השחקן הצרפתי ז'אן פול בלמונדו הלך לעולמו

כוכב הסרט "עד כלות הנשימה" וענק הקולנוע הצרפתי בשנות ה-60 וה-70 מת בגיל 88 • בלמונדו היה חברו ויריבו של אלן דילון

ז'אן פול בלמונדו // צילום: איי.אף.פי

ז'אן פול בלומונדו, השחקן הצרפתי הנודע שזכה לתהילה בסרט "עד כלות הנשימה", הלך היום (שני) לעולמו בגיל 88 בביתו, כך אישר עורך הדין שלו לסוכנות הידיעות הצרפתית איי.אף.פי.

בלמונדו היה אחד מחלוצי סרטי הגל החדש בשנות השישים והשבעים וכיכב לצד ענקים כמו אלן דלון, שהיה חברו ויריבו המקצועי.  הוא נולד בשנת 1933 ליוצאי אלג'יר בשכונה אמידה בבירה הצרפתית ובצעירותו טיפח קריירת אגרוף קצרה.

לאחר שחלה בשחפת, שסיימה את הקריירה הספורטיבית שלו, בלמונדו החל לגלות עניין במשחק ונרשם לאקדמיה הלאומית לאומניות הבמה בצרפת בשנת 1952. לאחר סיום לימודיו הוא החל לשחק כשחקן תיאטרון והכישרון הנדיר שלו הזניק אותו לקדמת הבמה.

בלמונדו בשנות השישים // צילום: רוירטס,

בתחילת הקריירה הוא השתתף בסדרה של תפקידים קטנים בסרטים, בהם סרטו של הבמאי הנודע ז'אן לוק גודר, שהקפיץ את הקריירה של בלמונדו הצעיר לגבהים חדשים. בשנת 1959 עלה לאקרנים סרטו של גודאר "עד כלות הנשימה" ובלמונדו הפך לשם דבר בינלאומי.

בהמשך השתתף בלמונדו בסרטי של הבמאי הנודע ז'אן פייר מלוויל, והפך לכוכב בסדר הגודל של לואי דה פינס ואלן דלון. בלמונדו השתתף בסרטים כמו "אשה היא אשה", "כומר", "פרשת סטביסקי", "רודפי הבצע", וכן בעיבוד קולנועי לספרו של ויקטור הוגו "עלובי החיים" בשנת 1995.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר