עמית סגל התיישב לראיון הבזק "60 שניות" של ליאל אלי באפליקציית V1 של קשת, וסיפק שורת הערכות והצצות מאחורי הקלעים של הפוליטיקה הישראלית לקראת בחירות 2026. בין השאר התייחס לסיכוייו של בנימין נתניהו, לטעות שייחס לנפתלי בנט, ואף חשף שהוצע לו בעצמו שריון לכנסת.
לשאלה אם נתניהו יהיה ראש הממשלה הבא, העריך סגל כי נכון להיום יש לו "קצת פחות מ-50 אחוז סיכוי", אך הוסיף שייתכן שמצבו "טוב יותר ממה שהסקרים משקפים", ולו במעט. באשר להחלטת בנט לחבור ליאיר לפיד במסגרת מפלגת "ביחד", קבע סגל שמדובר ב"טעות חמורה", אך סייג כי "גם בלעדיה הוא היה היום במצב די בעייתי".
''זה כמעט תמיד קורה''
סגל התייחס גם לתזוזות בגוש השינוי. לדבריו, אם בני גנץ "יראה שאין לו סיכוי", הוא צפוי לפרוש. במקביל העריך כי גדי איזנקוט "לא הגיע לשיאו" ויכול לעלות על חשבון השותפים לגוש. לגבי מפלגות שיקרסו או יפתיעו בליל הבחירות הבא, אמר שהוא בטוח שזה יקרה, פשוט "כי זה כמעט תמיד קורה".
אחד הרגעים הבולטים בראיון היה חשיפתו של סגל כי הוצע לו שריון ברשימה לכנסת "ביותר מאחת". כששאלה אותו אלי אם אחת ההצעות הגיעה מצידו של נתניהו, אישר: "גם".
הפרשן גם נשאל אם יש פוליטיקאי שנראה רגוע כלפי חוץ אך נמצא בלחץ, ואישר בחיוך שיש כזה ש"מזיע וכועס". עוד סיפר כי פוליטיקאי הבטיח לו "סיפור אחר" בתמורה לכך שלא יפרסם עליו סיפור מסוים.
''אני מעריך שלא''
לצד הפוליטיקה הגדולה, נגע סגל גם בשאלות קלילות יותר. על ישראלים שעזבו את הארץ וחוזרים רק כדי להצביע בבחירות אמר שהצעד "לגיטימי אבל מסריח". כששאלו אותו על בנו הבכור עברי, כיום בן 11, אם יצביע בעוד שבע שנים למח"ל בראשות נתניהו, השיב בקצרה: "אני מעריך שלא". על עמיתו בן כספית ציין: "יש לי הערכה. אגב, גם אני לא סגור ב-100 אחוז, אפילו לא ב-70 אחוז".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)