הקוקטיילים שהכנו. נסו זאת בבית // צילומים: יהושע יוסף // הקוקטיילים שהכנו. נסו זאת בבית

קוקטייל עד הבית

הקיץ החם עושה חשק לקוסמופוליטן מתוחכם או למוחיטו צונן - אבל לפעמים אין כוח לצאת בשבילם מהמזגן • כדי להכין קוקטייל מצוין כבר לא צריך להיות טום קרוז, אפשר לעשות את זה לבד בבית - וזה אפילו זול משמעותית • אז מי מזמין טקילה סנרייז?

קוקטיילים. הם בכל מקום. אם עד לפני כמה שנים הם נחשבו לנחלתם הבלעדית של כמה משוגעים לדבר, היום  קשה למצוא מסעדה, בר או אולם אירועים שאינם מציעים תפריט כזה או אחר של קוקטיילים. אז למה בעצם שלא תתחילו להכין אותם גם בבית?  

כדי להוכיח שזה לא מאוד מסובך, גייסתי את אוראל לוי ושחר מזור, מדריכים בכירים בבית הספר לברמנים '"זמן אמיתי", ששיתפו כמה מתכונים שכל אחד יכול להכין מחומרי גלם שאפשר למצוא במכולת השכונתית. החדשות הטובות הן שהעסק לא מאוד יקר. במחיר ארבעה או חמישה קוקטיילים ממוצעים בבר או במסעדה, תוכלו לרכוש חומרי גלם שיספיקו ל־15 ואפילו ל־20 כוסות משקה.

צילום: פז בר

לפני שמתחילים לערבב, כמה כללים בסיסיים: אף על פי שהם מעורבבים במיצי פירות, סודה ומרכיבים נוספים, לאיכות המשקאות האלכוהוליים יש השפעה ברורה על איכותו של הקוקטייל ולכן מומלץ, לפחות בפעמים הראשונות, להשתמש במותגים מוכרים. כמו כן, כדאי להתארגן על שייקר נירוסטה (150-40 ש') וכוסות מתאימות, והכי חשוב לשמור על איזון: טעמי רוב הקוקטיילים ברשימה מבוססים על שוויון בין החמיצות, המתיקות וטעמי המרכיב האלכוהולי. לפני ההגשה כדאי לטעום ולוודא שהקוקטייל לא חמוץ, מתוק או אלכוהולי מדי. ואם אתם מרגישים צורך להחליף את אחד המרכיבים או לאלתר עם הקישוטים - לכו על זה. בבית שלכם אתם שותים מה שאתם רוצים. 

מוחיטו 

המוחיטו, שנוצר בקובה על בסיס מתכון מהמאה ה־16, היה הקוקטייל הפופולרי ביותר בברים של אנגליה וצרפת בקיץ הקודם, ואפשר להבין זאת. לקוקטייל החמצמץ־מתקתק יכולת בלתי מבוטלת להפוך גם את ימי הקיץ האיומים ביותר לטיפה יותר נסבלים 

החומרים (למנה אחת): 

4 כפות (40 מ"ל) רום לבן 

3 כפות (30 מ"ל) מיץ ליים. אפשר גם לימון 

2 כפיות סוכר 

גבעול נענע 

סודה 

קרח גרוס 

כך תעשו: כותשים בכוס גדולה את הנענע עם הסוכר ומיץ הליים, מוסיפים מעט סודה וממלאים את הכוס בקרח כתוש. מוזגים את הרום על הקרח, מוסיפים מעט סודה ומקשטים בעלי נענע. 

חשבון בבקשה:

בקבוק רום לבן: 120-80 ש' (להכנת כ־17.5 כוסות)

לימונים: 15-7 ש' לק"ג 

נענע: 5-4 ש' לחבילה 

בקבוק סודה 1.5 ליטר: 4.5-3.5 ש' 

סה"כ: 150-95 ש' 

ראסטי נייל 

השילוב בין וויסקי סקוטי לליקר וויסקי ודבש הוא לא הכי קיצי ומרענן שאפשר להעלות על הדעת. מצד שני, מי שרוצה ליהנות מוויסקי גם בקיץ,  או מי שעדיין לא בטוח שוויסקי הוא באמת המשקה שלו, יוכל ליהנות מהטעמים הידידותיים של המשקה גם כשחם מאוד בחוץ. הצעת הגשה: עם המון קרח. 

החומרים (למנה אחת):

4.5 כפות (45 מ"ל) וויסקי סקוטי בסיסי 

2.5 כפות (25 מ"ל) ליקר דרמבוי 

קוביות קרח 

כך תעשו: מוזגים את המרכיבים לכוס נמוכה עם קרח ומערבבים. 

חשבון בבקשה:

בקבוק וויסקי סקוטי בסיסי: 120-80 ש' (יספיק להכנת כ־15.5 כוסות)

בקבוק ליקר דרמבוי: 170-120 ש' (יספיק להכנת כ־28 כוסות)

סה"כ: 290-200 ש'

מרגריטה 

על מקור השם "מרגריטה" יש לא מעט סיפורים ומחלוקות, אבל על עובדה אחת איש לא  מנסה לערער: זהו אחד הקוקטיילים הכי קיציים ומרעננים שיש. אין ספק, על השילוב בין הטעמים הירוקים המעושנים של הטקילה, מיץ הלימון החמצמץ, ליקר התפוזים המתקתק והמלח שעל שפת הכוס, אפשר לסמוך שתמיד יעשה את העבודה. 

החומרים (למנה אחת): 

3.5 כפות (35 מ"ל) טקילה לבנה 

כפית וחצי (15 מ"ל) סאוור - תערובת של מיץ לימון ומי סוכר ביחס 1:1 

2 כפות (20 מ"ל) ליקר תפוזים 

מלח ופלח לימון לקישוט 

קרח 

כך תעשו: מרטיבים את שפת כוס המרגריטה במים, טובלים במלח ויוצרים "כתר" מלח על שפת הכוס. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב, מסננים לכוס ומקשטים בפלח לימון או ליים. 

חשבון בבקשה:

בקבוק טקילה לבנה: 150-90 ש' (יספיק להכנת כ־20 כוסות) 

בקבוק ליקר תפוזים: 130 ש' (יספיק להכנת כ־35 כוסות)

סה"כ: 280-220 ש' 

קוסמופוליטן 

בסוף שנות התשעים של האלף הקודם, בואכה תחילת האלף הנוכחי, זה היה אחד הקוקטיילים המדוברים ביותר בעולם. נכון, זה קרה בעיקר הודות לתסריטאי "סקס והעיר הגדולה", אולם עכשיו, כשההתעניינות הציבורית בו חזרה לממדים סבירים, אפשר סוף סוף להודות שמדובר ביופי של משקה. 

החומרים (למנה אחת): 

4.5 כפות (45 מ"ל) וודקה לימון 

כף וחצי (15 מ"ל) ליקר תפוזים 

3 כפות (30 מ"ל) סאוור - תערובת של מיץ לימון ומי סוכר ביחס 1:1

4.5 כפות (45 מ"ל) מיץ חמוציות 

סליל קליפת לימון לקישוט 

קרח 

כך תעשו: מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב, מסננים לכוס קוקטייל ומקשטים בקליפת לימון. 

חשבון בבקשה:

בקבוק וודקה לימון: 90-50 ש' (יספיק להכנת כ־15.5 כוסות) 

בקבוק ליקר תפוזים: 130 ש' (יספיק להכנת כ־46 כוסות)

בקבוק מיץ חמוציות: 14-7 ש' (יספיק להכנת כ־15.5 כוסות) 

סה"כ: 240-185 ש' 

ווייט ראשן 

גם הרוסי הלבן לא נשמע כמו קוקטייל אולטימטיבי לימי הקיץ הלוהטים, אבל אם אתם נהנים מגלידת שוקולד בימים החמים - אין סיבה שלא תאהבו גם אותו. מעבר לזה שהוא מתקתק ושוקולדי, מדובר באחד המתכונים הקלים ביותר שאפשר להכין בבית, ואולי להרגיש קצת כמו ה"דוד" האלמותי מ"ביג לבובסקי". 

החומרים (למנה אחת): 

5 כפות (50 מ"ל) וודקה 

2 כפות (20 מ"ל) ליקר קפה 

3 כפות (30 מ"ל) שמנת 

קרח 

כך תעשו: מניחים קוביות קרח בכוס נמוכה, מוזגים את הוודקה, אחריה את ליקר הקפה ולבסוף את השמנת, כך שיסתדרו בשלוש שכבות. מערבבים לאחר ההגשה.  

חשבון בבקשה:

בקבוק וודקה בסיסית: 90-50 ש' (יספיק להכנת כ־14 כוסות)

ליקר קפה: 80-65 ש' (יספיק להכנת כ־35 כוסות) 

שמנת לבישול 250 מ"ל: 8-7 ש' 

סה"כ: 180-120 ש' 

טקילה סנרייז 

זהו אחד הקוקטיילים הקלאסיים היפים והמרשימים שיש, אבל מה שהכי יפה בו שקל מאוד להכין אותו. כמה קל? כמו למזוג טקילה ומיץ תפוזים לכוס עם קרח. כדי להשיג את האפקט הצבעוני המתבקש, מומלץ להוסיף את הגרנדין ממש לאט. אם לא השגתם גרנדין, תוכלו להשיג אפקט דומה על ידי שימוש בתרכיז מיץ פטל. 

החומרים (למנה אחת):

4.5 כפות (45 מ"ל) טקילה

שוט וחצי (90 מ"ל) מיץ תפוזים 

כף וחצי (15 מ"ל) גרנדין 

קרח 

כך תעשו: מוזגים את הטקילה ואת מיץ התפוזים לכוס גבוהה עם קרח, ולאחר מכן מטפטפים את הגרנדין.  

חשבון בבקשה:

בקבוק טקילה לבנה: 150-90 ש' (יספיק להכנת 15.5 כוסות) 

מיץ תפוזים סחוט: 26-25 ש' לבקבוק 2 ליטר 

סירופ גרנדין: 60-20 ש' (יספיק להכנת כ־46 כוסות) 

סה"כ: 236-135 ש' 

עורבב, נטעם וצולם בבית הספר לברמנים "זמן אמיתי", רח' אילת 23 תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו