"חתונה ממבט ראשון": מי חשב שזה רעיון טוב לשדך אתכם, למען השם

במשך עונה שלמה היינו עדים לניסיונות ההתקרבות של חיה למור, שחרף כוונותיה הטובות חייבים לציין שהגיעו עם תנאי • הבקשה של חיה שישמור שבת עמה ובעיקר הניסיון הפרקטי שלו לעשות זאת, היו הקש ששבר סופית את מור, שכנראה חשב שעוד יצליח להחזיק מעמד בטרם הבין שאין באמת טעם

מומחי הזיווג של "חתונמי" לדין. חיה ומור. צילום: צילום מסך קשת 12

עוד שבוע, עוד זוג שבחר לפרק את החבילה בעונתה השביעית של "חתונה ממבט ראשון", או כפי שאפשר לקרוא לה בשלב זה - "חתונמי - זמן פציעות".

אחרי הצמד המזמר איילה ושחר, וכוכבי "הישרדות: תאילנד" נועם ואיזבל, הגיע תורו לשבוק חיים של השילוש ה(לא) קדוש חיה, מור וכמובן טוי, כלב פודל תמים למראה, שלמעשה מתפקד כקטליזטור משמעותי בתהליך הפרידה הבלתי נמנע והאיטי לעזאזל של בעליו. זרז מהלך על ארבע, אם תרצו, שבמחי פעולת הפרשת פסולת נוזלית אחת הביא לקיצה של מערכת יחסים בלתי מתפקדת בין אישה שמעוניינת בקשר כשר ובעל שאוהב את השבת מספיק כדי לא לרצות שיתעסקו לו איתה. ברצינות, באיזה עולם היה נראה למישהו הגיוני לצוות בין דתייה-לייט שומרת שבת לבין חילוני כמעט גמור, שההתקרבות לדת כמעט פירקה את המשפחה הגרעינית שלו?

באיזה עולם זה הגיוני? מור וחיה, "חתונמי", צילום: צילום מסך, קשת 12

במשך עונה שלמה היינו עדים לניסיונות ההתקרבות של חיה למור, שחרף כוונותיה הטובות חייבים לציין שהגיעו עם תנאי. זה לא שמור חף מטעויות, הוא בהחלט עושה לא מעט כאלה - החל מבחירותיו הפנים עיצוביות לבית (או היעדרן, אם נדייק) ועד יכולותיו הלוקות כשזה מגיע לתקשור תסכולים.

אבל, וזה חתיכת אבל, הבקשה של חיה שישמור שבת עמה ובעיקר הניסיון הפרקטי שלו לעשות זאת, היו הקש ששבר סופית את מור, שכנראה חשב שעוד יצליח להחזיק מעמד עד סוף 42 ימי צילום התוכנית, בטרם הבין שאין באמת טעם. אין לו עניין ללכת בדרכי אביו בכל הנוגע להתקרבות לדת, ואין לו גם אינטרס לעשות זאת כשמדובר בחלק מסעיפי הבסיס של בת הזוג ששידכו לו מומחי זיווג של תוכנית טלוויזיה.

זה לא שמדובר באמצעי לשמירת קשר קיים שאחד מצדדיו מצא עצמו מתקרב לדת, אלא בפיצ'ר בילט-אין של חיה, בחורה חביבה אך כזו שמגיעה עם ציפיות מאוד ספציפיות בנושא שמירת הלכות. עם כל הרצון של מור להתגמש הוא לא באמת ראה עתיד בחיבור ביניהם, שנועד לכישלון מהרגע הראשון. כן, כבר משלב ירח הדבש כשהתפתח ויכוח בין השניים בנושא, מי היה מאמין, שמירת השבת. כמו כל אקדח שמוצג במערכה הראשונה וסופו לירות בזו האחרונה, אותה שבת סתמה את הגולל על הקשר הזה. ותודה גם לטוי ושלפוחיתו הרכה. היו שלום, חיה ומור. מי חשב שזה רעיון טוב, למען השם?

שכנע אותה לבלות בעיר החטאים. מינדי ואסף ב"חתונמי", צילום: מתוך התוכנית, קשת 12

גם אסף מהצמד "מינדי ו..." קץ בחיי הדת, או לכל הפחות בעיר הקודש, לאחר שמשאית נכנסה בו במהלכו של פקק תנועה מהדרך לתל אביב לירושלים. על כן הוא מצליח לשכנע את מינדי לבלות את השבועיים האחרונים של הניסוי החברתי שהם משתתפים בו בתל אביב, עיר שכל מהותה חטא. "את תראי, יהיה לך כיף פה", מחרטט אסף את מינדי, שנראית מאושרת כמו אחרי תאונה עם משאית. כי מה יותר כיף מקורקינטים חשמליים ארורים שמנסים לדרוס אותך בכל פינה, תנופת בנייה שהפכה כל פיסת מחייה לחירבה מוחלטת, מחירים שבמונקו היו מתביישים לגבות ושעת סגירת יום של אחת עשרה, במקום שפעם התגאה בהיותו "בלי הפסקה" והיום הוא בעיקר נטול הצדקה.

כשהם כבר בדירה שלו אסף מנסה למכור למינדי את תל אביב כעיר רגועה ונטולת פקקים, ואז עולב בצ'ארלי הכלב ומאשים אותו בכך שיש לו, אלוהים שישמור, ריח של כלב. לו אנחנו צ'ארלי, הספה של אסף כבר מזמן הופכת לזירת פיגוע נוסח טוי, מחולל שינוי פרוותי ומבשר השינוי החשוב שבכלבי התוכנית לדורותיהם (ועם הכלב ריי של מאי ומשה הסליחה).

בגזרה אחרת, ברק מתרגש מאוד ממחווה קולינרית בסיסית למדי שחן הכינה לו, ואם קוקילידה ביתית תופסת כל כך הרבה פוקוס בפרק אחד סימן שבאמת הגענו לחלק המשמים של העונה. חן גם מפנקת אותו בשלט לבית הנושא את שמותיהם אף שנותרו להם לא יותר מעשרה ימים עד שיפרידו כוחות, ועל ספת הפסיכולוגית ברק עדיין לא מסוגל להוציא את המשפט "אני אוהב אותך" מהפה. העניין סביב המשפט נחתם במחברת שבה ברק כותב דברים לחן במקום לומר אותם בקול רם. מה פשר הליהוק הזה? לפורמט הזה לא אמורים להיות מלוהקים אנשים בשלים רגשית?

מעוררת את השד העדתי. רוני ושקד ב"חתונמי", צילום: צילום מסך, קשת 12

גם היחסים בין שקד ורוני בסך הכל בסדר. כלומר, ברגעים שבהם רוני לא חופרת לעצמה בור וקופצת אליו קפיצת ראש. זה קורה אחרי שהשניים נפגשים לארוחת ערב עם זוג חברים של שקד, שמשום מה מתייחסים ללימודים של רוני בבית הספר למוזיקה "רימון" כאילו מדובר במינימום תוכנית מצטיינים בפרינסטון.

רוני, כפי שהיא נוהגת לעשות מדי פעם, מסבירה לשקד שהחברים שלו לא בדיוק בסגנון של חברים שלה, מתעכבת על סממנים כמו החלקה בשיער ועקבים, ומעוררת את השד העדתי שחי תמידית בשקד כדייר קבע ללא דמי שכירות. איכשהו העניין נפתר, אבל אם לשפוט לפי התגובות של שקד כלפיה, שהולכות והופכות פחות ופחות סבלניות, כמו גם את תגובות חבריו הנ"ל באינסטגרם לאחר שידור הפרק (רמז: הם לא התלהבו), אפשר כבר להניח שהחיבור רוני ושקד לא יאריך ימים.

ברגע השיא של השבוע, שקד ורוני, אסף ומינדי וחיה ומור נפגשים לארוחת ערב ומרכלים על מתמודדים משלל עונות קודמות. קצת לפני כן מתחיל סיקוונס הפרידה של חיה ומור, במסגרתו מור בוחר בפעולת פאסיב-אגרסיב אכזרית למדי בנסיעה למסעדה, מתעלם מרעייתו הבדיונית ומצהיר אהבה בפני עידן עמדי. בארוחה עצמה, באקט של חוסר מודעות משונה, אסף חושף שמינדי והוא אולי בהיריון, והתגובה של מינדי למהלך היא למסך את עצמה עם חמש כוסות יין. שקד ומור, בין 280 ריאציות של שימוש במילה "אחי", מניעים בשיחה אישית ביניהם את רעיון הפרידה שמור כבר מגלגל בראשו היטב בשלב זה, והשבוע מסתיים בפרידה האמורה, ברוך השם.

מצד אחד זה ראוי להערכה שאף שמלכתחילה היה מדובר בקשר שאין לו כל סיכוי להתקיים במציאות נוכח פערי תפיסות מהותיים כל כך, השניים שרדו הרבה זמן בתוכנית וכמעט הגיעו לקו הסיום של העונה. מצד שני אולה ואופיר, מהזוגות הבלתי מתאימים שבתולדות התוכנית, איכשהו עדיין ביחד, כך שלא מדובר בהישג מרשים כל כך. לחייך, טוי. מערכת היחסים הכושלת אחת היא המשתנה של האחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר