מגישת הספורט האוסטרלית דניקה מייסון התנצלה לאחר שקליפ שבו היא ממלמלת ומועדת בדיווח חי מאולימפיאדת החורף בליביניו, איטליה, הפך לוויראלי.
מייסון הודתה שצרכה אלכוהול לפני שעלתה לשידור, ואמרה שהיא "נבוכה". "שגיתי לחלוטין בשיפוט המצב ולא הייתי צריכה לשתות", אמרה. היא הוסיפה שהקור, הגובה והעובדה שלא אכלה ארוחת ערב כנראה החמירו את המצב, וציינה: "זה לא הסטנדרט שאני מציבה לעצמי".
הקטע, שנמשך כחמש דקות, התפשט ברשת ביום רביעי בבוקר. במהלכו נראתה מייסון בולעת מילים, מאבדת את חוט המחשבה וסוטה לנושאים אקראיים לחלוטין: היא השוותה מחירי קפה בין איטליה לארצות הברית, הזכירה איגואנות, בלבלה בין בריטניה לארצות הברית, ועשתה מלאכי שלג בשלג תוך כדי שהיא מתלוצצת כמה מפתה היה לה לעשות זאת. היא אף השוותה עמית להנחיה לאיגואנה קפואה.
מנחה האולפן קארל סטפנוביץ' נראה מבולבל ונבוך ככל שהקטע התקדם. הוא ניסה להרגיע את המצב בשידור, הציע שהקור הקיצוני באיטליה הוא שגרם לבלבול, והשווה לקשיים שחוותה עמיתתו אליסון פיוטרובסקי באותם תנאים. בסיום אמר למייסון: "אל תדאגי מזה. נמשיך הלאה. את אגדה".
הגיבובים לא איחרו לבוא: חלק מהצופים התבדחו שמייסון לא נראתה במיטבה, ואחרים כתבו שהקטע עשה להם את היום. אך מאחורי הקלעים, לפי הדיווחים, השאלות היו כבדות יותר. דמות בכירה בערוץ הביעה הפתעה מכך שהשידור הורשה להימשך, ומקור אנונימי תהה מדוע המגישה הוחזרה שוב ושוב לשידור במהלך הקטע במקום לעבור הלאה.
מייסון הדגישה שהיא נוטלת אחריות מלאה, הודתה לרבים שפנו אליה בהודעות תמיכה, וציינה שהקליפ ממחיש את התנאים המאתגרים בשטח בליביניו.
ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי תמך בה בגלוי: "אני פרו-דניקה. כל הכבוד לה. היא נמצאת באיטליה, היא כנראה הייתה עייפה, הבדל ההשעות כנראה השפיע. אין פה מה לראות", אמר לפי BBC News.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו