"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
2 מיליון טון מזון אבדו לשווא
דו"ח מיוחד חושף כי יותר מ-2 מיליון טון מזון אבדו השנה • חלק משמעותי מהכמות - בר הצלה • צמצום האבדן יכול למגר את אי הביטחון התזונתי
מזון רב מתבזבז// צילום: יואב ארי דודקביץ'

2 מיליון טון מזון אבדו לשווא

דו"ח מיוחד חושף כי יותר מ-2 מיליון טון מזון אבדו השנה • חלק משמעותי מהכמות - בר הצלה • צמצום האבדן יכול למגר את אי הביטחון התזונתי

דן לביא
, עודכן

כחמישית מהאוכלוסיה בישראל סובלים מאי ביטחון תזונתי, אך אין זה מונע בזבוז אדיר של מזון. כך לפיהדו"ח הלאומי השלישי לאבדן והצלת מזון בישראל.כמות האוכל המבוזבזת השנה עומדת על 2.3 מיליון טון שעלותם כ-20 מיליארד ש"ח. כך חשפו הבוקר (שלישי)ארגון לקט ישראלבשיתוף BDO במסיבת עיתונאים.

אם לא די באובדן ששוויו 19.5 מיליארד ש"ח, חלק גדול ממנו בר-הצלה: 7 מיליארד ש"ח שהם 1.1 מיליון טון המושלכים לפח.

יותר ממחצית מהכמות, נאבדת במקטע קמעונאות והפצה: 400 אלף טון בעלות של 4.2 מיליארד ש"ח. האובדן במקטע זה משמעותי במיוחד, שכן הוא כולל את סך ההשקעה בגידול, ביצור, באריזה ובשינוע.

עוד עולה בדו"ח, שהצלת מזון בהיקף של 470 אלף טון מזון אבוד בשנה, המהווים כ 20% מהיקף המזון האבוד בישראל, תאפשר להשלים אתהפערים בצריכת התזונה ותסייע למשפחות הסובלות מאי ביטחון תזונתי.

גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל, הסביר שהדו"ח חושף את הבזבוז של מזון שניתן לחסוך לו תהיה מודעות בנושא וחשוב מזאת, לסייע לכמעט חמישית מתושבי ישראל הסובלים מאי ביטחון תזונתי. "אנו מדורגים במקום ה-18 במונחי אי-ביטחון תזונתי מתוך מדינות ה –OECD." אמר כרוך, וחשף גם כי תורמי מזון פוטנציאליים נמנעים מתרומה בשל היעדר חקיקה מתאימה שתטפל במחדל.

חן הרצוג, הכלכלן הראשי של BDOהוסיף: "הצלת מזון היא אחד מאמצעי המדיניות היעילים ביותר להקטנת הפערים במשק. במהלך השנה איבדו רשתות השיווק ויצרני המזון תוצרת בת הצלה בשווי 3.5 מיליארד ש"ח. אמנם קיום עודפים במקטע קמעונאות והפצה הוא בלתי נמנע, בגלל הדרישה להיצע מגוון וזמין, אך המצב הנוכחי הוא כשל חמור.".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...