"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי פיצול בא איחוד: 10 ורשת מתמזגים

עוד טלטלה בשוק התקשורת בישראל: ערוץ 10 ורשת חתמו על מזכר הבנות שלפיו יתמזגו לגוף אחד • בהודעה הרשמית נכתב כי "שוק הפרסום המצומצם בישראל אינו מאפשר הפעלת שלושה ערוצי טלוויזיה ללא הפסדים של מאות מיליוני ש"ח בשנה"

,עודכן

שבעה חודשים לאחר פיצול ערוץ 2, רשת וערוץ 10 בדרך לאיחוד: הצדדים חתמו על מזכר הבנות שלפיו שני הגופים יתאחדו. אם האיחוד ייצא לפועל - רשת תהיה בעלת השליטה בגוף המאוחד.

"בעלי המניות של רשת 13 מדיה ובעלי המניות של ערוץ 10 העבירו לממונה על ההגבלים העסקיים מזכר הבנות שעליו חתמו בעניין מיזוג בין החברות", נכתב בהודעה הרשמית שיצאה. "שוק הפרסום המצומצם בישראל אינו מאפשר הפעלת שלושה ערוצי טלוויזיה מסחריים ללא הפסדים של מאות מיליוני שקלים בשנה".

עוד נאמר בהודעה כי "המיזוג של רשת 13, המתמחה בתוכן, פורמטים וריאליטי, וערוץ 10, המתמחה בחדשות, אקטואליה ודוקומנטרי, יאפשר לחברה הממוזגת לשמור על פעילות יציבה ולהציע לקהל הישראלי טלוויזיה טובה יותר, שתבוסס על השקעה משמעותית בתוכן איכותי ומקורי, כמו גם לשמר את הפלורליזם התקשורתי, בכך שתובטח פעילותה של חברת חדשות עצמאית נוספת".

כיום רשת מחזיקה ב-50% מחברת החדשות, יחד עם קשת. על מנת שההסכם ייצא לפועל יהיה עליה למכור את חלקה בחברה. המשמעות היא שקשת תישאר עם חברת החדשות של ערוץ 2 לשעבר, ורשת תחבור לחברת החדשות של ערוץ 10. כמו כן יהיו שני ערוצי טלוויזיה מסחריים בלבד, בנוסף לערוץ 11 של תאגיד השידור הציבורי.

רשת וערוץ 10 עובדים על מהלך האיחוד יותר משנה, אך כעת, ככל הנראה בגלל ההפסדים של החודשים האחרונים, האיצו את התהליך. מאז שפוצל ערוץ 2 לשני ערוצים, קשת 12 ורשת 13, חווים כל הגופים הפסדים כספיים. זאת בדל המעבר לשידור שבעה ימים בשבוע, שמצריך הרבה יותר תוכניות, וגם בשל הירידה בנתוני הרייטינג.

היכן ראוי לקיים את האירוויזיון? המומחים עונים
נטע ברזילי: "הניצחון לא היה בכיס שלי"
אסי עזר: "מקווה שיקבלו החלטה שקולה"

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר