תמונתם של מייסדי מכבים נדל״ן (מימין): גיא חליפי, עדי וכלר, יונתן וולף אברמצ׳יק ונריה אוחנונה. צילום: מכבים נדל"ן

דווקא בתקופה של אי־ודאות: שותפות חדשה בהתחדשות העירונית מבקשת להאיץ פרויקטים תקועים

בשעה ששוק הנדל”ן ממשיך להתמודד עם אתגרי המלחמה, הריבית הגבוהה, מחסור בכוח אדם ועלויות מימון כבדות, בוחרים שני שחקנים בענף להמר דווקא על צמיחה. קבוצת וכלר וולף ויזם הנדל”ן גיא חליפי הודיעו על הקמת חברה משותפת חדשה – “מכבים נדל”ן” – שתתמקד בקידום מתחמי פינוי־בינוי רחבי היקף באזורי הביקוש

מהלך מגיע בתקופה שבה ענף ההתחדשות העירונית הופך לאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של שוק הדיור. לצד המחסור בקרקעות זמינות במרכז הארץ והצורך במיגון מבנים ישנים, הולך וגובר הביקוש לפרויקטים מורכבים של פינוי־בינוי, המשלבים אלפי יחידות דיור, שטחי ציבור ותשתיות חדשות.

החברה החדשה תשלב את יכולות הייזום והמימון של קבוצת וכלר וולף, בבעלות עדי וכלר, יונתן וולף אברמצ’יק ונריה אוחנונה, עם הניסיון התכנוני והביצועי של גיא חליפי, בעלי קבוצת אבירים וחברת הביצוע אשל רם. המטרה המוצהרת: להוביל מתחמי התחדשות גדולים משלב גיוס הדיירים ועד לאכלוס.

בענף מעריכים כי אחד האתגרים המרכזיים כיום הוא היכולת להוציא לפועל מתחמים מורכבים, הדורשים שילוב בין הון משמעותי, ניסיון תכנוני, עבודה מול רשויות ומערכת יחסים ארוכת טווח עם בעלי הדירות. על רקע זה, השותפים מציגים מודל של “One Stop Shop” – מעטפת מלאה הכוללת החתמת דיירים, תכנון, מימון, ניהול הפרויקט וביצוע.

לדברי הצדדים, החברה כבר מנהלת משאים ומתנים מתקדמים במספר מתחמי פינוי־בינוי משמעותיים במרכז הארץ וצפויה להציג בשבועות הקרובים את הפרויקטים הראשונים שיקודמו במסגרת השותפות.

עדי וכלר, מבעלי קבוצת וכלר וולף, אמר כי “דווקא בתקופה שבה השוק מחפש ודאות ויציבות, נדרשים שיתופי פעולה שמחברים בין יכולת פיננסית חזקה לבין ניסיון ביצועי מוכח. תחום הפינוי־בינוי נמצא בעידן של מגה־מתחמים, והצלחתם תלויה ביכולת להפוך חזון תכנוני למציאות בשטח”.

גיא חליפי הוסיף כי “האתגר המרכזי כיום הוא לגשר בין התוכניות שעל הנייר לבין הביצוע בפועל. החיבור בין הידע ההנדסי והניסיון בניהול פרויקטים מורכבים לבין העוצמה הפיננסית של קבוצת וכלר וולף מאפשר לנו לקדם מתחמים גדולים במהירות, תוך ניהול סיכונים מקצועי ויצירת ערך אמיתי לדיירים”.

בענף הנדל”ן רואים במהלך דוגמה למגמה רחבה יותר המתרחשת בתקופה האחרונה: שיתופי פעולה בין יזמים, גופי השקעות וחברות ביצוע, המבקשים להתמודד עם האתגרים המורכבים של ההתחדשות העירונית ולייצר יתרון תחרותי בשוק שהפך מאתגר ותחרותי יותר מאי פעם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...