"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דרך אין לחזור: כתב שירים בגטו ומת כפסנתרן מוערך
אלכסנדר תמיר, אחד הפסנתרים שזכו להוקרה בעולם, נפטר בגיל 88 • מגטו וילנה, בו הלחין שירים, עד למרכז המוזיקה שייסד • יהי זכרו ברוך
צילום: ליאור מזרחי // אלכסנדר תמיר

דרך אין לחזור: כתב שירים בגטו ומת כפסנתרן מוערך

אלכסנדר תמיר, אחד הפסנתרים שזכו להוקרה בעולם, נפטר בגיל 88 • מגטו וילנה, בו הלחין שירים, עד למרכז המוזיקה שייסד • יהי זכרו ברוך

לירן גורקביץ'
, עודכן

ביום חמישי הלך לעולמואלכסנדר תמירוהוא בן 88 – מהפסנתרנים המוערכים בארץ ובעולם.

במשך שנים פעל עם הפסנתרנית ברכה עדן והקים עימה את הדואו "עדן - תמיר": יחדיו הופיעו השניים באינספור קונצרטים בארץ וברחבי העולם, זכו באינספור תחרויות והקליטו עשרות אלבומים. תמיר היה פעיל במיוחד בביצוע יצירותיהם של מלחינים ישראלים, ורבות מהיצירות שנכתבו למענו נוצרו על ידי מלחיני דור המייסדים של תקופת היישוב ולימינו – אלכסנדר בוסקוביץ', יוסף טל, קראל שלמון, מרק קופיטמן, ועד לארי בן שבתאי. רבות מהקלטותיו המופתיות היו בחברות כגון Decca CRD, ו-BBC.

קייטי פרי מואשמת בהטרדה מינית

ההפקה הכי גדולה שנעשתה בישראל

מעצבת: "הדוגמנית לי לוי ניצלה אותי"

"האמת תצא לאור": האקס של דנה גרוצקי מגיב

בפרוייקט ענק הקליט תמיר ב-8 דיסקים את יצירותיו של פרנץ שוברט ל-4 ידיים, אך גם התמחה ביצירותיהם של בטהובן, ברהמס, דביסי ורוול. העיבוד שערך ל-"פולחן האביב" של איגור סטרווינסקי אפילו זכה לאישורו הרשמי של המלחין.

דואו עדן – תמיר בקונצרט: תוכנית המוקדשת לברהמס

תמיר היה מהמורים המחוזרים בארץ, אליו הגיעו תלמידים מכל רחבי העולם להשתלמויות על מנת ללמוד את אמנות הנגינה בפסנתר.

אלכסנדר תמיר וברכה עדן במופע של אד סאליבן (1958) // צילום: משה פרידן

הוא נולד כאלכסנדר וולקוביסקי בווילנה שבפולין (כיום בליטא). עם תחילת המלחמה, מצא עצמו כילד הכלוא בגטו וילנה עם הוריו.

ב-1943, בגיל 11 זכה בתחרות כשרונות למלחינים עם נעימה יהודית, שאליה התאים אביו מילים. השיר "פונאר", על שם אותו פרבר מחוץ לליטא בו נרצחו אלפי יהודים, הפך לאחד מהמזוהים עם אסון השואה: "שֶׁקֶט, שֶׁקֶט, בְּנִי נַחְרִישָׁה! כָּאן צוֹמְחִים קְבָרִים, הַשּׂוֹנְאִים אוֹתָם נָטָעוּ פֹּה מֵעֲבָרִים. אֶל פּוֹנַאר דְּרָכִים יוֹבִילוּ, דֶּרֶךְ אֵין לַחְזֹר, לִבְלִי שׁוּב הָלַךְ לוֹ אַבָּא וְעִמּוֹ הָאוֹר".

סנדרה ג'ונסון עם השיר "פונאר", מתוך "שרתי לך ארצי"

הוא נשלח למחנה עבודה ושרד בעזרת צחצוח נעליהם של חיילי הוורמאכט ושאריות אוכל שהביא לאחרים.

הוא עלה ארצה ב-1945, והחל משנות ה-50 המוקדמות לימד באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בירושלים, שם הקים את הדואו עם ברכה עדן.

הוא ייסד את מרכז טארג למוזיקה בעין כרם (1968), משם שודרו במשך שנים תחרויות וקונצרטים בניהולו והדרכתו. בעין כרם גם התגורר באחד הבתים המרשימים ומגודלי הצמחייה, בה השקיע לא מעט מזמנו.

אלכסנדר תמיר: על השיר "פונאר", ועל מרכז עדן – תמיר (טארג)

במשך שנים, היה מוכר ואהוד על מאזיני "קול המוזיקה" עם תוכניתו "הסברה עם אלכס תמיר": בניתוחים, בהסברים מרתקים והשוואות ביצועים של יצירות מוזיקליות – ואהד במיוחד את שופן ואת הסונטות לפסנתר של בטהובן.

בשבוע שעבר, כאמור, הלך לעולמו בגיל 88.

תגובות קשות לסרט אימה בנטפליקס

בגיל 48: מת שחקן "המתים המהלכים"

זה מה שחשבנו על החדש של טרנטינו

רוצים להשאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...