"קולו ומנגינותיו ילוו אותנו לעד": יוצרים ופוליטיקאים נפרדים בכאב מיצחק קלפטר

דני סנדרסון שיתף במפגש האחרון של הלהקה עם קלפטר: "על אף היותך שברירי וחלש, ברגע שלקחת את הגיטרה ליד, מכאוביך נעלמו והקסם שלך השתלט על החדר" • נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב כי קלפטר היה נוף הנעורים של רבים במדינת ישראל: "מלך הגיטרה, מלחיו וכותב מחונן" • הזמר ירמי קפלן שיתף: "אני חש צער ויגון, איציק היה אחד הגיטריסטים וכותבי השירים המעולים שצמחו כאן"

יצחק קלפטר, צילום: משה שי

בכאב ובצער: אנשי תרבות ופוליטקאים נפרדים הערב (חמישי) מהיוצר המוערך, חבר להקת כוורת, יצחק קלפטר, שהלך לעולמו בגיל 72

הזמר דני סנדרסון, חברו ללהקה, נפרד ממנו: "זהו ערב עצוב, אני נפרד מחבר יקר וותיק, אמן דגול, שותף לדרך ארוכה ואחד מעמודי התווך של המוזיקה הישראלית".

"אני נפרד מחבר יקר וותיק, אמן דגול", דני סנדרסון, צילום: קוקו

סנדרסון שיתף במפגש האחרון של הלהקה עימו. "לפני כמה חודשים התיישבנו לשיר ולנגן, מעין ג'אם סשיין חברי שקיימנו פעם בשנה. על אף היותך שברירי וחלש, ברגע שלקחת את הגיטרה ליד, מכאוביך נעלמו והקסם שלך השתלט על החדר. כולנו הסתכלנו עליך, כמו תמיד, בפליאה ונהננו כמו ילדים שזה עתה הקימו להקה חדשה. כשנפרדתי ממך באותו יום, לא ידעתי שזו תהיה פגישתנו האחרונה. אנצור את הרגע הזה ורגעים רבים אחרים בליבי לעד. תנחומיי למשפחה ולחברים, אוהב אותך יצחק".

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, כתב: "יצחק קלפטר, צ'רצ'יל, נוף הנעורים של רבים מאיתנו, כוכב 'כוורת' ומלך הגיטרה, מלחין וכותב מחונן. קולו ומנגינותיו ילוו אותנו לתמיד. יהי זכרו ברוך".

ראש הממשלה יאיר לפיד, ציטט את אחד משיריו: "יש טיפוסים שמתייחסים אל החיים כמו טיול מאורגן / אבל אני לא נוסע / אני לוקח ת'זמן..", והוסיף: "סע לשלום קלפטר, ותודה גדולה על הפסקול המופלא שהשארת לנו".

השר בני גנץ, הוסיף: "הותיר לנו נכסי צאן ברזל, חיוכים וגם זיכרון של מאבק במחלה הקשה ורצון עז לנגן ולקבל את אהבת הקהל, שאהב אותו כל כך - פעם אחר פעם. תודה על השירים, הדמיון החופשי והצליל הכל כך מכוון".

יצחק קלפטר עם חברי להקת כוורת, צילום: משה שי

הזמר והיוצר ירמי קפלן כתב: "אני חש צער ויגון. ובמקביל שולח ניחומים וחיבוקים לכל קרוביו ומשפחתו של יצחק קלפטר. אחד הגיטריסטים וכותבי השירים המעולים שצמחו כאן. איציק, נהניתי מכל המוסיקה שיצאה ממך בכל דרך. אמשיך להנות ממנה גם בהעדרך, אבל עכשיו בכל פעם שאשמע אותך אחשוב עליך ממש ולא רק על השיר או על הנגינה".

הזמר ברי סחרוף כתב: "עצוב על לכתו של יצחק קלפטר, מגדולי הגיטריסטים והמוזיקאים בארץ שאהבתי והערצתי".

יצחק קלפטר עם אפרים שמיר ואלון אולארצ'יק, צילום: ניקול דה קסטרו

היוצר יוסי גיספן הוסיף: "כמה עצוב. אחד מגדולי היוצרים ונגן גיטרה בחסד עליון. לפני כחודש שלח אלי את ספר שיריו וקבענו להיפגש וליצור יחד. נוח על משכבך בשלום איש אהוב".

הקומיקאי שלום אסייג סיפר: "בתחילת דרכי בתל אבי הייתי מסיים הופעות בקאמל קומדי קלאב ומשם זורם ל'קפה לסל' ויושב שם עד חמש בבוקר כדי לחכות לאוטובוס הראשון לחיפה. יצחק קלפטר היה אחד הקובעים שם, ככה הכרנו והפכנו לחברים. היו לנו שעות רבות של התפלספויות וצחוקים. מאז ועד היום שמרנו על קשר. יצחק היה יוצר, מלחין וגיטריסט ענק. השאיר אחריו פסקול משובח. נוח בשלום על משכבך חבר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר