ציור הפרחה: השירים האהובים בישראל הופכים לאיורים

הטקסטים שעיצבו את הפסקול של שלושה דורות של ישראלים מקבלים משמעות חדשה בתערוכה ייחודית, שבה אמנים ציירו את פרשנותם האישית לשירים

שיר הפרחה, יוצרים צביקה פיק ואסי דיין, צילום: יעל ולובסקי

בתערוכה חדשה בשם "צאן ברזל: גיבורי תרבות, מאיירים שירים" מכבדים את האמנים והיוצרים שעיצבו את הפסקול של ישראל לאורך השנים, בתערוכת איורים לטקסטים של השירים המוכרים ביותר שנכתבו וליוו שלושה דורות של ישראלים.

תותים, יוצרים זאב נחמה ותמיר קליסקי, צילום: אסף חנוכה

בין השירים שאוירו בתערוכה: "עוד חוזר הניגון" של נתן אלתרמן ונפתלי אלטר, איירה גבריאלה ברוך, "הרקדן האוטומטי" של צביקה פיק ומירית שם אור, איירה בתיה קולטון, "את מוכרת לי מפעם" שיצרו חמוטל בן זאב עפרון ועידן רייכל, איירה נעה פלד, "תותים" שיצרו זאב נחמה ותמיר קליסקי, אויר על ידי אסף חנוכה ועוד.

שיעור מולדת, יוצרים אפריים שמיר ועלי מוהר, צילום: דניאל גולדשטיין

התערוכה מוצגת במסגרת שבוע האיור במלון "אחוזת רנה", בית רומנו, תל אביב. בתערוכה, שאוצרות הילית שפר וביני שריד, נוצרים חיבורים לא שגרתיים בין טקסטים למאיירים צעירים וותיקים כאחד המציגים את פרשנותם האישית לטקסט שבחרו.

שיר נבואי קוסמי, יוצרים יוני רכטר ועלי מוהר, צילום: מאור אהרון

"צאן ברזל" הוא מיזם השם לעצמו למטרה לתת כבוד לגיבורי תרבות ישראלים ולמוזיקה עברית על כל גווניה. המיזם הוקם ביוזמת ארומה מיוזיק ומטרתו היא לשמר ולחדש יצירה ישראלית ולהנגיש אותה לקהל צעיר וותיק כאחד.

המאיירים המשתתפים בתערוכה: גבריאלה ברוך, דניאל גולדשטיין, גיא חרל"פ, עומר הופמן, הילית שפר, צחי פרבר, עובדיה בנישו, נעה אלון, אביאל בסיל, אסף חנוכה, מאור אהרון, אורית ברגמן, עמנואל זילברשניר, יעל ולובלסקי, בתיה קולטון ונעה פלד.

מסיבה של סמבה. יוצרים הנרי ברטר ולאה שילון, צילום: אורית ברגמן - קיצור דרך

 צאן ברזל: 'גיבורי תרבות' - התערוכה מוצגת במסגרת שבוע האיור

הכניסה חופשית

מועד פתיחה: 18 בנובמבר 2021. מועד נעילה: 27 בנובמבר 2021

מלון "אחוזת רנה", בית רומנו - סמטת בית הבד 3, תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר