"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בגלל אנטישמיות: צוות הפסטיבל לא הסכים לעבוד עם הזמר היהודי – ההופעה בוטלה
מתיסהו היה אמור להופיע בפסטיבל גדול בארצות הברית, אך ברגע האחרון הודיעו לו כי המופע יתבטל בשל "חשש ביטחוני" • הזמר טוען כי הסיבה האמיתית היא עצם היותו יהודי • בחודש שעבר קיים מתיסיהו מופע בישראל שכל הכנסתיו הועברו למטה החטופים
מתיסיהו. צילום: Getty Images

בגלל אנטישמיות: צוות הפסטיבל לא הסכים לעבוד עם הזמר היהודי – ההופעה בוטלה

מתיסהו היה אמור להופיע בפסטיבל גדול בארצות הברית, אך ברגע האחרון הודיעו לו כי המופע יתבטל בשל "חשש ביטחוני" • הזמר טוען כי הסיבה האמיתית היא עצם היותו יהודי • בחודש שעבר קיים מתיסיהו מופע בישראל שכל הכנסתיו הועברו למטה החטופים

ליהיא גלמן רם
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

זמר הרגאיי היהודי-אמריקני מתיסיהו התנצל הבוקר (שישי) בפני הקהל שלו על כך שהופעתו בוטלה. הסיבה: "צוותים אנטישמיים" סירבו לעבוד בהופעתו של הזמר.

"ללא אישור שלנו או רשות שלנו המארגנים הודיעו על ביטול ההופעה בשל 'חשש ביטחוני', אבל הם ביטלו את ההופעה בכלל שהצוות הטכני הוא אנטישמי וסרב לעבוד איתנו. הם התבלבלו בין אמפתיה לעם הפלשתיני לבין שנאה לאנשים כמוני", צייץ מתיסהו בחשבון ה-X שלו.

"זה יום עצוב שבו הדיאלוג עם אנשים שאתה לא מסכים איתם נזנח לטובת שנאה והשתקה של ביטוי אמנותי. הלהקה ואני נמשיך לבצע שירים שחוגגים שלום ואחדות. מתחבר למעריצים דרך מוזיקה. לצערי, נראה שיותר אנשים בוחרים להתמסר לפעולות שמפלגות".

בהמשך הציוץ תקף מתיסיהו את האנטישמיות העולה ברחבי העולם. "תלישת פוסטרים של ילדים חטופים לא תביא שלום. קריאות לרצח יהודים לא יביאו שלום. גם למנוע ממעריצים לשיר יחד על רק דתי ואתני לא תביא שלום. זה יביא את ההפך. זה יגרום לאנשים להפגין זעם פומבי. הצביעות האמריקנית של אנשים שחיים על אדמה שנלקחה ברצח של אינדיאנים. אני מסרב להיכנע להתנהגות הרסנית. היא רק מעוררת כעס", כתב.

הזמר מתיסיהו בעצרת החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ'

מאז 7 באוקטובר מתיסיהו הופיע בעצרת למען החזרת החטופים בוושינגטון וערך הופעות בשורה של קמפוסים ומרכזים יהודיים בארצות הברית. כזכור,בחודש שעבר הוא אף הגיע מתיסיהו לישראל, סייר בעוטף עזה, הגיע לעצרת החטופים ואף קיים הופעה ברידינג 3 כאשר כל ההכנסות מהמופע נתרמו למטה החטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...