נולאן, ספילברג וטום קרוז: אלו כל הסרטים השווים של 2026

2026 בקולנוע צפויה להיות עמוסה ומרשימה באופן יוצא דופן, לפחות בגזרה ההוליוודית • בחרנו בסדר כרונולוגי, לפי מועדי היציאה שלהם, את הסרטים הכי גדולים ומצופים של השנה הקרובה, ביניהם לא מעט המשכונים וריימייקים אבל גם, לשם שינוי, כמה יצירות מקוריות ומבטיחות במיוחד בחסות סטיבן ספילברג, כריסטופר נולאן ובמאים מובילים אחרים • שקט על הסט, מתחילים

"צעקה 7". צילום: יחצ

"צעקה 7"

מתי בקולנוע? פברואר

השחקנית מליסה בררה פוטרה מהמשכון האימה המצופה לאחר התבטאויותיה האנטישמיות על רקע המלחמה בעזה. ג'נה אורטגה והבמאי כריסטופר לנדון נטשו את ההפקה זמן לא רב אחריה, אבל הכל לטובה: גל העזיבה פינה את הדרך לחזרתה המתוקשרת לסדרה של נב קמפבל כסידני פרסקוט, וגם של קווין ויליאמסון, כותב הסרטים הראשונים, הפעם כבמאי. תענוג.

גם קורטני קוקס שבה כעיתונאית גייל וות'רס, ויש דיבור על עוד כמה חבר'ה שלכאורה מצאו את מותם באפיזודות הקודמות, כשאולי אחד (או יותר) מהם יעטו הפעם את המסכה של גוסטפייס.

"להעז בגדול"

מתי בקולנוע? פברואר

סרט אנימציה פרוותי עם כוכב ה-NBA סטפן קרי באחד התפקידים הראשיים. תיש קטן בשם ויל (קיילב מק'לאפלין – לוקאס מ"דברים מוזרים") חולם להיות כוכב כדור-שאגה (כמו כדורסל, רק עם חיות) מפורסם, רק חבל שהוא לא מספיק גדול, מהיר וחזק כמו האולסטארים ששולטים בענף. אל חשש, הוא יטביע חותם למרות הקשיים. כאילו, ממש יטביע. קרי, אגב, מגלם ג'ירף, וגם מפיק את הסרט.

אז נכון שקומדיית הספורט המונפשת הזו לא מופיעה ברוב רשימות הסרטים הגדולים של 2026 ומדובר בבחירה סובייקטיבית שלנו, אבל כן – זה סרט הילדים שאנחנו הכי מצפים לו השנה, כי תמיד כיף לעודד את האנדרדוג. במיוחד אם הוא תיש קטן.

"פרויקט הייל מרי"

מתי בקולנוע? מרץ

סרט מדע בדיוני שמבוסס על ספר רב מכר באותו שם. ראיין גוסלינג הוא מדען שמתעורר מתרדמת ומוצא עצמו על חללית, לגמרי לבדו (טוב, לא בדיוק, אבל תזרמו). הבחור לא בדיוק זוכר מיהו (חוץ מזה שהוא בטוח לא אסטרונאוט) או מה הוא בדיוק עושה בגפו באמצע הקוסמוס, במרחק 12 שנות אור מכדור הארץ. לא רוצים להלחיץ, חלילה, אבל הלא-אסטרונאוט הזה הוא התקווה האחרונה של המין האנושי.

תחשבו על סרט אינטרוספקטיבי כמו "להציל את מארק וואטני", אבל לא בדיוק (ואכן, שני הסרטים מבוססים על יצירות של הסופר אנדי ויר). הבמאים הם פיל לורד וכריסטופר מילר, שאחראים בין היתר על סרטי "ספיידרמן: ממד העכביש" המרהיבים. יש פוטנציאל.

"מייקל"

מתי בקולנוע? אפריל

לאחר תקופת צילומים ממושכת ובעייתית למדי, הביוגרפיה המוזיקלית על מייקל ג'קסון מגיעה סוף סוף לקולנוע. אנטואן פוקואה ("נקודת שוויון", "יום אימונים מסוכן") מביים, ואילו ג'אפר ג'קסון, אחיינו של מלך הפופ המנוח בחיים האמיתיים, נכנס לנעליו המבריקות של דודו.

עדיין קשה לדעת איך הסרט יטפל בשערוריות המטרידות שהכתימו את המורשת מייקל שכן זוהי הפקה שצולמה בשיתוף עם משפחת ג'קסון, אבל אי אפשר להכחיש שהבחור היה אומן בחסד עליו. נו, לפחות הפסקול יהיה מעולה.

"התגלית"

מתי בקולנוע? יוני

סטיבן ספילברג, שיחגוג בשנה הבאה יום הולדת שמונים, שב לכיסא הבמאי לאחר הפסקה של ארבע שנים – ההפוגה הארוכה ביותר בין סרטים שלו מאז אמצע הניינטיז. גם מדובר בחזרתו של הבמאי היהודי האהוב לז'אנר שבזכותו התפרסם: מדע בדיוני עם טוויסט חייזרי. העלילה טרם נחשפה במלואה, אבל על פניו מדובר בסרט שעוסק בתגובה של האנושות שנחשפת לקיומם של חיים מחוץ לכדור הארץ (וככל הנראה גם לנסיונות הטיוח של הממשל, כשדווקא קונפליקטים נגד חייזרים לא נראה שיש פה).

אמילי בלאנט מובילה את הקאסט כחזאית מזג אוויר נחושה שנקלעת למצוקה בשידור חי, לצידם של קולין פירת', ג'וש אוקונור, קולמן דומינגו ואיב יוסון ("אחיות רעות", וגם הבת של בונו מ-U2).

"סופרגירל"

מתי בקולנוע? יוני

בת הדודה המרדנית של סופרמן יוצאת להרפתקת סולו ראשונה ברחבי הגלקסיה, בסרט השני שמתרחש ביקום הקולנועי המחודש של אולפני DC. מילי אלקוק ("בית הדרקון") משחקת את הגיבורה הצעירה, ושימו לב גם לג'ייסון מומואה שנפרד מהדמות של אקוומן לטובת גילומו של האנטי-גיבור לובו, תפקיד שנראה תפור עליו.

גם דייוויד קורנסווט צפוי להתארח כבן הדוד לובש הטייטס ושוחר הצדק, השלום והאחווה שממש לא כיף איתו במסיבות.

"האודיסיאה"

מתי בקולנוע? יולי

הבמאי כריסטופר נולאן חוזר לעניינים באפוס מיתולוגי שמבוסס על היצירה הספרותית הנודעת של הומרוס. תוסיפו לזה קאסט מדהים שכולל את מאט דיימון בתפקיד הראשי של אודיסיאוס, וגם את טום הולנד, זנדאיה (שמככבת בשלושה סרטים ברשימה שלנו), שרליז ת'רון, אן האת'וויי, רוברט פטינסון ועוד כמה וכמה שמות מוכרים ותקבלו, לפחות להערכתנו, את סרט ההרפתקאות הגדול והשאפתני של השנה. ואפילו שמנו בטריילר עין על איזה ציקלופ פוחז!  

"ספיידרמן: יום חדש לגמרי"

מתי בקולנוע? יולי

הסרט הבא ביקום הקולנועי של מארוול (שלגמרי משוועים ללהיט גדול אחרי שנים של דשדוש) וגם סרט הסולו הרביעי של טום הולנד כאיש העכביש, אם כי הוא מגובה הפעם בשני גיבורים נוספים: הענק הירוק (מארק רופאלו) והמעניש (ג'ון ברנטל). גם זנדאיה חוזרת, ויש שמועות על הופעת אורח של דרדוויל (צ'ארלי קוקס).

בונוס: סיידי סינק (מקס מ"דברים מוזרים"), משתתפת אף היא בתפקיד סודי. פרטים ספציפיים על העלילה טרם נחשפו, אבל ההערכות הן שטיזר ראשון יושק בקרוב מאוד (אבל בינתיים ניאלץ להסתפק בסרטון חשיפת התלבושת החדשה של ספיידרמן).

"דיגר"

מתי בקולנוע? אוקטובר

לא, זה לא סרט שמבוסס על משחק המחשב המיתולוגי, אלא פרויקט אניגמתי במיוחד בבימויו של אלחנדרו גונסלס איניאריטו ("האיש שנולד מחדש", "בירדמן") עם טום קרוז בתפקיד הראשי.

העסק פה די מעורפל, אבל ידוע שמדובר בקומדיה שחורה על אדם רב השפעה אבל גם קצת מסובב (קרוז), אשר חמוש באת חפירה (ע"ע שם הסרט) ומנסה לשכנע את העולם שהוא מושיע האנושות – רק חבל שהוא מנסה להציל את כולם מאסון שהוא בעצם אחראי לו... או משהו בסגנון.

"החשבון החברתי"

מתי בקולנוע? אוקטובר

סרט המשך ל"הרשת החברתית" שמתמקד בצל האפל של פייסבוק עם דגש על ההשפעה השלילית שלה על קטינים, במקביל לאטימות המופגנת של ראשי החברה שרודפים אחרי המזומנים ולא אכפת להם משום דבר אחר. ארון סורקין, שכתב את הסרט הראשון, הפעם גם מביים.

ג'רמי סטרונג ("יורשים") יגלם את מארק צוקרברג, מייקי מדיסון ("אנורה") תשחק את חושפת השחיתות פרנסס האוגן, וג'רמי אלן וייט ("הדוב") יהיה העיתונאי ג'ף הורביץ', שפרסם את הפרשה המפלילה בוול סטריט ג'ורנל.  

"משחקי הרעב: זריחה על האסיף"

מתי בקולנוע? נובמבר

עוד פריקוול ל"משחקי הרעב", כשהפעם העלילה מתמקדת בהיימיץ' אברנת'י הצעיר. השחקן האוסטרלי ג'וזף זאדה ("היינו שקרנים") יופיע בתפקיד הראשי, אבל לא נופתע אם וודי הארלסון – ששיחק את הדמות האהובה בסרטים המקוריים, יבליח גם הוא – שכן שומעים את קולו באחד מהטיזרים.

עוד מככבים: אל פנינג כאפי טרינקט הצעירה, רייף פיינס כקוריולאנוס סנואו, קירן קאלקין כסיזר פליקרמן וככל הנראה גם הופעות אורח של ג'ניפר לורנס וג'וש האצ'רסון שיחזרו לגלם את קטניס אוורדין ופיטה מלארק באפילוג המתבקש.

"הנוקמים: עלייתו של דוקטור דום"

מתי בקולנוע: דצמבר

סרט הנוקמים החמישי וההפקה השנייה של מארוול ל-2026. זה ככל הנראה יהיה הסרט הגדול של השנה וכבר כתבנו עליו לא מעט, ובכל זאת: רוברט דאוני ג'וניור חוזר ל-MCU כנבל-העל דוקטור דום, כריס אוונס שב כסטיב רוג'רס (שאולי יעטה את התלבושת של קפטן אמריקה ואולי לא), האקס-מן המקוריים מתאחדים למה שנראה כקרב האחרון בהחלט שלהם, ואנחנו יכולים לחתום לכם שמארוול שומרים כמה עוד הופעות אורח וטוויסטים בסוד. חסר להם שלא, שכן לא רק גורל היקום מוטל על הכף בסרט הזה – אלא גורל האולפנים עצמם.

"חולית: חלק 3"

מתי בקולנוע: דצמבר

הסאגה המרשימה של הבמאי דני וילנב מגיעה לסיומה עם סרט שלישי ואחרון שמתבסס על הספר "משיח חולית". לא נהרוס למי שטרם קרא, רק נזכיר שהקאסט עמוס בכמה מהכוכבים הצעירים הכי לוהטים של הוליווד, בראשם טימותי שאלאמה, זנדאיה, פלורנס פיו ואניה טיילור ג'וי, כשם מגובים בג'וש ברולין, ג'ייסון מומואה, רבקה פרגוסון וגם ברוברט פטינסון שמצטרף ליקום המדע בדיוני האייקוני הזה. וואו.

אזכורים של כבוד (וכאלה שאנחנו לא לגמרי סגורים עליהם):

* "הצילו!" (ינואר) - סאם ריימי מביים מותחן הישרדות אינטנסיבי עם רייצ'ל מקאדמס ודילן אובריאן בתפקידים הראשיים? נשמע מעולה! החשש: הסרט יוצא בינואר, חודש קולנועי חלש שבדרך כלל מציע הפקות שהציפיות מהן נמוכות. אנחנו דווקא בעניין ומחזיקים אצבעות.

* "המנדלוריאן וגרוגו" (מאי) – אומנם סרט "מלחמת הכוכבים" חדש, אבל הוא מבוסס על סדרת טלוויזיה שלא כולם צפו בה שכן היא שודרה רק בדיסני פלוס, מה גם שהבאזז לקראת הסרט הזה יחסית שקט. וכן, אנחנו יודעים שלא כולם יסכימו עם האבחנה שלנו, אבל אנחנו עומדים מאחוריה.

* "פני חימר" (ספטמבר) – סרט קומיקס-אימה דל תקציב מבית אולפי די.סי, שמתמקד באחד הנבלים הפחות מוכרים (אבל היותר מקריפים) של באטמן. בהחלט עשוי להפתיע לטובה, אבל מוקדם לשפוט.

* סרט רביעי בסדרת "פגוש את ההורים" (נובמבר) – בן סטילר, רוברט דה נירו, אוון וילסון וכוכבים אחרים חוזרים, ואליהם מצטרפת אריאנה גרנדה בתפקיד משמעותי. אבל בואו, הסרט השלישי יצא ב-2010, מישהו באמת התגעגע למותג הזה?

* "מת לצעוק 6" (יוני) - היי, אם "צעקה" ו"אני יודע מה עשית בקיץ האחרון" התקמבקו, אז גם לסדרת פרודיות האימה שמבוססת עליהם מותר אחרי 13 שנה, לא?

* "צעצוע של סיפור 5"  (יוני) – אנחנו בטוחים שנצחק ואולי גם נתרגש, אבל תכלס, עוד "צעצוע של סיפור" כבר נחשב לעניין שבשגרה ופחות למאורע קולנועי.

* "שליטי היקום" (יוני) – עיבוד לייב אקשן שמבוסס על זיכיון הצעצועים של חברת מאטל ("הי-מן"), שהיה חזק באייטיז ודי נשכח מאז, למרות כמה נסיונות להחיות אותו. מככבים: ג'ארד לטו, אידריס אלבה ואחרים. אנחנו סקפטיים, אבל נשמח לאכול את הכובע.

* עיבוד לייב אקשן ל"מואנה" (יולי) – רימייק שיוצא עשר שנים אחרי גרסת האנימציה המקורית? כן, אנחנו בטוחים שהמיליארד הראשון בקופות מובטח, כולם אוהבים את מואנה, אבל לא מוקדם מדי?

* "נרניה: אחיינו של הקוסם" (נובמבר) – הסרט הראשון שגרטה גרוויג מביימת אחרי "ברבי" מבוסס על הספר השישי בסדרת ספרי "דברי ימי נרניה" (אם כי הראשון בסדרה מבחינה כרונולוגית). הבעיה: נטפליקס מפיקה את הפרויקט, וסרטים של נטפליקס נוטים לאכזב.  

* "השטן לובשת פראדה 2" (מאי) – מספרים שאפילו מריל סטריפ ואן האת'וויי לא היו כל כך סגורות על סיקוול לקומדיה המקורית, אבל הנה הן חוזרות להתלבש על המותג. נראה.

השטן לובשת פראדה 2 (2026), צילום: צילום מסך / טריילר רשמי

* "סופר מריו גלקסי: הסרט" (אפריל) – המשכון ללהיט האנימציה האדיר שמבוסס על מותג הגיימינג המיתולוגי. ההצלחה בקופות מובטחת גם הפעם, אבל אנחנו מודים שהסרט הקודם היה, לפחות לטעמנו, לא יותר מחביב.

* "הרפתקאותיו המתמשכות של קליף בות'" (טרם פורסם) – דיוויד פינצ'ר מביים סרט המשך ל"היו זמנים בהוליווד" של טרנטינו – כאשר קוונטין עצמו חום על התסריט ובראד פיט חוזר לגלם את הפעלולן החלקלק. שתי הסתייגויות: קודם כל מדובר בסרט של נטפליקס שלא יקבל הקרנות רחבות בקולנוע (ע"ע נרניה החדש), וגם העובדה שהסרט טרם קיבל תאריך יציאה מעט מטרידה.

 * מועדי יציאת הסרטים ושמותיהם בעברית עשויים להשתנות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר