"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מה הקשר בין מדונה לחתונמי? זאת התיאוריה הפסיכולוגית שמסבירה את זה

הפרק הקודם של חתונמי הציף שאלות רבות סביב מערכת היחסים של תומר ולייקי: איך ייתכן שהוא חש כלפיה אהבה, הערכה וקרבה, אך אינו נמשך אליה מינית? מסתבר שלפסיכולוגיה יש הסבר אפשרי לתופעה הזו

,עודכן
0השמעה
לייקי ותומר ב"חתונה ממבט ראשון". צילום: Flow Photographers

אחד הרגעים המסקרנים בפרק של "חתונה ממבט ראשון" ששודר בשבוע שעבר הגיע אחרי שתומר ולייקי לקחו את מערכת היחסים שלהם צעד אחד קדימה. למרות שהשניים כבר מימשו את הקשר ביניהם,תומר הודה בפני לייקי כי הוא אינו מרגיש כלפיה משיכה מינית- אמירה שהותירה לא מעט צופים מופתעים.

איך תומר יכול לאהוב את לייקי בלי להימשך אליה?

בניסיון להסביר את התחושות שלו, תומר התייחס בעקיפין למה שמוכר בפסיכולוגיה כ"תסביך מדונה-זונה", מושג שטבע זיגמונד פרויד ושמנסה להסביר מדוע יש אנשים שמתקשים לשלב בין אהבה לתשוקה.

לפי התיאוריה של פרויד, ישנם אנשים שמתקשים לראות באותה אישה גם בת זוג לקשר רציני וגם מישהי שמעוררת בהם תשוקה מינית. במקום זאת, הם מחלקים נשים באופן לא מודע לשתי קבוצות:

"המדונה"- האישה שמכבדים, מעריכים, אוהבים ורואים כמתאימה לזוגיות ארוכת טווח ולהקמת משפחה.
"הזונה"- האישה שמעוררת משיכה מינית ותשוקה, אך אינה נתפסת כמתאימה לקשר רציני.

לפי פרויד, הבעיה נוצרת כאשר שני העולמות הללו אינם מצליחים להתקיים יחד באותו אדם.

למה זה קורה? פרויד טען שחלק מהגברים מקשרים כבר מגיל צעיר, באופן לא מודע, בין אהבה, הערכה וביטחון לבין דמות האם. לכן, כשהם פוגשים אישה שהם באמת אוהבים ומכבדים, המוח מתקשה לחבר אליה גם משיכה מינית באותה עוצמה, כי זה מרגיש אסור.

האם זה מה שקורה בין תומר ללייקי? אי אפשר לדעת בוודאות, וכדאי לא לאבחן אדם דרך תוכנית טלוויזיה. כך או כך, נדמה שהשיחה הכנה של תומר ולייקי הצליחה לפתוח דיון רחב הרבה יותר על הקשר המורכב שבין אהבה, אינטימיות ותשוקה ועל השאלה האם באמת אפשר להפריד ביניהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר