הוא יוצר תוכן, כוכב רשת, צלם אוכל עם מאות אלפי עוקבים וגם פודי מושבע - אבל גל זהבי הוא קודם כל צופה אדוק של "בואו לאכול איתי", תוכנית הקאלט של כאן 11 שהפכה לתופעה.
בשבוע הבא יעלה "בואו לאכול איתי - פסח", ספיישל מיוחד של התוכנית, שבו יתארחו חמישה אנשי קולינריה לחמש ארוחות חג כשרות ופרועות. הספיישל ישודר מדי ערב במשך שבוע, החל מ־13 באפריל, בכאן 11 ובכאן BOX.
לצידו של זהבי יתארחו בספיישל בוגרת הריאליטי סמדי "בומבה" וקנין, הסופר, התסריטאי והבמאי ניסן שור, השפית המוערכת נועה (דואה) לוי והשף בעל השם העולמי שחף שבתאי. את התוכנית, שמביימת ועורכת טליה נחמני, מלווה הקריינות הסרקסטית והמוכרת של שי אביבי לתסריט של דקלה קידר.
בא להגשים חלום
עבור זהבי (31), צלם קולינרי מתל אביב, מדובר בלא פחות מהגשמת חלום. "כבר עשור אני מצלם מסעדות, ספרי בישול ומגזינים, למדתי בישול גבוה, ועכשיו אני לומד קונדיטוריה ומתעסק ביצירת תוכן לתוכניות בישול בטלוויזיה, לצד פיתוח מוצרים לתאגידים ולשוק הרחב", הוא מספר בראיון ל"ישראל היום".
"דברים כמו קראנץ' פיסטוק, משקאות מיוחדים של יטבתה, נסטלה - פיתוח חדשנות זו אחת העבודות שלי, משם אני מגיע. אני אוטודידקט, ואוכל נמצא הרבה מאוד בחיים שלי, מגיל מאוד צעיר. עבדתי במסעדות כילד, ומאז אני בעיקר מנסה להבין את השפה של השפים כדי לדבר איתם דרך צילום האוכל, ובמקביל להבין את אחורי הקלעים של העולם הזה. זה הביא לי הרבה מאוד ידע, זה גרם לי לבשל ולפתח מתכונים ולהתנסות בטכניקות חדשות שלא הכרתי".
ומה זה "בואו לאכול איתי" עבורך?
"אני צופה אדוק של התוכנית. ראיתי הכל, אני מכיר את כולם, יש לי איזה סלפי עם מתמודד אזוטרי מהעונה הרביעית. יצאתי קצת גרופי מוזר", הוא צוחק. "האמת היא שלפני חמש שנים הייתי באודישנים לעונה רגילה, התקדמתי שני שלבים, ואז פסלו אותי כי אני מקצועי מדי לפורמט, ודי התבאסתי. לפני כמה חודשים, כשהעלו את הרעיון לעשות ספיישל אנשי קולינריה עם בישול מקצועי - קפצתי על הגג, וגם החזקתי אנרגיה שזימנה את זה. אני חושב שזו הפעם הראשונה בכל הפורמט הבינלאומי הזה שעושים ספיישל עם אנשים שיודעים לבשל, ולא חובבנים".
לא נוכל לעשות ספוילרים ולשאול לאיזה מקום הגעת, אבל תוכל לספר על החוויה של הצילומים?
"זו היתה חוויה אקספרסיבית. אני לא חושב שיש חוש שלא עובד בשבוע הזה, הכל מאוד מודגש. זה נראה ממש 'פאן' לארח, אבל זה באמת מורכב. שכרתי והבאתי ציוד, והייתי בטוח שאוכל גם לעבוד תוך כדי, אבל הפורמט מהודק בזמנים ואין מקום לשום דבר אחר. זה ממש שואב להיות רק בזה כל השבוע.
"הם גם רצו ממני הרבה אקסטרה כיוצר תוכן, לעשות כל מיני דברים שדרשו התארגנות והסברים, אז העבודה שלי שם היתה כפולה. מכיוון שאירחתי אותם גם בגמר, זו היתה הרבה אחריות. היה חשוב לי גם להביא מתנה לכל אחד, אז גם זה דרש תכנון. אני גם שם דגש על להוכיח את עצמי מול העוקבים שלי, כי מה הם יחשבו עלי כטבח? אבל אחרי יום הצילומים הראשון משהו השתחרר לי ונפתחה לי האנרגיה".
בוא נודה רגע - זו לא באמת תוכנית על אוכל.
"כצופה של 'משחקי השף' ו'מאסטר שף', עם השנים התחלתי לסלוד מזה, כי זה התחיל לחזור על עצמו. שוב אנשים שמגיעים מאותם רקעים, וב'בואו' פתאום רואים אנשים מגוונים. תוסיפי את האלמנט של האירוח והצבעוניות, כל אדם עם הבית שלו, ויש בזה אפילו משהו פולשני וחטטני.
"הדבר הכי יפה בזה הוא המציצנות, כי אתה כמו זבוב על הקיר בבית של מישהו אחר. זו תאונה חזיתית בין 'האח הגדול', 'המירוץ למיליון' ו'מאסטר שף'. זה משהו שלא רואים בשום תוכנית. אני חושב שגם מי שלא אוהבים אוכל - אוהבים אנשים, אז הם יאהבו את התוכנית הזאת".
לא כולם התלהבו מהעובדה שיש עונה של מקצוענים.
"נכון. כשהעלו את הטיזר לעונה היו המון תגובות בסגנון 'מה מביאים עכשיו מפורסמים והורסים את העונה? משחיתים את הפורמט', וזה נורא כאב לי. בתור מי שראה את האנשים הלא מקצועיים, אני חושב שמישהו מקצועי מביא ריענון. הצופים האדוקים נבהלו, ואני מבין, ואני רוצה להגיד להם שזה הולך להיות הספיישל הכי מגניב ומופרע שראיתם בחייכם. זו תחרות סמויה בין טבחים עם אגו, וזה משנה את כל כללי המשחק. תנו לנו הזדמנות ובואו להכיר אותנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו