתונה / נקודת הציון
1. גילום "צ'סטר צ'יטה"בראשית שנות ה-90, לקראת השקת ערוץ 2 וחטיף "צ'יטוס", לבש צפיר את בובת הברדלס הכבדה ברצועת הילדים "יום יומן", ואף שר ודיבב את הדמות.תפקיד ראשון ומפתיע מול המסך.
2. עצתו של טוביה צפירלמרות הצלחתו כשחקן צעיר (כמו ב"בלוז לחופש הגדול"), אביו הפציר בו לא להסתמך על משחק ולעבור לבימוי ויצירה מאחורי הקלעים עקב חוסר היציבות בתחום.הוביל לקריירה משגשגת כבמאי בכיר.
3. פיטורי השופטים ב"הכוכב הבא"צפיר הודו בפתיחות כי הוא זה שמנהל את השיחות הקשות ונושא באחריות המלאה להחלפת וריענון פאנל השופטים לאורך השנים לטובת הרייטינג והדינמיקה.האחראי הישיר לשינויים בשולחן.
4. הפספוס של נועה קירלקירל נבחנה בזמנו לעונה הראשונה של "בית ספר למוסיקה" אך נדחתה (בעוד עדי ביטי כן התקבלה), אך צפיר מציין לשבח את האמביציה והאופי שהביאו אותה לפסגה.פספוס שהפך לשיעור על נחישות.
5. נפילת "Rising Star" בארה"בפורמט "הכוכב הבא" נמכר לענקית השידור ABC ב-2013, אך עקב תקלות באפליקציה ונתוני צפייה נמוכים, התוכנית בוטלה לאחר עונה אחת בלבד.החמצת עסקת ענק בינלאומית.
Load more...