"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רגב נגד האקדמיה לקולנוע: "מסיתים"

לאחר זכייתו של הסרט "ימים נוראים", המגולל את סיפור רצח רבין מנקודת מבטו של יגאל עמיר, תקפה שרת התרבות: "ראוי שהאקדמיה תעשה חשבון נפש" • יו"ר האקדמיה: "באופן אירוני, שוב השרה בחרה בדרך ההסתה, והפעם על סרט שבוחן את תוצאותיה של ההסתה"

,עודכן
החרימה את הטקס. רגב // צילום: אורן בן חקון // רגב // צילום: אורן בן חקון

שרת התרבות מירי רגב תקפה את חברי האקדמיה הישראלית לאחרזכייתו של הסרט "ימים נוראים" בפרס אופיר, באירוע שהתקיים אמש (א') בהיכל התרבות בכפר סבא. מדובר בסרט העוסק ברצח רבין וכעת הוא יתמודד על הזכות לייצג את ישראל בטקס האוסקר. יו"ר האקדמיה הגיב לדבריה של השרה: "בחרה בדרך ההסתה".

להקת מארון 5 בדרך לישראל

"חברים": חידון למכורים בלבד!

הפרק הכי טוב של "חברים": הצביעו בגמר!

המפץ השני: הסדרה החדשה של שלדון ואיימי

"יגאל עמיר הוא רוצח שירה קליע בלב האומה ועשה את החמור מכל - רצח ראש ממשלה במדינה דמוקרטית", כתבה רגב בפוסט בעמוד הפייסבוק שלה. "אין מקום לסרט שמנסה להבין אותו ואת מניעיו ואין מקום לסרט שמרמז, או מאשים, גורמים אחרים במעשה השפל שהוא עשה.

"היוצרים לא החמיצו הזדמנות ליחס לראש הממשלה בנימין נתניהו חלק במסע ההסתה, דבר שהוא סילוף, עיוות והטעיה של הציבור ומנותק לחלוטין מהעובדות. הביקורת של נתניהו את מדיניות ממשלת רבין על רקע הסכמי אוסלו, היא לגיטימית במדינה דמוקרטית. הסרט, לא זכה לתמיכת אף אחת מהקרנות הנתמכות על ידי משרד התרבות והספורט ולא בכדי".


יוצרי הסרט "ימים נוראים" חוגגים את הזכייה // צילום: יהושע יוסף

השרה רגב הוסיפה: "פרס אופיר שניתן לסרט, נותן לגיטימציה ולא בפעם הראשונה לגופים שמרחיבים את הקרע ומסיתים נגד ציבורים מסוימים במדינת ישראל. אני נמנעת זו השנה השנייה מלהגיע לטקס אופיר, מאחר שהוא אינו מייצג עוד את הקולנוע הישראלי כולו. ראוי שהאקדמיה תעשה חשבון נפש טרום 'ימים הנוראים'".

תגובתו של מוש דנון, יו״ר האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה על דברי השרה רגב: ״באופן אירוני, שוב השרה מירי רגב בחרה בדרך ההסתה, והפעם על סרט שבוחן את תוצאותיה של ההסתה. שוב שרת התרבות מדברת על דברים שאינה מבינה בהם. רגב לא צפתה בסרט ובכל זאת מביעה את דעתה. האקדמיה מברכת כל ביקורת אך יחד עם זאת, המינימום המצופה משרת תרבות, בערב החשוב ביותר לתעשיית הקולנוע הישראלית, על שלל גווניה וסוגיה, הוא לברך את הזוכים והזוכות בקטגוריות השונות.

"טקס פרסי אופיר התאפיין בקריאה לאחדות ואיחוד לבבות כנגד ההסתה. בזמן ששרת התרבות עסוקה בפוליטיזציה מעייפת, אנו עסוקים בהנגשת הקולנוע ובחיבור בין היוצרים היצירות והציבור בישראל. בפרויקט 'מובילים קולנוע לפריפריה'. ברחבי הארץ תוך שת"פ עם רשויות בדרום בצפון במזרח ובמרכז. יעידו על כך עשרות אלפי אנשים הבאים לפגוש אותנו.

"יצויין כי בשונה מדברי השרה, היא אינה הוזמנה לטקס. היות והאקדמיה הישראלית לטלוויזיה וקולנוע הינה ארגון א-פוליטי. ברכות למשה אדרי, דודי זילבר מפיקי הסרט 'ימים נוראים' וירון זילברמן במאי הסרט. בהצלחה באוסקר האמריקני״.

או מיי גאד: כך נראית היום ג'אניס מ"חברים"

25 שנה ל"חברים": פרויקט מיוחד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר