"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טלטלה בהוליווד: אחרי הכישלון של דיסני - זה מה שצפוי לקרות
רימייק הלייב אקשן של "מואנה" התרסק בקופות וצפוי להסב לאולפנים הפסדי ענק • כעת, תעשיית הקולנוע תיאלץ לחשב מסלול מחדש בנוגע לכל העיבודים המחודשים שבדרך
מואנה. צילום: יחצ

טלטלה בהוליווד: אחרי הכישלון של דיסני - זה מה שצפוי לקרות

רימייק הלייב אקשן של "מואנה" התרסק בקופות וצפוי להסב לאולפנים הפסדי ענק • כעת, תעשיית הקולנוע תיאלץ לחשב מסלול מחדש בנוגע לכל העיבודים המחודשים שבדרך

דורון פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הוליוודבהלם טוטאלי. על רקע הצלחות קופתיות מרשימות אך בודדות כמו להיטי האנימציה "צעצוע של סיפור 5" ו"סופר מריו גלקסי הסרט – גלקסי", לצד הביוגרפיה המוזיקלית שוברת השיאים "מייקל", בשבועות האחרונים ספגה בירת הקולנוע העולמית כמה פלופים מהדהדים, או לכל הפחות אכזבות קופתיות גדולות, שללא ספק יגרמו לאולפנים לחשב מסלול מחדש בנוגע להפקות העתידיות שלהם.

אחריהקריסה המביכה של "סופרגירל"והביצועים הפושרים של "מיניונים ומפלצות"שאליהם כבר התייחסנו, בימים אלה מתמודדים באולפני דיסני עם כישלון בלתי צפוי ומביך במיוחד:רימייק הלייב אקשן של "מואנה", שעלה לאקרנים בסוף השבוע האחרון, שקע במצולות עם הכנסות משפילות (נכון לזמן כתיבת שורות אלה, עם פרסום הנתונים המעודכנים ביותר) של כ-47 מיליון דולר בצפון אמריקה ו-52 מיליון דולר בשאר העולם (99 מיליון דולר סה"כ).

מדובר בנתונים עגומים ביותר בשביל זיכיון כל כך אהוב, שהתנפצו אל מול הערכות מוקדמות ואופטימיות למדי של 65 מיליון דולר בצפון אמריקה ו-130 מיליון כלל עולמייםאחרי סוף שבוע אחד(כלומר עד יום ראשון שעבר). כרגע אנחנו עם הרבה פחות מזה ביום רביעי, כמעט שבוע לאחר שהסרט הושק.

ההערכות בתעשייה הן ש"מואנה", שהופק בתקציב עתק של 250 מיליון דולר לפני הוצאות שיווק, עלול להסב לדיסניהפסדים כבירים של 100 מיליון דולר ואף יותר. התחזיות הקודרות האלה ככל הנראה יתממשו, אלא אם כן הציבור יחליט פתאום להסתער בהמוניו לעבר הקופות (והוא לא).

מבולבלים? גם אנחנו

אז מה גרם למפלה? אם נשים בצד את ממוצעי הביקורות הפושרות-מינוס (42 ב-Metacritic ו-32 ב-Rotten Tomatoes) שעוסקות באיכות הסרט נטו, ואם נתעלם מהירידות (המוצדקות) על הפאה המטופשת שדוויין ג'ונסון חובש בסרט (אנחנו אוהבים את דה רוק, הוא בחור נחמד, למרות המחלפות המסולסלות שלו פה. זו פרסומת לפנטן או מה?), הסיבות לדעתנו הן בלבול ועייפות החומר, והן שזורות זו בזו. נסביר.

פנטן פרו V. דוויין ג'ונסון ב"מואנה", צילום: יחצ

"מואנה" גרסת 2026 הוא כאמור רימייק לייב אקשן, שחזור כמעט אחד לאחד, של להיט האנימציה המטורף מ-2016. לא משנה איך מסתכלים על זה, 10 שנים הן פרק זמן קצר מאוד – יותר מדי קצר – להפקת גרסה מחודשת של סרט חדש יחסית, שעדיין מחזיק מים בזכות עצמו.

הרי חלק לא מבוטל מהדור שצפה ב"מואנה" המקורי בילדותו עדיין לא רשאי לנהוג. אין פה נוסטלגיה, אין פה געגועים, אין פה סיבה לראות את העיבוד החדש לקלאסיקה שעליה גדלנו עם הילדים – שכן הצופים המקוריים הם עדיין ילדים (טוב, בני נוער). דיסני היתה צריכה להמתין עוד 10 שנים לפחות לרימייק הזה. אין פה בכלל ויכוח.

אבל זה לא נגמר פה: המשכון האנימציה "מואנה 2" שוחרר לפני פחות משנתיים, בנובמבר 2024. הוא גרף יותר ממיליארד דולר ברחבי העולם (אחרי שיועד תחילה לעלות ישירות בדיסני פלוס ולא להגיע לקולנוע).

אין תלונות לגבי הסרט השני, אבל ההיגיון הבריא הוא שאחרי "מואנה 2" צריך להגיע "מואנה 3", בטח לא לחזור אחורה בזמן עם סיפור שכבר סופר לאחרונה יחסית.

"מואנה 2", צילום: יחצ

מודים שגם אנחנו התבלבלנו בהתחלה ולא בדיוק הבנו מה רוצים מאיתנו עם הסרט החדש, שכן "מואנה 3" נמצא בפיתוח (גם כסרט אנימציה). אם אנחנו התבלבלנו כאנשי מקצוע, אפשר להניח שהקהל הרחב גם לא בדיוק הבין מה הרעיון שמאחורי מתקפת המואנות המתעתעת הזו. בקיצור, סלט.

אז מה הלאה? אין ספק שדיסני (שוב) ייאלצו לחשב מסלול מחדש לגבי עיבודי הלייב אקשן החדשים לקלאסיקות אנימציה שלהם. על כל הצלחה כמו "לילו וסטיץ'" מ-2025 (שבוסס על סרט מ-2002 – 23 שנים הפרש, סביר לגמרי), ישכשלונות קולוסאליים כמו "שלגייה" מהשנה שעברה(שאומנם התמודד עם אתגרים שונים לגמרי) וכמובן "מואנה" החדש.

"שלגיה", צילום: יח"צ

נכון לעכשיו, "לילו וסטיץ 2" יגיע לקולנוע במאי 2028 ולא יזוז מהמועד הזה. השאלה היא מה יעלה בגורל הסרט הבא שאינו המשכון, רימייק ל"פלונטר" מ-2010, שצילומיו החלו לאחרונה אך אין לו כרגע תאריך השקה, כמו גם עיבוד חדש של "הרקולס" שהוכרז אף הוא אך כרגע בתחילת דרכו. הצעה שלנו: סיפורים מקוריים, מקסימום סיפורי המשך, עדיפים תמיד על עיבודים מחודשים ולרוב מיותרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...