מינדי ארליך מציגה: "חתונמי", קולנוע ועכשיו גם על הבמה

רפרטואר עונה חדש בתיאטרון באר שבע מבטיח מסע של העצמה וגילוי עצמי במקום שהפך לסמל החוסן הישראלי • המנהלת האמנותית איה קפלן והמנכ"ל שמוליק יפרח חשפו את היצירות הישראליות החדשות שיעלו על הבמה, כולל מחזות שנכתבו מתוך ההוויה הישראלית המורכבת של ימינו • אלו כל ההפקות שבדרך אלינו

נפרדת. מינדי ארליך. צילום: אבישג שאר-ישוב

אזור הדרום הפך בשנה וחצי האחרונות למקום חבול ושותת דם, אבל בתיאטרון באר שבע מקפידים להרים את הראש ולהמשיך וליצור דווקא מהמקום הכואב, וליצור אמנות שתאיר ותעודד את הקהל שיגיע לאולם בימים החשוכים הללו.

הבוקר (חמישי) הציגו בתיאטרון איה קפלן, המנהלת האמנותית, ושמוליק יפרח, המנכ"ל, את הרפרטואר לעונה הקרובה, המתאפיינת בצמיחה מתוך משבר ובהצגות עם מסעות של העצמה וגילוי עצמי. בין היצירות שיעלו על הבמה, ניתן מקום נכבד למחזאות ישראלית חדשה, שנכתבה מתוך ואל ההוויה הישראלית המורכבת.

אפרת בוימולד ואורן כהן במסע"ת של תיאטרון באר שבע, צילום: קוקו

אז מה צפוי לעלות על הבמה?

"כל החיים לפניו" – עיבוד במתי לרומן הקלאסי של היהודי-צרפתי רומן גארי, הידוע בשמו הספרותי אמיל אז'אר, המתרחש בשכונת עוני בפריז של שנות ה-70 ומתאר מערכת יחסים בין ניצולת שואה וזונה לשעבר, לילד מוסלמי שנכנס לה לבית וללב. את המחזה, שכתב חאבייר ז'ייר ותרגם דורי פרנס, יביים אמיר י. וולף וישחקו בו אסתי זקהיים, שון עיסא, לואי נופי.

אסתי זקהיים במסע"ת של תיאטרון באר שבע, צילום: קוקו

"שירה באוקטובר" - ערב תרבות מוזיקלי על כוחה של שירה, בכיכובם של שחקני התיאטרון ששרים, מקריאים שירים ומספרים את הסיפורים המרגשים שמאחוריהם. בין השירים שיושרו: "כשאני יוצא מזה" של אביתר בנאי, "אתה לא לבד" של אהוד בנאי, "סימני סערה" של חיים אוליאל, "איזה יום היה לי סמואל" של השמחות, "היי אחות" של איה זהבי-פייגלין ועוד. באירוע, בניהולו המוזיקלי של שאול בסר, ישתתפו אפרת בוימולד, מיכאל מושונוב ועוד.

"פינק ליידי" - מחזה ישראלי חדש שכתבה איה קפלן על פי תסריט מאת מינדי ארליך, בוגרת "חתונה ממבט ראשון", אודות אישה חרדית צעירה ואם לשלושה, שחיה בירושלים ויום אחד עולמה מתערער כשהיא מגלה כי בעלה נסחט על ידי כנופיה מקומית. על הבימוי כפיר אזולאי, בתפקיד הגברי הראשי אורי דב כהן.

"מקומות שמורים" - דרמה קומית ישראלית חדשה מאת איתן ענר בבימויה של תמר קינן, על אישה שנלחמת על חלקת קבר, אך מוצאת את עצמה מתאהבת מחדש בחיים.

מיכאל מושונוב ו-ולד פסחוביץ׳ במסע"ת של תיאטרון באר שבע, צילום: קוקו

באר-שבסקיה - קברט הגירה פרוע, מאת ובבימוי ירדן גלבוע, אודות ארבעה שחקנים צעירים, דור ראשון ושני לעלייה מברית המועצות לשעבר, שמנסים להתפרנס בדוחק על ידי העלאת מופע קברטי קליל ממיטב הפולקלור של אמא רוסיה.

"אל תדליקו לי נר" - קומדיה פצועה מאת ובבימוי איה קפלן, אודות מוזיקאי מחונן באקדמיה של באר שבע שנפצע קשות בעזה, ומתמודד עם החיים החדשים. את המחזה כתבה קפלן על בסיס שיחות עם לוחמים ולוחמות בתהליך שיקום.

"שומרת אחותי" - דרמה ישראלית מאת ובבימוי איה קפלן, אודות שחקנית תיאטרון צעירה ומכשרת, שנמצאה מתה בדירתה, ואחותה, שמוזעקת לזירה ויוצאת למסע חקירה פרטי להבין מה עבר על אחותה בחודשי חייה האחרונים. במחזה שזורים קטעים מתוך אותלו של שייקספיר בתרגומו של דורי פרנס.

"עד הלידה זה יעבור" - קומדיה ישראלית מאת רועי צדוק בבימוי שיר גולדברג על כל מה שאנשים מוכנים לעבור כדי להביא ילד לעולם.

איה קפלן, צילום: קוקו

איה קפלן מסבירה את הבחירה להתמקד בשירה: "בגלל שאנחנו תאבי חיים ורוצים לחיות וליצור חיים, היתה לי התנגדות עזה לעשות ערב זיכרון ובמקום זה החלטנו לעשות אירוע תרבותי מוזיקלי שנקרא 'שירה באוקטובר' על כוחה של שירה. החל מה-7 באוקטובר אנשים נאחזו בשירים להשיב לעצמם רוח. זה אחד התהליכים היותר משיבי נפש שאני חווה".

 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר