"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הישג ענק: הסרט הישראלי שכבש את ארצות הברית

הסרט התיעודי "מפרץ השמש" בשיתוף כאן 11 קטף את הפרס הגדול בפסטיבל רוד איילנד • כעת הוא ממשיך אל עבר פרסי אופיר והפסטיבלים הבינלאומיים הגדולים

,עודכן
0השמעה
מפרץ השמש , עידו ויסמן
מפרץ השמש. צילום: עידו ויסמן

הסרט התיעודי "מפרץ השמש", בבימויו של עידו ויסמן - שגםהתראיין בשנה שעברה ל"ישראל היום"- ובשיתוףכאן 11, זכה בפרס הגדול לסרט תיעודי באורך מלא (Grand Prize for Feature Documentary) בפסטיבל הסרטים הבינלאומי רוד איילנד בארצות הברית.

מפרץ השמש,צילום: עידו ויסמן

פסטיבל רוד איילנד הוא אירוע ותיק בזירת הקולנוע העצמאי והבינלאומי בארה"ב, המציג מדי שנה סרטים הנבחרים מתוך אלפי הגשות.

חבר השופטים ציין בנימוקי הפרס כי ויסמן מצליח, באמצעות שפה קולנועית רגישה ומדויקת, להפוך סיפור מקומי ליצירה בעלת משמעות אוניברסלית העוסקת בניכור, בדידות ושייכות. עוד ציינו השופטים כי מדובר בסרט אינטימי, כן ומעורר מחשבה.

מפרץ השמש,צילום: עידו ויסמן

הזכייה מצטרפת לשורת הישגים קודמים של הסרט, בהם פרס סרט הביכורים בפסטיבל דוקאביב ופרסי סרט הביכורים והמוזיקה של הפורום הדוקומנטרי לשנת 2025.

בימים אלה נבחר הסרט גם לחמישיית המועמדים הסופיים לפרסי אופיר 2026בקטגוריית הסרט התיעודי באורך מלא, וצפוי להשתתף בספטמבר הקרוב בפסטיבל DOKer במוסקבה.

"מפרץ השמש" מתעד את חיי היומיום של שלושה אנשים החיים במתחם קרוואנים באילת, וחושף סוגיות כגון פוסט-טראומה צבאית, ניתוק מהתא המשפחתי, בדידות ושקיפות חברתית בשולי הפריפריה.

מפרץ השמש,צילום: עידו ויסמן

הסרט שודר בכאן 11 וזמין לצפייה ב־כאן BOX ובערוץ היוטיוב של התאגיד.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר