"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סערת האמירה של גלית גוטמן: הרשות השנייה פתחה בהליך הפרה נגד ערוץ 12

בהמשך לדבריה של המגישה הוותיקה: "החרדים מוצצים לנו את הדם", שכידוע הובילה לביקורת חריפה עליה ולהתנצלות מצידה - הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו פותחת בהליך שעשוי לעלות לערוץ עשרות אלפי שקלים

,עודכן
0השמעה
גלית גוטמן עם יואב לימור. צילום: צילום מסך מתוך קשת 12

בהמשך לבדיקה שהחלה הרשות השנייה ביום שישי האחרון, הרשות פתחה הבוקר (ראשון) בהליך הפרה לכאורה נגד ערוץ 12, בגיןהאמירה של המגישה גלית גוטמן בתוכנית הבוקר של הערוץ.

כזכור, במהלך תוכנית הבוקר אותה היא מגישה לצד יואב לימור, התייחסה המגישה להפגנת המחאה בבני ברק בשבוע שעבר ואמרה: "כמה נטל יכולים לשים על שליש מהמדינה הזו בשביל להחזיק בסוף את כל החרדים האלה שמוצצים לנו את הדם". דבריה של גוטמן עוררו סערה גדולה, כשרבים תקפו אותה במילים חריפות וקשות.

גלית גוטמן עוררה סערה בשידור חי: "החרדים מוצצים לנו את הדם" // צילום: מתוך קשת 12

הליך ההפרה שנפתח היום בשל דבריה של גוטמן עלול לעלות לערוץ 12 בעשרות אלפי שקלים. על פי הנוהל לגוף המפוקח, במקרה הזה ערוץ 12, יש זכות לתגובה ולהבאת תגובתו, ובסיום התהליך הרשות השנייה יכולה להטיל סנקציות בהתאם לתנאי הרישיון של הערוץ. לעיתים הקנס הכספי יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים.

לאור חומרת דבריה של גוטמן, נערך הבוקר בירור בקשת 12. במהלך הבירור, הובהר לגלית כי התבטאויות מן הסוג הזה אינן מקובלות בשום דרך ואופן בגוף השידור. גוטמן, שהתנצלה כבר על הדברים, ביקשה לעשות זאת בשידור ולהבהיר דבריה גם לצופי התוכנית. סוכם כי היא תעשה זאת בפתיחת התוכנית הבאה שלה בחמישי הקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר