המציאות מתקדמת בקצב מטורף, והטלוויזיה המסחרית לא עומדת בקצב. "שף מתחלף" היא דוגמה מצוינת. בחלון הזמן שבין הצילומים ועד שהתוכנית משודרת – תמיד קורים דברים. מסעדות נסגרות, שפים מסתבכים בשערוריות, תפריטים משתנים, והמזון מתקלקל.
מה שאני מנסה לומר זה שלא היתה דרך לצפות אתמול בפרק שצולם במסעדת "טופולופומפו", ולא לחשוב על הרעלת המזון שגרמו דגים במסעדה לפני כשבוע וחצי.
פורמט התוכנית שולח שני שפים להתחלף ביניהם במסעדות למשך יום, ואז להתווכח, לייעץ, להתנשא ולבסוף להמליץ על שינויי מנות. באופן אירוני, דווקא השף של "טופולופומפו" – אבי קונפורטי, הוטרד בצילומים מהטיפול בדגים במטבח של מתחריו. "אנחנו לא יכולים להשאיר ככה את הדגים בקירור, שלא נהרוג מישהו", הוא נזף בשף של המסעדה האחרת.
למעשה, קונפורטי היה מפוצץ בביקורת, וכתוצאה מכך התעופפו סכינים וחיצי רעל בין המטבחים והשפים לאורך כל הפרק, שכלל חוסר פרגון, העלבות והקנטות והמון התנשאות טהורה. סיימתי את הצפייה עם הרעלה חמורה, ואפילו לא טעמתי את האוכל.
"שף מתחלף" ב"טופולופומפו", רשת 21:15 ,13
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו