"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גל גדות יודעת? דיווח מאכזב עבור הפקת הסרט "שלגיה"

הטריילר לעיבוד הלייב אקשן החדש לסרט האנימציה הקלאסי של אולפני דיסני צבר בשלושת השבועות הראשונים להשקתו יותר ממיליון דיסלייקים ביוטיוב • זאת לעומת 83 אלף לייקים בלבד • מאז שהפרויקט הוכרז, הוא ספג ביקורות שליליות רבות

,עודכן
0השמעה
גל גדות בתפקיד המלכה הרעה ב"שלגיה". צילום: יח"צ

לא נעים. הטריילר של"שלגיה"– עיבוד הלייב אקשן החדש לסרט האנימציה הקלאסי של אולפני דיסני, צבר בשלושת השבועות הראשונים להשקתו יותר ממיליון דיסלייקים ביוטיוב (נכון לזמן כתיבת שורות אלה המספר עומד על 1.1 מיליון). זאת לעומת 83 אלף לייקים חיוביים בלבד וכ-8.5 מיליון צפיות.

גל גדות בתפקיד המלכה בטריילר ללייב אקשן של "שלגיה",צילום: יחצ

אף שהפלטפורמה של יוטיוב אינה מאפשרת למשתמשים רגילים להתעדכן בכמות הדיסלייקים שהסרטונים המוצגים בה מקבלים (אלא אם כן מדובר בסרטון שלהם), הרחבות דפדפן בלתי רשמיות דוגמת "Dislikes in YouTube" חושפות ומאשרות את הנתונים העגומים.

ההפקה עתירת התקציב, שבה תגלם רייצ'ל זיגלר את הנסיכה האייקונית בעוד שגל גדות תיכנס לנעליה של המלכה הרעה, צפויה לעלות לאקרנים במרץ 2025. השתתפותן של זיגלר וגדות בסרט הוכרזה כבר ב-2021, אולם הצילומים נדחו בשל מגפת הקורונה ובסופו של דבר התקיימו במהלך 2022, כאשר צילומי השלמה נערכו ביוני האחרון.

אף שצילומי השלמה הם דבר נפוץ בהפקות גדולות ועתירות אפקטים, העובדה שהסרט יגיע לקולנוע כשלוש שנים לאחר שצולם אינה מבשרת טובות, ואולי אף מעידה על כך שבדיסני לא בהכרח מרוצים מהתוצאה הסופית.

גרסת הלייב אקשן של "שלגיה",צילום: יח"צ

כמו כן, קשה להתעלםמהדרמה ומהבאזז השלילייםשספג הפרויקט מאז שהוכרז. בין היתר, התקבלו תלונות מ"מעריצים" זועמים על כך ששלגיה עצמה אינה מספיק לבנה (שכן גוון עורה של זיגלר, שחקנית ממוצא חצי קולומביאני וחצי פולני, הינו שחום יחסית) בנוסף: ביקורת של זיגלר כלפי סרט האנימציה המקורי ("הייתה שם התמקדות בסיפור אהבה עם בחור שעושה לשלגיה סטוקינג... מוזר! אנחנו עשינו את זה אחרת"); וביקורת על כך שהאולפנים בחרו להחליף את שבעת הגמדים הקלאסיים ב"יצורים מיסטיים" למיניהם.

יש להניח שגם השתתפותה של גדות בסרט, במיוחד על רקע המלחמה בישראל, תרמה לכמות הדיסלייקים הבלתי פרופורציונלית לעומת כמות הלייקים ומספר הצפיות הכולל של הטריילר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר