"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ מחריף את מלחמת הסחר: מאיים לפרוש מארגון הסחר העולמי

זו לא הפעם הראשונה שארה"ב מעלה טענות נגד ארגון הסחר העולמי • הפעם זה חלק ממערכה של אדם שנחוש לנצח • "אם הארגון לא ישתפר, ארה"ב תפרוש"

,עודכן
מטה ארגון הסחר העולמי בז'נבה // צילום: רויטרס

במהלך ראיון ל"בלומברג" הפתיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ באיום פרישהמארגון הסחר העולמי. "אם ארגון הסחר העולמי לא ישתפר", אמר הנשיא, "ארה"ב תפרוש ממנו". לטענתו, יחסו של ארגון הסחר העולמי (WTO) לארה"ב אינו ראוי. "הייתי אומר שארגון הסחר העולמי הוא הסכם הסחר הגרוע ביותר שנעשה אי פעם", סיכם את דבריו.

פרשנים בעולם הסבירו שפרישה של ארה"ב מארגון הסחר העולמיתהיה משמעותית לכלכלת העולםאפילו יותר ממלחמת הסחר המתנהלת מול סין. פרישה כזו תערער את היסודות לכלכלה העולמית שנבנו אחרי מלחמת העולם השנייה בסיוע אמריקני.

בראיון ביום חמישי הפך טראמפ את האיחוד האירופי למטרה הבאה שלו במלחמת הסחר. "גרוע כמעט כמו סין, רק בקטן יותר", אמר טראמפ על האיחוד.

בראיון קישר טראמפ בין חולשת היורו לחולשת היואן הסיני, מטבע שלטענתו מבוצעת בו מניפולציה כדי לפגוע בחברות האמריקנית ולחבל במאמציו לתקן את חוסר השוויון בסחר הבין־לאומי. "אנחנו מתחרים לא רק ביואן, אנחנו מתחרים גם ביורו", אמר טראמפ, "המטבעות האלה ממשיכים לרדת, ולרדת ולרדת".

כמו כן, טראמפ סיפר כי כעס על קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, על עסקת האנרגיה עם רוסיה, יריבה של ברית נאט"ו, שמרקל הגנה עליה בפני טראמפ פעמים רבות. "אמרתי לה שאני חושב שזהמגוחך שיש לה את נאט"ושתגן על גרמניה ממדינות מסוימות, ואז גרמניה משלמת הון לאותן מדינות", סיפר טראמפ, "אמרתי לה: 'איזה מין הסכם זה?'"

טראמפ דחה את הודעת האיחוד האירופי שפורסמה כמה שעות לפני הראיון, שלפיה יבוטלו לחלוטין המכסים על מכוניות בין אירופה לארה"ב. נציגי האיחוד האירופי שנכחו בביקור בוושינגטון בחודש יולי של ז'אן־קלוד יונקר, נשיא הנציבות האירופית, אמרו כי הם ידעו שכל עסקה עם נשיא ארה"ב תלויה במצב רוחו של טראמפ. טראמפ אמנם כינה את יונקר "ז'אן־קלוד הגדול", אך בראיון הוא הציג את כל הגחמות שלו לראווה וגרם להרגשה כי אין כל תקווה לחזרה לנורמליות ביחסים הכלכליים בין ארה"ב לאירופה.

מאיים לפרוש מארגון הסחר העולמי, טראמפ // צילום ארכיון: AFP

נציגי האיחוד ביקרו בשבוע שעבר בוושינגטון ודנו בהמשך ההסכם להורדת המכסים והחסמים במסחר במוצרים תעשייתיים, נוסף על יוזמה בתחום המכוניות שעליה הכריזו טראמפ ויונקר. משלחת אחרת של האיחוד שהתה במקביל גם היא בארה"ב ודנה עם נציגים אמריקנים ויפנים בפעילות מתואמת של שלוש המדינות נגד סין בארגון הסחר העולמי.

הנשיא הדגיש כי כל השיחות האחרונות להשגת שלום בסחר הטרנס־אטלנטי עשויות לא להחזיק מעמד זמן רב. הסכם ידרוש שינויים משמעותיים ברגולציה באיחוד האירופי וכן שינויים בהתנהלות הלקוחות, וטראמפ הטיל ספק בכך שהאירופאים ישנו את הרגלי הצריכה שלהם.

טראמפ תוקף את קנדה

בתוך כך, שלשום דווח כי המו"מ בין ארה"ב לקנדה על נוסח מחודש של הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (נאפט"א) הסתיים ללא תוצאות. השיחות, הוחלט, יתחדשו ביום רביעי הבא.

טראמפ הודיע לקונגרס כי הוא עדיין מתכוון לחתום על נוסח מחודש להסכם בתוך 90 יום. לפי הדיווחים, היעדר ההסכמות נובע מרצונה של קנדה שכל נוסח מחודש של נאפט"א יכלול מנגנון ליישוב סכסוכים שבמסגרתו כל אחת משלוש החברות בהסכם תוכל לערער על מכסים המוטלים על ידי מדינה אחרת. אתמול טראמפ צייץ כי "אין שום צורך פוליטי לשמור את קנדה בתוך עסקת NAFTA החדשה. אם לא נעשה עסקה הוגנת לארה"ב אחרי עשרות שנים של התעללות, קנדה תהיה בחוץ. הקונגרס לא צריך להתערב במשא ומתן או שאני פשוט אצא מתוך הנאפט"א לחלוטין - אנחנו נהיה הרבה יותר טובים ללא הסכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר