אב-גד מגדילה הילוך: 33,000 דירות בצבר ויותר מאלף כבר בביצוע
עם 14 פרויקטים משווקים ב-11 ערים, גיוס אג"ח של כ-93 מיליון שקל ומהלך טרייד-אין חדשני לדירה חדשה, אב-גד מסכמת שנה שבה הרחיבה את הצבר, פתחה פרויקטים לביצוע וחיזקה את תשתית הצמיחה שלה • פרויקט מיוחד: מדד החוסן של הנדל"ן
Your browser doesn’t support HTML5 audio
שנת 2025 הייתה שנה מורכבת לשוק הדיור, אבל עבור אב-גד היא הייתה בעיקר שנה של הרחבת בסיס הפעילות. החברה המשיכה להעמיק את פעילותה בפרויקטים של התחדשות עירונית, פתחה פרויקטים חדשים לביצוע, הרחיבה את הפריסה הארצית וחיזקה את הצבר העתידי שלה. הנתון המרכזי שממחיש את קפיצת המדרגה הוא צבר של 32,908 יחידות דיור – לאחר גידול של כ-120%, פי 2.2, בצבר יחידות הדיור של החברה.
נכון למועד הדוחות הכספיים, החברה מקדמת 104 פרויקטים בשלבי מו"מ לפני רוב דרוש, תכנון, רישוי וביצוע. לצד זאת, 1,059 יחידות דיור נמצאות בביצוע בפרויקטים פעילים ברחבי הארץ, ו-14 פרויקטים משווקים ב-11 ערים במרכז הארץ. הנתונים האלה מצביעים על חברה שנמצאת בשלב שבו הצבר התכנוני מתחיל להיתרגם בהדרגה לפעילות ביצועית ושיווקית.
התחדשות עירונית כמנוע מרכזי
בשנת 2025 המשיכה אב-גד להרחיב את פעילותה בהתחדשות עירונית, עם דגש על מעבר לקידום מתחמי פינוי-בינוי רחבי היקף וקידום עשרות תב"עות חדשות במקביל. בענף שבו קרקע פנויה באזורי ביקוש הופכת למשאב נדיר, היכולת לעבוד מול דיירים, רשויות ומוסדות תכנון, ולקדם מתחמים גדולים לאורך זמן, הופכת ליתרון אסטרטגי.
השנה סימנה עבור החברה גם מעבר מחברה בעלת פעילות ממוקדת יחסית לחברה בפריסה ארצית רחבה יותר, המתמודדת וזוכה במכרזי דיירים מצפון ועד דרום. במהלך השנה פתחה אב-גד ארבעה פרויקטים חדשים ברמת השרון, הרצליה, חולון ובת ים, לצד השלמת פרויקט בקריית אונו ומסירת הדירות לבעלים.
פתרון לשוק היד השנייה
אחד המהלכים המעניינים של החברה בשנת 2025 היה השקת מהלך טרייד-אין לדירה חדשה, בהשקעה של 1.7 מיליון שקל. המהלך נועד לתת מענה לרוכשים המחזיקים בדירה קיימת, ולאפשר להם להתקדם לעסקה גם בתקופה שבה שוק היד השנייה נמצא בקיפאון יחסי. עבור יזמית שפועלת מול קהל רוכשים זהיר יותר, מדובר במהלך שמנסה להסיר חסם מרכזי בדרך לעסקה חדשה.
בצד הפיננסי, החברה רשמה מחזור פעילות שנתי של 188.4 מיליון שקל, הכנסות מפעילות ייזום נדל"ן בשנת 2025. סך נכסי החברה עמד בסוף השנה על 778.8 מיליון שקל, וסך התחייבויותיה על 646.9 מיליון שקל. במהלך השנה השלימה החברה גיוס אג"ח בסדרת אג"ח ד' בהיקף של כ-93 מיליון שקל, מהלך שחיזק את יכולתה לקדם פרויקטים נוספים.
היערכות להגדלת ביצוע
במבט ל-2026, אב-גד צפויה להמשיך לקדם פרויקטים משמעותיים נוספים אל שלבי ביצוע, על בסיס צבר רחב של פרויקטים הנמצאים בשלבי רישוי, תכנון והיערכות. החברה צפויה להמשיך להתמקד במתחמי פינוי-בינוי גדולים, הכוללים מאות יחידות דיור לפרויקט, כמנוע צמיחה מרכזי לשנים הקרובות.
במקביל, החברה מתכוונת להמשיך לפעול לשימור חוסנה הפיננסי, בין היתר באמצעות מקורות מימון קיימים וגיוסי הון או חוב. בנוסף, בשנת 2026 צפויה החברה להמשיך לקדם את פרויקט עיר כנרת בטבריה, הכולל הרחבת פעילות לתחומי המסחר והמלונאות לצד פעילות הליבה בתחום המגורים.
גם זרוע הביצוע מקבלת מקום מרכזי. כיום כוללת זרוע הביצוע של החברה שתי חברות: אב-גד בנייה ופיתוח, בעלת סיווג ג'5 בלתי מוגבל, לצד אב-גד הנדסה אזרחית, שבכוונת החברה לפעול להעלאת הסיווג הקבלני שלה לג'4, כחלק מהיערכות הקבוצה להגדלת היקפי הפעילות והביצוע.
"הפעילות נשענת על ניסיון של כמעט שלושה עשורים"
הדוח של אב-גד מציג חברה שבונה את הצמיחה שלה דרך צבר רחב, התחדשות עירונית, פריסה ארצית וחיזוק יכולות ביצוע. האתגר הגדול שלה בשנים הקרובות יהיה להפוך את עשרות אלפי יחידות הדיור שבצבר לפרויקטים פעילים, הכנסות ומסירות בפועל.
עו"ד ראם רצון, מנכ"ל ובעל השליטה באב-גד, מסכם: "שנת 2025 הייתה שנה מאתגרת לשוק הדיור, אך עבור אב-גד היא הייתה גם שנה של בניית תשתית משמעותית להמשך הצמיחה. בתוך סביבת ריבית גבוהה, אי-ודאות ביטחונית ושוק מכירות מורכב, המשכנו לפעול באחריות: פתחנו פרויקטים חדשים, הרחבנו את הצבר, חיזקנו את יכולות הביצוע והעמקנו את פעילות החברה בהתחדשות עירונית ברחבי הארץ. הפעילות שלנו נשענת על ניסיון של כמעט שלושה עשורים, על אמון הדיירים ועל היכולת לקחת מתחמים מורכבים ולהפוך אותם לפרויקטים ממשיים. אני מאמין כי שנת 2026 תביא עמה חזרה הדרגתית לביקושים, עלייה לקרקע של פרויקטים משמעותיים נוספים והמשך הרחבת פעילות אב-גד, בזהירות ובנחישות, תוך מימוש פוטנציאל הצמיחה שנבנה בשנים האחרונות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
