"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חוסר הסכמות בין שר האוצר המיועד לנגידה

משה כחלון טרם נכנס לתפקידו וכבר נועד עם הנגידה קרנית פלוג • חוסר הסכמה על רפורמה בענף האשראי

,עודכן
כבר לא מסכימים? כחלון ופלוג // צילום: קונטקט, יוסי זליגר // כבר לא מסכימים? כחלון ופלוג

ההר הוליד ועדה. שר האוצר המיועדמשה כחלוןונגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג נפגשו היום בבנק ישראל בירושלים לפגישת עבודה ראשונה. השניים החליטו להמשיך ולשמר את הקשר ואת שיתוף הפעולה, החיוני להצלחת המדיניות הכלכלית. כחלון ופלוג סיכמו, כי עם הקמת הממשלה תוקם ועדה שתבחן הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. הוועדה תבחן גם דרכים לקידום תחרות האשראי למשקי בית ולעסקים קטנים.

שיא של כל הזמנים נשבר על הכביש

במסגרת ההסכם הקואליציוני, שנחתם בין הליכוד לכולנו, דובר על קידום שורה של רפורמות ובהן הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים וטיפול רוחב בנושא עמלות הבנקים. השניים שוחחו אודות מגוון נושאים הרלוונטיים לכלכלת ישראל, ביניהם אתגרי המדיניות הפיסקלית, הצורך בהגברת הפריון, הפחתת יוקר המחיה וצעדים להגברת התחרות במערכת הפיננסית. דוברי כחלון ופלוג עשו כל שביכולתם בכדי להרחיק את התקשורת מהפגישה.

להפריד את כרטיסי האשראי מהבנקים?

אבל יש גם אי הסכמות בין השניים - בעוד כחלון תומך בהפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים, פלוג מסתייגת מהמהלך. בסביבתה טוענים כי כחלון והיא אינם מסכימים לגבי הצורך להפריד את חברות כרטיסי האשראי מהבנקים, מכיוון שהפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים לא תביא תועלת לצרכן, ורק תעביר פעילות ריכוזית מהבנקים לידיים אחרות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"ראינו מה קרה עם ועדת בכר שהפרידה את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות מהבנקים". חברות כרטיסי האשראי מביאות לבנקים הכנסות בסך כארבעה מיליארד שקלים בשנה. הכנסות חברות כרטיסי האשראי נובעות בעיקר מסליקת כרטיסי אשראי בבתי עסק", אמרו גורמים המקורבים לנגידה.

בישראל יש רק שלוש חברות כרטיסי אשראי בלבד, הנשלטות על ידי שלושת הבנקים הגדולים: ¬ ישראכרט בבעלות בנק הפועלים, לאומי־קארד בשליטת בנק לאומי וכאל בשליטת בנק דיסקונט. הבנקים שולטים גם בחברת שירותי בנק אוטומטיים (שב"א), המפעילה את מתג סליקת כרטיסי האשראי היחיד שפועל בישראל, באמצעותו מתבצעת כל תעבורת הנתונים בעסקות בכרטיסי האשראי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר