"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עם 40 נגנים ושלל להיטים: הלהקה הוותיקה מגיעה לקיסריה

חגיגות ה־30 לכנסיית השכל נמשכות, והפעם הלהקה פותחת קופות למופע ענק עם האלבום "אוטוביוגרפיה" • "מה שקורה היום מדאיג, והלוואי שימצאו דרך להרגיע את הרוחות", אומר הסולן יורם חזן

,עודכן
0השמעה
כנסיית השכל, צילום: רונן אקרמן

במסגרת חגיגות ה־30 שלה, עם סדרת המופעים המיוחדים "האלבומים", כנסיית השכל מגיעה למופע הרביעי ולאלבום החשוב שלה, "אוטוביוגרפיה". זה יקרה במסגרת הופעת רוק חגיגית בליווי 40 נגנים, שתתקיים ב־1 ביוני באמפי קיסריה.

האלבום, שיצא ב־2007, כולל 26 שירים ומאגד את מיטב יצירותיה של הלהקה מכל הזמנים בעיבודים קפדניים. זמן קצר לאחר שיצא הוא הגיע למעמד של אלבום זהב על מכירת יותר מ־20 אלף עותקים, ועמי רייס זכה בפרס הישג השנה למעבד על שם מרדכי זעירא מטעם אקו"ם לשנת תשס"ז, בזכות עבודתו על האלבום.

"החלטנו לעשות סדרת מופעים שתכלול את כל תשעת האלבומים שהוצאנו", אומר סולן הלקה, יורם חזן. "בהופעות האלה אנחנו ממש מנגנים את האלבומים כמו שהם היו, בסדר השירים ובעיבודים המקוריים. זה היה מוצלח מאוד, אפילו מדהים, והגענו ל'אוטוביוגרפיה'. זה פרויקט אחר בסדר גודל ענק, ועם זה אנחנו מגיעים לקיסריה".

להקת כנסיית השכל // צילום: אלדד רפאלי,

אמרתם בעבר שלמעשה רק אחרי שיצא "אוטוביוגרפיה" גילו את השירים שלכם, למשל "האביב הנצחי", "תנו לי לשתות" או שיר הנושא, שפתאום הפכו ללהיטים.
"נכון, כי זה היה פרויקט שבחשיבה שלו לא היה דומה לכלום, עשינו את זה בקנה מידה עולמי. בדרך כלל אמנים מוציאים אוסף, ואנחנו בחרנו 26 שירים מכל הרפרטואר שלנו. עמי רייס עיבד והפיק, וממש עשינו מהם שירים אחרים. חלקם הפכו למשהו אחר לגמרי, ושירים שלא היו להיטים בגרסאות האלבום נהיו פתאום להיטים ענקיים.

"אני חושב שגם ההופעה שבאה בעקבות האלבום ניהלה איתו מעין יחסי גומלין - היא תמכה באלבום והוא בה. לראות הופעה כזאת שלנו עם 40 נגנים, אחרי שהיו רגילים לראות חמישה אנשים על הבמה, זו חוויה אחרת".

מה בכל זאת ישתנה? אתם לא אותם האנשים שעלו אז לקיסריה. בטח יש תובנות חדשות.
"אני חושב שכל הפרויקט הזה מעניין גם עבורנו, מעבר לקהל שבא ורואה ושומע את מה ששמע בבית. מבחינתנו זה לחזור לרגע הזה של כתיבת השיר, וגם חלק מהמחשבה על האלבום הבא. בקרוב נתחיל לכתוב את האלבום העשירי שלנו, והפרויקט הזה יכול להיות סוג של פלטה אמנותית למה שאנחנו רוצים להגיד עכשיו".

על השאלה אם להתייחס בפומבי למצב בארץ - חברי הלהקה חלוקים בדעתם. "יש כאלה שחושבים שאסור שזה יקרה, ויש כאלה שחושבים שאולי זה דווקא מתכון לשינוי שחשוב שיקרה. אז אנחנו לא מפחדים לדבר, אבל אנחנו באמת חלוקים. אנחנו מתווכחים בינינו, והלוואי שימצאו דרך להרגיע את הרוחות, כי מה שקורה היום מדאיג מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר