המירוץ לאנטריקוט: חשש ממחסור בכמה מסוגי הבשרים - רגע לפני יום העצמאות

ברשתות השיווק מתכוננים לזינוק של מאות אחוזים במכירות בשר לקראת יום העצמאות • בחלק מהרשתות מתריעים על חוסרים צפויים: "לא נכנסו אוניות בזמן - והתוצרת המקומית לא הספיקה" • וגם: איך ייראו המחירים בהשוואה לשנים הקודמות ומהם סוגי הבשרים הפופולריים ביותר השנה?

מנגל ביום העצמאות (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

עם ישראל נערך כבר לאירועי "על האש" אשר יתקיימו שבוע הבא, עם רכישות של כמויות בשר מגוונות.
לאור העובדה שערב יום העצמאות יתקיים ביום רביעי, ישראלים רבים צפויים לבלות את ימי סוף השבוע בפארקים, בבתים ועוד, עם הרבה בשר על האש.

ברשתות המזון מספרים על ביקושים וצופים כי שבוע הבא המכירות יזנקו במאות אחוזים. בענף מעריכים כי לאור הביקוש יכול להיות מחסור, ולכן כדאי להקדים את הרכישות בתחילת השבוע.

מנגל יום העצמאות בגני יהושע (ארכיון), צילום: יהושע יוסף

רמי לוי הסביר ל"ישראל היום": "בדרך כלל בתקופה הזו לקראת יום העצמאות יש ביקוש לסטייקים, פרגיות, לבבות ונקניקיות לילדים. אם יהיה מחסור השנה בבשר טרי ובעופות, זה יכול לקרות רק במקומות אשר מוכרים בשרים ועופות טריים ואמיתיים בלבד, על רקע מיעוט ימי השחיטה לקראת החג ועל רקע הביקוש הגדול. אנחנו מוכרים בשר ועופות טריים אמיתיים בלבד. אנחנו לא מוכרים בשר מופשר.

"בחלק לא קטן מהמתחרים וברשתות השיווק מוכרים בשר מופשר, ולכן לא צפוי להיות מחסור באותם מקומות שמוכרים בשר מופשר", לוי מציין ומזהיר: "אני קורא לצרכנים לשים לב אם זה בשר טרי או מופשר, כי זה חשוב. בדרך כלל בשר כזה יהיה זול ב 30-40%, ואפילו עד 50% יותר זול. היות וכבר אנחנו מתקרבים לחג, רצוי לקנות כבר בשר ועופות ביום ראשון.

מחלקת בשרים בסופרמרקט (אילוסטרציה), צילום: אייל מרגולין/ג'יני

"יש לציין כי לעופות ולדגים טריים יש תוקף של חמישה ימים בלבד ולא יותר מזה. באשר למחירי הבשר השנה, השנה לא יהיה יותר יקר יותר משנה שעברה. יש הרבה מבצעים לקראת החג וגם תחרות".

לדברי יוסי שליו, סמנכ"ל הסחר והשיווק של "טיב טעם", "בשבוע שחלף היו ניצנים של מכירות בשר לקראת יום העצמאות, אך הצפי הוא שבשבוע הבא עד החג תהיה הרבה עבודה. החג יתקיים ביום חמישי, רבים יעשו גשר לסוף השבוע ולכן יהיו הרבה יותר גרילים ומסיבות.

שליו מציין סיבה נוספת לחשש ממחסור בבשר: "מבחינת חוסרים, יש בעיה של אנטריקוט היות ולא נכנסו אוניות בזמן ובמועד. לעומת זאת, הצריכה בחודש הזה של החג היא אדירה. הביקוש גדל במאות אחוזים ולכן כל השבוע כולם נערכים עם אנטריקוטים לשבוע הבא.

"התוצרת המקומית לא הספיקה, ובדרך כלל יש ייבוא מדרום אמריקה, אבל כאמור יש מחסור משם ואין מספיק סחורה מארגנטינה. יש קצת סחורה מפולין ואורגוואי. נכון לעכשיו ייתכן שיהיה מחסור, בתקווה שיגיעו בשבוע הבא מכולות. במידה ויהיה מחסור, המחירים צפויים לעלות, בעיקר במוצרים האיכותיים כדוגמת האנטריקוט. בגדול, תמיד חסר גם פרגיות בתקופה הזו, בגלל הביקוש. עם זאת בתקופה הזו יש תנועה לכיוון הבקר על חשבון העופות.

"נכון לעכשיו יש אצלנו הכל", הוא מרגיע, "והמחירים פחות או יותר דומים לשנה שעברה". ועדיין, הוא מבהיר, למי שלא רוצה לצאת עם חור משמעותי בכיס, כדאי לצאת אל הסופרים מוקדם ככל האפשר: "גם כשמזמינים חופשה בדקה ה-90, משלמים יותר. גם פה זה יכול לקרות מבחינת המחירים, במידה ויהיה מחסור במוצרי האנטריקוט והבשר. צריך להבין שהצריכה יכולה לעלות ב 400-500% ולכן זה יכול להוביל למחסור".

סאלח דבאח, מנכ״ל רשת "סאלח דבאח ובניו", עדכן: "אנו מציעים לקראת יום העצמאות את כל סוגי הבשר והנתחים הטריים. המחירים בכלל השוק לא צפויים להיות שונים מאלו שבשנה שעברה, כתוצאה מהיערכות מוקדמת לביקושים.

למרות החשש בשוק, דבאח משדר רוגע: "אנחנו לא מזהים צפי למחסור בבשר ועופות לקראת יום העצמאות וכבר רואים לקוחות שהגיעו להצטייד בבשרים. אנחנו מחכים לפגוש אצלנו בסניפים את המוני המטיילים, שיחזרו לעשות את המנגל המסורתי בפארקים והגנים בצפון אחרי שנה שבה לא ביקרו בחבל הארץ הצפוני. אנחנו רואים שהשנה הישראלים מעדיפים על המנגל שלהם אנטריקוט, קבב, צלעות כבש ופרגיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר