ג'ון ליידון, סולן הסקס פיסטולס . צילום: Gettyimages

סולן להקת הענק תומך בישראל: "חמאס משמידי יהודים, שמחתי להופיע שם"

ג’ון ליידון, סולן להקת הסקס פיסטולס, התראיין לעיתון אירי ובחר במילים חדות נגד ארגון הטרור • בנוסף, שיבח את הופעתו בישראל ב-2010: "ניגנתי מול קהל מעורב – אף מדינה מוסלמית לא הזמינה אותי אף פעם"

[object Object]

סולן אגדת הפאנק הבריטית, ג'ון ליידון, ממשיך ללכת נגד הזרם – והפעם זה קורה דווקא באירלנד, אחת מהמדינות האנטי-ישראליות ביותר באירופה. בראיון ל-Irish Independent תקף ליידון את חמאס בחריפות, והגן על החלטתו להופיע בישראל לפני כ-15 שנה. "חמאס הם משמידי יהודים, זה הייעוד האמיתי היחיד שלהם", פסק. "הם לא משפרים כלום לאזרחים שלהם, רק הורסים".

הסקס פיסטולס, צילום: GettyImages

בהמשך, סיפר ליידון על ההופעה בישראל עם להקתו השנייה, Public Image Ltd., והדגיש עד כמה החוויה הייתה משמעותית עבורו: "ניגנתי מול בני אדם אמיתיים, לא מול פוליטיקאים. היו הרבה ערבים בקהל – הם מקבלים את אותן זכויות כמו יהודים. זה ממש לא 'רק ליהודים'. היו שם גם מוסלמים, וזה היה מיוחד, כי אף מדינה מוסלמית לא הזמינה אותי אף פעם".

זו לא הפעם הראשונה שליידון מביע תמיכה מובהקת בישראל – אבל הפעם, כאמור, זה קורה דווקא בעיתון אירי, מה שנותן לדברים הד תקשורתי מיוחד. בימים האחרונים דיווחנו כאן על איחוד להקת הסקס פיסטולס, שנעשה בלעדיו, אחרי סכסוך משפטי מתוקשר. ליידון לא מתרגש: "אין לי שום כוונה להצטרף לחגיגת ה-Woke של וולט דיסני. הם הרגו את התוכן – או לפחות ניסו – והפכו את הכול לשטות ילדותית. זה פשוט לא מקובל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו