אביב גפן | צילום: רונן פדידה

אביב גפן נגד הרשתות החברתיות: "מקדשות את הרזון ויוצרות הפרעות אכילה"

תקופה סוערת עוברת על המוזקאי - לקראת אלבום מספר 14 שבדרך, הוא משחרר סינגל חדש וביקורתי • גפן גם מציב תמרור אזהרה מול הרפורמה המשפטית: "יש כאן טרנד מסוכן שמעולם לא היה"

בין נשף הרוק השנתי שלו, שייערך בפעם הראשונה בפארק הירקון, לבין אלבום מספר 14 שבדרך (אשר יכלול דואטים עם שמות כמו מיכה שטרית, נינט טייב ואנה זק), אביב גפן משחרר היום (שלישי) סינגל חדש. "מקיאה את היופי", כמשתמע אולי משמו, עוסק בהפרעות אכילה ודימוי גוף ובקשר שלהן לעולם הרשתות החברתיות ולתרבות הפילטרים.

• "הטופ של מה שעשיתי": טדי נגוסה חוזר עם שיר חדש

• לקראת דואט עם בן-אל? שימי תבורי כפי שעוד לא שמעתם

• תלויה עם חבלים: ענבל ביבי מדהימה בצעד חדש

נושא שלדבריו לצערו הוא מכיר אישית מהמעגל הקרוב אליו, וממה שהוא מגדיר כ"יותר מדי פעמים שבהן מצאתי את עצמי מעודד נערים ונערות שסובלים מבעיות אכילה". הוא רואה בסינגל את אחד השירים החשובים שכתב בקריירה שלו.

"אני מבקר הרבה מעריצים בבתי חולים ואת המשפחות השבורות שלהם. זו תופעה שתפסה תאוצה בשנים האחרונות יותר ויותר", הוא אומר ל"ישראל היום". "הרשתות נתנו לזה המון מקום, מקדשים את היופי והרזון. רק שבמציאות, או כשנגמרת הבטרייה, אין פילטרים ויש המון משברי זהות".

האלבום החדש ייקרא "ניאון ונרות", ויהיה הראשון שמוציא המוזיקאי מאז "סדקים" ב-2014. הוא יכיל גם שיר משותף שגפן התחיל להקליט עם תמר "טאי" עמר ז"ל, הזמרת הצעירה שהיווה לה מנטור בימי התוכנית "דה וויס" ואשר הלכה לעולמה באוגוסט 2021. "זה דואט עצוב במיוחד", הוא אומר, "הקלטנו אותו לפני כמה שנים, ובזכות הטכנולוגיה הצלחתי להשלים אותו לכדי שיר, בברכת משפחתה".

מנסה להביא חיבור

את נשף הרוק שלך בחרת לקיים השנה בפארק הירקון - מדובר בהסלמה.
"הנשף השנה יהיה הגדול מבכל השנים שבהן קיימנו אותו עד היום. מובן שכמו בכל שנה אלה תהיינה ההופעה וההפקה המושקעות ביותר מצידנו. באמת לא התכוננו לכזו היענות בזמן כל כך קצר - למכור בשבוע 30,000 כרטיסים זה קיצוני".

לצד אלה, קשה לנתק את גפן מאמירה פוליטית. המוזיקאי, שבמשך עשורים היה מזוהה עם מחנה השמאל, עושה בשנים האחרונות מאמצים ניכרים לפנות לקהלים חדשים, להתפייס עם אלה שאותם ביקר בעבר ולנסות לחבר בין קצוות פוליטיים. לא דבר פשוט לעשות באקלים התרבותי הנוכחי בארץ - שמאז הבחירות, הפיגועים ששבו לשיח, רפורמת בתי המשפט המתוכננת של שר המשפטים וכוונתו של שר התקשורת לקצץ בתקציב תאגיד השידור הציבורי, כמו מזמין עוד שירים בסגנון "עורי עור".

אביב גפן (ארכיון), צילום: קוקו

"יש הרבה דברים לקחת מהאמריקנים, ומלחמת אזרחים הוא לא אחד מהם", גפן אומר כשהוא נשאל על מקומו במפה הפוליטית והחברתית בימים אלה. "אני עושה הכל כדי להביא לחיבור ולדיבור, אני יודע שזה נחשב כמעט קיצוני היום".

מתבקש לשאול אותך על דעתך לגבי הרפורמה המשפטית. לא המון אמנים מתבטאים בנושא.
"הרפורמה המשפטית מסוכנת לימין לא פחות מאשר לשמאל. יש כאן טרנד מסוכן שמעולם לא היה פה. מה הטעם להיות בעל בית כשאף אחד לא רוצה להשכיר את הדירה? עריצות הרוב יכולה להתהפך על כל אחד בקלות. אני מקווה שההיגיון ינצח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...