"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כדי לחזק את הישראלים: המחזמר הבינלאומי המצליח מגיע לארץ

בגרסה הישראלית של "מאפלה לאור גדול" הצרפתי, שהוצג ברחבי אירופה במשך יותר מעשור, יככבו עמית פרקש, אימרי זיו ואלי גורנשטיין • המחזמר מגולל את סיפור האהבה הסוחף של סמואל ורבקה, מפגישתם כילדים דרך זוועות השואה – ועד שבנו בית בישראל

,עודכן
0השמעה
עמית פרקש ואימרי זיו במחזמר "מאפלה לאור גדול". צילום: אושר עדן פשינסקי

המחזמר "מאפלה לאור גדול" ("Le Sel et le Mie" בצרפתית) הוצג במשך יותר מעשור ברחבי צרפת ואירופה מול יותר מ-220 אלף איש – וכעת הוא מגיע לישראל.

חזרתו לבמה של המחזמר המצליח, שנכתב על ידי ברנארד ביתן ולורן בן טטה, ממנהליStage Entertainment Europe ותיאטרון "מוגדור" בבירת צרפת, מגיעה לארץ מתוך רצון לחזק את ישראל ולהצדיע למדינה דווקא בימים הקשים שבהם היא נתונה וברקע העלייה באנטישמיות.

גם היא תככב. עמית פרקש,צילום: רמי זרנגר


סיפורו של המחזמר מגולל סיפור אהבה סוחף השוזר בתוכו גם את סיפורו של העם היהודי. הוא עוקב אחרי סיפורם של סמואל ורבקה, החל מפגישתם כילדים על רקע הזוועה והייאוש של מחנה ההשמדה אושוויץ, דרך מאבקם לשקם את חייהם במסירות ובעיקשות. בהגיעם כפליטים ארצה, החלו השניים לבנות במאמץ עילאי את חייהם החדשים, התיידדו והתאהבו – ובהמשך, בתום המלחמה, הם סוגרים מעגל מרגש עם לידת בתם והקמת מדינת ישראל.

במחזה, בניהולו המוזיקלי של גיורא ליננברג, ישתתפועמית פרקש,אימרי זיוואלי גורנשטיין לצד עשרות שחקנים, זמרים ורקדנים נוספים. המחזה יעלה 10 פעמים בלבד, החל מ-6 במרץ בירושלים, ובהמשך יוצג גם בנתניה ובתל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר