"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חמש שנים אחרי: כוכב "משחקי הכס" מודה שסיום הסדרה לא היה טוב

בראיון חדש שהעניק קיט הרינגטון, שגילם בסדרת הלהיט של HBO את דמותו המיוסרת של ג'ון סנואו, הסכים כי הסיומת לא עמדה בציפיות • אבל הוא גם נתן לכך סיבה

,עודכן
0השמעה
קיט הרינגטון ב"משחקי הכס". צילום: יח"צ

חמש שנים לאחר ש"משחקי הכס" ירדה מהמסכים (וקצת יותר משבוע לאחר שידורפרק סיום המאכזבשל העונה השנייה של הספינאוף שלה, "בית הדרקון"), השחקן קיט הרינטגון סוף סוף מודה: סיומה של הסדרה המקורית לקה בחסר. הסיבה העיקרית: פשוט נגמר לבחור הסוס. או זהב הבלהות.

בראיון חדש שהעניק השחקן בן ה-37 למהדורה הבריטית של מגזין הגברים GQ, הסכים הרינגטון, שגילם כמובן ב"משחקי הכס" את דמותו המיוסרת של ג'ון סנואו, שהסיומת לא עמדה בציפיות - אבל גם נתן לכך סיבה.

קיט הרינגטון כג'ון סנואו ב"משחקי הכס",צילום: HBO

"אני מבין שיש אנשים שחושבים שהסוף של 'משחקי הכס' היה חפוז מדי ואני אולי מסכים איתם", טען הכוכב, "אבל אני לא בטוח שהיתה לנו אלטרנטיבה. אני מביט בתמונות שלי מהעונה האחרונה, ואני נראה בהן מותש. גמור לגמרי. לא הייתי יכול להמשיך לעונה נוספת. אני חושב שאם היתה תקלה בעונה האחרונה של הסדרה, זה שכולנו היינו תשושים".

העייפות הכרונית של השחקים, שכביכול מנעה מהמפיקים לצלם עונה תשיעית, השפיעה כמובן גם על התסריטאים, אשר נאלצו לדחוס לפרקי העונה המקוצרת (שישה פרקים בלבד לעומת עשרה פרקים בשש העונות הראשונות ושבעה פרקים בעונה השביעית) הרבה יותר תוכן מהרגיל, מה שפגע באיכות הכתיבה. "אני חושב שגם נעשו טעויות עלילתיות, אולי לקראת הסוף. היו כמה בחירות שפשוט לא עבדו", סיכם הרינגטון, שלאחרונה דווקא חזר לעולם של "משחקי הכס" בדרך שונה ומפתיעה למדי -משחק וידאו- וזאת על רקע דיווחים מאפריל האחרון כי הספינאוף של ג'ון סנואולא ייצא לפועל.

קיט הרינגטון,צילום: GettyImages

עד היום, רבים רואים בעונה האחרונה של "משחקי הכס" כאחת מהאכזבות הטלוויזיוניות הגדולות בכל הזמנים, כזו שהשאירה למעריצים טעם מר בפה אחרי שנים של הנאה צרופה ואיכות בלתי מתפשרת. עם זאת, השבועהצטרפה למועדון המעריצים הממורמרים סדרה אהובה נוספת, "אקדמיית המטרייה" מבית נטפליקס, שעונת הסיום שלה ספגה אף היא ביקורות איומות והותירה את הצופים הנאמנים פגועים וזועמים.

"משחקי הכס",צילום: יח"צ

אז איזו פינאלה היתה מאכזבת יותר? שאלה טובה שבוודאי עוד ידונו בה רבות. מה לעשות, לא כולן הן"עמוק באדמה"- סדרה שאפילו מחבר ספרי "משחקי הכס" בכבודו ובעצמו, ג'ורג' ר. ר. מרטין, מסכים שהיה לה אתפרק הסיום הטוב ביותר אי פעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר