"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"יונה, נשארת איתנו כאן לתמיד"
עשרות אמנים ואנשי תרבות הספידו את יונה עטרי, בטקס האשכבה לזיכרה בקאמרי • מיקי קם: "קומיקאית נפלאה וזמרת אדירה" • אבי קורן: ידעתי שמה שאני רואה על הבמה ייחרט בזיכרון לנצח • גלי עטרי: "כמה התרגשתי לקבל הודעות מכל קצווי הארץ שדיברו בשבחך, שריגשת והצחקת"
צילום: קוקו // אילי גורליצקי מספיד את יונה עטרי

"יונה, נשארת איתנו כאן לתמיד"

עשרות אמנים ואנשי תרבות הספידו את יונה עטרי, בטקס האשכבה לזיכרה בקאמרי • מיקי קם: "קומיקאית נפלאה וזמרת אדירה" • אבי קורן: ידעתי שמה שאני רואה על הבמה ייחרט בזיכרון לנצח • גלי עטרי: "כמה התרגשתי לקבל הודעות מכל קצווי הארץ שדיברו בשבחך, שריגשת והצחקת"

מאיה כהן
, עודכן

השחקנית והזמרת יונה עטרי תובא היום (ג') לקבורה בבית העלמין ירקון. קודם לכן הוצב ארונה בתיאטרון הקאמרי, על מנת לאפשר לקהל הרחב לחלוק לה כבוד אחרון. בין עשרות אנשי התרבות והאמנים שהגיעו לטקס האשכבה היו חנן יובל, עודד קוטלר, רני והילה רהב, שמוליק עצמון, שוש פוליאקוב, נעם סמל, חיים טופול, אילי גורליצקי, אלברט כהן, שולה חן, גבי עמרני, וכמובן בני המשפחה, בהם אחותה גלי עטרי ואחיינה מומי לוי.

דרור קרן, שחקן הקאמרי, הנחה את הטקס, ופתח בסיפור חייה של עטרי שהתחיל בלהקת הנח"ל והפכה לכוכבת הראשונה שצמחה מהלהקה, עבר בהבימה, להקת בצל ירוק, המחזמר שלמה המלך ושלמי הסנדלר והסרט "השכונה שלנו". "היא אחת הנשים המובילות בתרבות המתהווה של המדינה שלנו, סמל של כשרון, מקצוענות וטעם טוב, קומבינציה של טכניקה, כישרון ורגש. האהבה והחום שפעו ממנה. הפרטנרית האולטימטיבית ומאסטר קלאס של המקצוע שלנו", אמר קרן בגרון חנוק. "את אוצר, יהלום שינצוץ עוד הרבה שנים ויאיר את התרבות שלנו".


הפרטנר המיתולוגי אילי גורליצקי ונעם סמל בטקס לזכר יונה עטרי // צילום: קוקו

רון חולדאי ראש עריית תל אביב עלה לבמה ואמר: "אחד אחד הם נוטשים אותנו נמוגים והולכים לעולמם ומותירים את עולמנו שלנו לוקה בחסר. הם שהעניקו לעולמנו את צורתו ותוכנו. יונה לא הולכת לשום מקום היא נשארת כאן אתנו לתמיד. מלכת השיר והפזמון וגיבורת תרבות - שאיש לא ישכח לעולם. ראיתי אותה בפעולה כפרטנרית מושלמת של ידידי אהובי אורי יפה זל. היא אהבה את תל אביב והיתה גאה בה".

אילי גורליצקי, הפרטנר המיתולוגי שלה עלה וספד לה: "יונה היתה אמן ענק. היא היתה זמרת זמרת. לא זמר שמגיש פזמון. הקול שלה היה של זמרת אבל היא ידעה לבנות תפקיד בדמות שלה. זה משהו שקשה לעשות. היא היתה הפרטנרית הטובה ביותר שאדם יכול לקוות לו, היא הגיבה על כל שינוי באינטונציה שלי אבל את זה כולם יודעים. בערב מותה הזמינו אותי להיפרד ורצתי אליה, המשפחה השאירה אותי ל2 דק אתה ואז גחנתי אל אוזנה ואמרתי בלשונו של אלתרמן: יונתי תמתי שאי לשלום אבל את נשארת אתי". יונה לא הלכה לשום מקום. 55 שנה חלפו. 1000 הצגות של שלמה המלך ושלמי הסנדלר. תמיד אותה שלמות".


"המשיכי לעוף ביננו ולהנחיל לנו את האהבה שאת נותנת". טקס האשכבה ליונה עטרי // צילום: קוקו

אל הבמה עלו שרון אלימלך וגבי ארגוב (על הפסנתר)שיחד עם אילי גורליצקי שרו את קונצרטינה וגיטרה, השיר הידוע של שניהם לזכרה של יונה.

יענקל'ה מנדל, יו"ר אמ"י, ספד לעטרי: "בשם כל אמני ישראל אני רוצה לומר יונה יקרה המשיכי לעוף ביננו ולהנחיל לנו את האהבה שאת נותנת". מנדל קרא לקהל לקום על רגליו ולהריע ליונה בפעם האחרונה ובמשך דקות ספורות הריע לכוכבת שאיננה כבר.

גלית גיאת עלתה וסיפרה על ההשראה שהיוותה עטרי עבורה, כשנכנסה לנעליה בשנים האחרונות ומעולם לא העזה לשאול לדעתה. לאחר מכן ביצעה את "זה לא בשבילי".


"י​ונה, היית לי סמל, דוגמה ומופת מהבחינה המקצועית והאישית. את עדיין ותמיד תהיי". גלי עטרי // צילום: קוקו

אבי קורן: "ראיתי אותך בפעם הראשונה על הבמה בהבימה כשהייתי בן 12. הלב שלי קפץ יחד אתך כשאת קפצת לקצב התופים האפריקאים. והיתה תל אביב הקטנה, הקהל שאג אחרי כל רפליקה שלך. ב'שלמה המלך ושלמי הסנדלר' אני זוכר את הרגעים האלה כשידעתי שמה שאני רואה על הבמה ייחרט בזיכרון שלי ויישאר לנצח. תודה על הרגעים היפים שנתת לנו. יונל'ה כנראה שהגיע הזמן. נוחי בשלום ובשלווה יונתי בחגווי הסלע".

שמואל שי: "רבות נכתב ונאמר על הכישרון שלה אבל אני רוצה לספר על יונה כאדם. היא היתה כמו שאומרים בתימנית, מנץ'. במסיבת יום הולדת 80 שלה סיפרו בני המשפחה על האהבה שהרעיפה על כולם. מעולם לא התנשאה על האחרים, דאגה להשכלה של בני המשפחה".

מיקי קם עלתה על הבמה ואמרה: "כמה אהבתי את יונה. היה לנו חבר משותף, קראו לו קיפי, בתקופת ימי התום העליזים. כמה צחקנו שם. היו לנו שיחות נפש. היא היתה חדת לשון. שנונה. קומיקאית נפלאה וזמרת אדירה. ועכשיו אשיר שיר ערש לכבודך יונה".

קרן הדר ומומי לוי אחיינה של יונה עלו על הבמה ובליווי ורד פיקר שרו יחד את שירו של נתן אלתרמן "אלימלך".

את הטקס חתמה גלי עטרי, אחותה של יונה שנאומה לא הותיר עין יבשה בקהל: "יונה אחותי הגדולה האהובה, הבכורה, הבכירה, המלכה. מעולם לא הרגשתי חמלה ואהבה גדולה יותר מיום א' אחה"צ ועד שני בבוקר, ליטפתי לך את הפנים החלקות, שרתי לך שירים מבית אבא ואמא. האמנתי שאת שומעת אותי. איך היה לך אומץ לעזוב את הבית של אמא ואבא בגיל 15 לתל אביב החילונית? יונה, היית לי סמל, דוגמה ומופת מהבחינה המקצועית והאישית. את עדיין ותמיד תהיי. כמה התרגשתי לקבל הודעות מכל קצווי הארץ שדיברו בשבחך, שריגשת והצחקת עד כלות. שנעצבו עמוקות על לכתך. שנגעת בלבם. בחייך ובמותם. אני רוצה להודות לך על כל מה שלימדת אותי. על הלב הרחב שלך. על כל מה שהיית בשבילי. בלעדייך זה לא היה קורה. לעולם לא אשכח אותך, אוהב אותך לעולמים, אחותך הקטנה גלי".

• משפחת קורבן הפיגוע בברקן נגד סלע

• סלע יצאה נגד רגב, נתניהו הצטרף

• גל גדות מתייצבת לצד רותם סלע

• "אפסים": שפיטה מגיבה לסערת רותם סלע

• רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

• מצביעי ימין: יש להשקיע יותר באירוויזיון

• אירוויזיון 2019: האמנים שיגיעו לישראל

• קוראי "ישראל היום" קבעו: לא משלמים על האירוויזיון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...