המוזיקאי המלזי ויו פארקה טורה, שמוכר לישראלים רבים בעיקר בזכות החיבור שלו עם עידן רייכל, יגיע לארץ להופעה אחת, שתתקיים ב-9 בנובמבר במועדון הבארבי בתל אביב.
טורה יגיע לארץ במסגרת סיבוב הופעות לקידום אלבומו החדש "Les Racines". על הבאתו לארץ אמונה חברת ההפקות ZUZZ Agency, שבעבר הביאה לישראל אמנים כמו דמיאן ג'ורדו, סיגרטס אפטר סקס, ריילי ווקר ועוד.
פארקה, בנו של הגיטריסט האפריקני האגדי עלי פארקה טורה, נחשב לסנסציה בעצמו, מאז החל את הקריירה שלו בשנת 2007. אלבומו השני ("Fondo") זכה להצלחה רבה ולהערכת המבקרים, ובעקבותיו הוא הופיע באירוע פתיחת משחקי המונדיאל ב-2010 (שהתקיים בדרום אפריקה) לצד שמות ענקיים כמו שאקירה ואלישיה קיז.
טורה בפתיחת מונדיאל 2010:
למרבית הישראלים מוכר טורה בחיבור שלו עם רייכל, שעימו גם הופיע בארץ באותה שנה. בין היתר, התארח המוזיקאי באלבום "הביתה, הלוך וחזור" של הפרויקט של עידן רייכל מ-2011, כמו גם באלבום "רבע לשש" מ-2013. ב-2017, טורה אירח את רייכל בשני שירים באלבומו "Samba". החיבור עם הזמר הישראלי הוליד גם את ההרכב "טורה-רייכל קולקטיב", שאף הוציא שני אלבומים משותפים: "The Tel-Aviv Session" מ-2012 ו"The Paris Sessions" מ-2014.
ביצירתו משלב הזמר מוזיקה מאלית מסורתית בהשפעות של שלל ז'אנרים, ובהם רוק, פופ, סלסה ורגאיי. כרטיס להופעה יעלה 160 שקלים במכירה מוקדמת, ואחר כך יעמוד מחירו על 190 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו