"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
עובר מסך

אנחנו לא צריכים עוד סרט על הביטלס, בטח לא אחד בינוני כמו זה

בדיסני+ עלה הדוקו "ביטלס 64'", שמסתכל על הלהקה הבריטית מזווית מאוד ספציפית • 60 שנה מדברים על הביטלס, וגם כשמביאים חומרים חדשים - נדיר שהם יחדשו משהו, ולכן, הדוקו נדמה לפעמים כמו תקליט סדוק שמתעקשים להשמיע אותו שוב ושוב

,עודכן
0השמעה
הביטלס. צילום: דיסני +

הנה עולה השמש, שוב, וכמו שזריחה לא מפתיעה כבר אף אחד - כך גם דוקו חדש על הביטלס. מה שמחייב אותנו לשאול: למה צריך עוד סרט על החיפושיות? לא הספיקו לנו 70 אלף הסרטים הקודמים, התוכניות, הפודקאסטים, הספרים, ההרצאות והשירים? נראה שלא.

כאמור, בדיסני+ עלה בסופ"ש הדוקו "ביטלס 64'", שמסתכל על הלהקה הבריטית מזווית מאוד ספציפית. הוא מחזיר אותנו ל־1964, שלושה חודשים לאחר רצח קנדי, כשהביטלס נחתו לראשונה על אדמת ארה"ב וכבשו אותה בבת־אחת. הם גרמו לנערות לצווח, לנערים לגדל שיער, ולמבוגרים לרטון על דרדור הנוער לתרבות רעה. בדיעבד, אומרים שהביטלמאניה האיצה שינויים בתפיסת העולם אצל צעירים אמריקנים.

מסתכל על הלהקה הבריטית מזווית מאוד ספציפית,צילום: דיסני +

הואיל וכך, כדאי לציין כי באותן שנים טרפדו בעלי אינטרסים ואנשי חינוך את הגעת "חיפושיות הקצב" להופעה בישראל. לעולם לא נדע מה היה קורה אילו ג'ון, פול, ג'ורג' ורינגו היו משחזרים אותה ביטלמאניה גם בארץ הקודש, ואיך ביקור שכזה היה משפיע על דור הסיקסטיז המקומי, רגע לפני שנבלע בשתי מלחמות ששינו את פני המדינה לנצח.

כי בארה"ב - שהיתה אומה באבל על מות מנהיג נערץ - ההשפעות שלהם ניכרות עד היום בתרבות ובחברה. זה מה שמנסה הדוקו החדש להוכיח דרך שחזור המסע ההיסטורי ושימוש מופרז בחומרי ארכיון.

את הסרט הפיק מרטין סקורסזה (שמבליח על המסך לזמן קצר, בראיון עם רינגו), מה שמקפיץ את הציפיות. אבל 60 שנה מדברים על הביטלס, וגם כשמביאים חומרים חדשים - נדיר שהם יחדשו משהו. ולכן, הדוקו נדמה לפעמים כמו תקליט סדוק שמתעקשים להשמיע אותו שוב ושוב. הביטלס היו תופעה יוצאת דופן. הם היו כאלה בגלל המוזיקה שיצרו, ולא בגלל דוקואים שמסבירים מדוע היו כה מופלאים. אז למה צריך עוד סרט על הביטלס? לא צריך. בטח לא אחד בינוני כמו "ביטלס 64'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר