בעקבות פטירתו של מפיק הפסטיגל מיקי פלד, שיתפו כוכבות המופע לדורותיו זיכרונות אישיים מעבודתן המשותפת עמו. יעל בר זוהר וירדנה ארזי, מהדמויות המזוהות ביותר עם המפעל התרבותי שהקים, ספדו לו וציינו את השפעתו על התעשייה.
בר זוהר, שעלתה לראשונה על במת המופע ב-1995 כשהייתה בת 15 והשתתפה בעשרה פסטיגלים לאורך השנים, הגדירה את פלד כדמות מכוננת בתרבות הישראלית. "הוא הוולט דיסני הישראלי", כתבה בסטורי שהעלתה. "איש שיצר מפעל מדהים והיה כמו ילד בחנות ממתקים".
בפוסט תיארה בר זוהר את גישתו של פלד מאחורי הקלעים ואת התמיכה שהעניק למשתתפים. "אני זוכרת אותך יושב מאחורי הקלעים מחמיא לכל אמן ילדים שיורד מהבמה ואומר לו: 'השיר שלך, הכי טוב'. הוא ידע כמה פידבק חיובי עושה לאמנים טוב על הלב".
"כמו אב שמחתן את ילדיו": הקשר האישי והשידוך על הבמה
מעבר להיבט המקצועי, בר זוהר שיתפה בחיבור האישי והמשפחתי לפלד, לאחר שהכירה על הבמה את בן זוגה, גיא זוארץ. "זכינו שתהיה אורח כבוד בחתונה שלנו", כתבה. "זוכרת אותך שמח כל כך על השידוך שנוצר על הבמה כמו אב נרגש שמחתן את ילדיו".
בר זוהר סיכמה את הפרידה בהתייחסות למורשת שהותיר אחריו לאורך עשרות שנות יצירה: "מפעל החיים שלך, כל הרוח והיצירה שיצרת מלווים וימשיכו ללוות מיליוני ילדים. תודה על הזכות לקחת חלק במפעל חייך המפואר פעם אחר פעם".
ירדנה ארזי: "תעשייה שסיפקה פרנסה לאלפי אנשים"
גם ירדנה ארזי, שהופיעה בפסטיגל השני ב-1982 לאחר שעבדה עם פלד עוד קודם לכן במסגרת פסטיבל הזמר החסידי, התייחסה להיקף העשייה שלו. ארזי הדגישה את המשמעות הכלכלית והמקצועית של המופע, שהחל בחיפה והתרחב לממדי ענק.
"מעבר לעובדה ששלושה דורות של ילדים נהנו מבידור איכותי ומושקע, הפסטיגל היה תעשייה שסיפקה פרנסה לאלפי אנשים - צוותים טכניים, אנשי שיווק והפקה, אמנים ועוד רבים", ציינה ארזי בפוסט שהעלתה, והוסיפה כי המוזיקה הישראלית זכתה במאות שירים בזכותו.
ארזי חתמה את דבריה בהוקרת תודה לפלד בשם דורות של משתתפים וקהל: "עבור מיקי זה היה מפעל חיים ומשנה לשנה המופע רק הלך וגדל. כל מי שהיה ילד בהיכל, כל מי שהגיע עם ההורים וכל מי שעמד על הבמה מרכינים ראש היום ואומרים למיקי תודה".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)