- חברת דניה נבחרה לבצע עבור חברת אזורים את פרויקט הפינוי-בינוי MOMENT בבת ים. הפרויקט יכלול הקמת 4 בנייני מגורים בהיקף כולל של 714 יחידות דיור, 2 מבני תעסוקה, שטחי מסחר, שטחי ציבור, חניון תת-קרקעי משותף בן 4 קומות ושטחי פיתוח, בהיקף של כ-690 מיליון שקל. העבודות צפויות להימשך כ-3.5 שנים. מנכ"ל דניה סיבוס, רונן גינזבורג: "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה המתמשך עם חברת אזורים ובטוחים כי הפרויקט יבוצע על הצד הטוב ביותר, באופן בטיחותי, איכותי, בלוחות הזמנים הנדרשים ועל פי התקציב".
- טכנולוגיית ניהול הנדל"ן MyTower חתמה על הסכם עם גינדי TLV בהשקעה של כ-4 מיליון שקל, במסגרתו תשמש טכנולוגיית הנדל"ן בארבעת המגדלים במתחם השוק הסיטונאי בתל אביב. לראשונה תיכנס להטמעה כבר בשלב התכנון והבנייה של מגדל 3 ו-4. כבר משלב רכישת הדירה יוצע לדיירים פורטל הכולל סטטוס שלב בנייה, חיבור למערכות התשלום וניהול תיק דייר.
- מכרזי המחיר המופחת מגיעים לנתניה: רשות מקרקעי ישראל מפרסמת הזמנה לקבלת הצעות במכרז פומבי לרכישת זכויות חכירה לקרקע לבנייה של 359 יח"ד ב-2 מתחמים בשכונת עין התכלת. מדובר במכרז לבניית יחידות דיור בבנייה רוויה משולבת עם מסחר, 179 יח"ד מתוכן לדיור במחיר מופחת ו-180 לשיווק בשוק החופשי.
- איש העסקים איציק דהן, הבעלים של חברת קאסה קפיטל, ואלי בן שם, יו"ר בית יד לבנים, השלימו רכישה מחברת flury, חברת בת של קרן פימי בגרמניה. השניים, בעלים משותפים בחברת EY invest Gmbh, רכשו 9 בניינים תעשייתיים על שטח 9,000 מ"ר ב-Wermelskirchen שליד דיסלדורף. הנכס המניב מושכר ל-9 שנים עם אופציות להארכה ומשקף תשואה של 8.7%. עלות הרכישה 900,000 יורו.
- מגדל ToHA בתל אביב נבחר למגדל המשרדים הטוב בעולם בתחרות היוקרתית של המועצה הבינלאומית לגורדי שחקים (CTBUH), שהתקיימה בסוף השבוע בשיקגו. הפרויקט נבנה ביוזמת גב ים ואמות השקעות, שתיים מחברות הנדל"ן המובילות בישראל. על עיצוב ותכנון המתחם אמונים האדריכלים רון ארד ואבנר ישר.
- הוועדה המחוזית חיפה אישרה להפקדה תוכנית שתשלב מגורים, מסחר, תעסוקה ותיירות ביישוב עוספיא. התוכנית כוללת 1,600 יחידות דיור, כ-50,000 מ"ר שטחי מסחר, כ-110,000 שטחי תעסוקה, כ-240 חדרי מלון וצימרים וקריית חינוך.
