הפאדיחה הקרינג'ית של "שף מתחלף"

ריאליטי המטבחים של רשת 13 היא דוגמה לחוסר יישור קו עם המציאות המשתנה מדי יום ופספוס חלון הזמן שבין הצילומים ועד שהתוכנית משודרת • קחו את מקרה מסעדת "טופולופומפו" המביך

"שף מתחלף" ב"טופולופומפו". צילום: רשת 13

המציאות מתקדמת בקצב מטורף, והטלוויזיה המסחרית לא עומדת בקצב. "שף מתחלף" היא דוגמה מצוינת. בחלון הזמן שבין הצילומים ועד שהתוכנית משודרת – תמיד קורים דברים. מסעדות נסגרות, שפים מסתבכים בשערוריות, תפריטים משתנים, והמזון מתקלקל.

"שף מתחלף", צילום: רשת 13

מה שאני מנסה לומר זה שלא היתה דרך לצפות אתמול בפרק שצולם במסעדת "טופולופומפו", ולא לחשוב על הרעלת המזון שגרמו דגים במסעדה לפני כשבוע וחצי.

פורמט התוכנית שולח שני שפים להתחלף ביניהם במסעדות למשך יום, ואז להתווכח, לייעץ, להתנשא ולבסוף להמליץ על שינויי מנות. באופן אירוני, דווקא השף של "טופולופומפו" – אבי קונפורטי, הוטרד בצילומים מהטיפול בדגים במטבח של מתחריו. "אנחנו לא יכולים להשאיר ככה את הדגים בקירור, שלא נהרוג מישהו", הוא נזף בשף של המסעדה האחרת.

"שף מתחלף", צילום: רשת 13

למעשה, קונפורטי היה מפוצץ בביקורת, וכתוצאה מכך התעופפו סכינים וחיצי רעל בין המטבחים והשפים לאורך כל הפרק, שכלל חוסר פרגון, העלבות והקנטות והמון התנשאות טהורה. סיימתי את הצפייה עם הרעלה חמורה, ואפילו לא טעמתי את האוכל.

"שף מתחלף" ב"טופולופומפו", רשת ‪21:15 ,13‬

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר