שופטת קשוחה ולא רק במטבח: הג'וב החדש של רותי ברודו

המסעדנית והיזמית מבקרת יצירות אמנות • זה קרה בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, שם ליוותה הגשות של סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה לתקשורת חזותית • העבודות הזוכות יוטמעו על מוצרי המסעדה של ברודו "הרצל 16"

רותי ברודו בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. צילום: יובל אורבך

היא ידועה בביקורות הקשוחות שלה על המנות השונות אותן היא טועמת, אבל כעת המסעדנית והיזמית רותי ברודו גם מבקרת יצירות אמנות.

זה קרה בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, שם ליוותה ברודו הגשות של סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, המתחרים על עיצוב מוצרים לבר-מסעדה האהובה, "הרצל 16", מקבוצת R2M בבעלותה של ברודו. העבודות הזוכות יוטמעו על מוצרי המסעדה.

את החיבור לרותי ברודו ולמסעדת "הרצל 16" יצרו במסגרת קורס "איור בעולם האמיתי", בהנחיית המרצה ענת ורשבסקי, שמתמקד בפיתוח שפה איורית אישית לצד עבודה מול לקוחות אמיתיים.

רותי ברודו ב"מאסטר שף", צילום: קשת 12

באירוע ההגשה של הפרויקטים הסופיים של הסטודנטים, אותו הובילו רותי ברודו, נציגי הרשת וצוות המסעדה, הסטודנטים והסטודנטיות הציגו את עבודותיהם וקיבלו עליהם משוב מיידי ומקצועי, עד שיכריזו על הזוכים אותם תבחר ועדת שיפוט משותפת, המורכבת מאנשי סגל בצלאל, רותי ברודו והנהלת המסעדה.

"הפגישה עם הסטודנטים המוכשרים ומלאי הרבדים עם 'הרצל "16' שגם הוא מורכב ורב שכבתי, יצר פרויקט מעניין ומרתק שהביא שלל של אינטרפרטציות ופרשנויות שונות של כל סטודנט על המסעדה", אמרה ברודו.

רותי ברודו בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, צילום: יובל אורבך

ענת ורשבסקי הוסיפה: "רותי ברודו היא אישה מעוררת השראה עבור רבים וגם עבורי. התרשמתי מאוד מהאינסטינקטים וההבחנות שלה על יצירה, על תהליכי עבודה ועל ביטוי אישי בתוך עולם רווי דימויים ורעיונות. זו הייתה הזדמנות יוצאת דופן ללמוד מחוכמתה וניסיונה, ומצורת החשיבה השונה שלה על עולם העסקים והיצירה באשר היא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר