עוד שני פרויקטים של התחדשות עירונית מתקדמים ברחובות: קבוצת ברדוגו קיימה במהלך החודש האחרון כנסי חתימות עם בעלי הדירות בשני מתחמי פינוי בינוי בעיר, שבמסגרתם צפויות בסך הכול 24 דירות קיימות להיהרס ובמקומן להיבנות 66 יחידות דיור חדשות.
בפרויקט HADAR, ברחוב ז’בוטינסקי 2, קיים כיום בניין הכולל 12 דירות. על פי התכנון, הבניין ייהרס ובמקומו יוקם בניין חדש ובו 33 יחידות דיור - כמעט פי שלושה ממספר הדירות הקיים.
מתווה דומה מקודם גם בפרויקט HERO, ברחוב גיבורי ישראל 6. גם במתחם זה קיימות כיום 12 דירות, ובמקומן מתוכננות 33 יחידות דיור חדשות.
בשני הפרויקטים החברה השיגה את הסכמת הרוב הדרוש בחוק בקרב הדיירים, מה שמאפשר לקדם את התכנון מול הרשות המקומית בדרך לקבלת האישורים וההיתרים הנדרשים. עבור קבוצת ברדוגו, שני המתחמים מצטרפים לשורת פרויקטים שהקבוצה כבר מקדמת ברחובות ומסמנים את המשך העמקת פעילותה בעיר.
רחובות נמצאת בשנים האחרונות בתנופת התחדשות, כאשר לצד מתחמי פינוי-בינוי גדולים מקודמים בעיר גם פרויקטים נקודתיים של הריסה ובנייה מחדש. במקרה של שני הפרויקטים החדשים, מדובר במהלך שמגדיל את מספר הדירות בכל מגרש בכ-175% - מ-12 ל-33 יחידות דיור - ובמקביל מאפשר להחליף מבנים ותיקים בבנייה חדשה הכוללת את תקני המיגון והבטיחות העדכניים.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)