"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנכ"ל הפועלים: "הופתעתי מהודעת אריסון"

לאחר 21 שנה הודיעה אשת העסקים כי היא מוותרת על השליטה בבנק • "שרי היא אדם ערכי וטוב, ואני רוצה להודות לה על כך", הוסיף המנכ"ל אריק פינטו

,עודכן
הבנק הגדול במדינה עובר ידיים // צילום: יהושע יוסף // הבנק הגדול במדינה עובר ידיים // צילום: יהושע יוסף

"הופתעתי הבוקר מהודעתה של שרי אריסון. זה היה באוויר, אבל הבוקר הופתעתי", כך אמר אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים, בשיחת כתבים הבוקר (שלישי) לאחרהודעתה של בעלת השליטה שרי אריסוןכי היא מוותרת על אחזקותיה בבנק.

אריסון המחזיקה בשליטה בבנק הפועליםב-21 השנים האחרונות מחזיקה כעת ב-20% ממניות הבנק ותמכור את מניותיה לציבור ולמוסדיים באמצעות הבורסה עד לסוף השנה. הכוונה היא למכור לפחות 15% ממניות הבנק, כדי שאריסון תיוותר עם היתר אחזקה, במקום היתר שליטה.נגד אריסון מתנהלת חקירהגלויה בעניין שיכון ובינוי, בה החזיקה בעבר ומעורבותה בפרשת השוחד של שליחי ציבור באפריקה.

אריסון מכרה את אחזקותיה בשיכון ובינוי במסגרת מחויבויות חוק הריכוזיות שאילצו אותה לבחור בין אחזקות בחברות ריאליות לבין אחזקות בחברות פיננסיות והעדיפה את השליטה בבנק הפועלים. לדבריה, בקשתה למכור את אחזקותיה בבנק לא נבעו מפרשה זו או אחרת.

מנכ"ל הפועלים, אריק פינטו // צילום: גדעון מרקוביץ'

בשיחה עם כתבים אמר פינטו: "שרי אריסון החזיקה בשליטה 21 שנה אני רוצה להודות לה. יש לי הערכה רבה אליה. היא אדם ערכי וטוב ואני רוצה להודות לה על כך. בנק הפועלים הוא בנק חזק, יציב ואיתן כפי שהיה אפשר להתרשם ברבעון השני, למרות החקירה בארה"ב. הבנק רשם רווח של 920 מיליון שקל, אחרי הפרשה של 100 מיליון בשל חקירת הרשויות בארה"ב, כך שמדובר למעשה ברווח של יותר ממיליארד שקל".

פינטו העריך שאריסון לא תחל במכירת המניות לפני פרסום דו"חות הרבעון השלישי, מכיוון שהיא מחזיקה במידע פנים על הדו"חות. לפי תנאי ההיתר המכירה תוכל להתבצע במשך 4 שנים, עם אופציה להארכת התקופה לשנתיים נוספות.

כשנשאל לדעתו על כך שאריסון לא הצליחה למצוא קונה לגרעין השליטה בבנק אמר פינטו: "יש רגולציה פרואקטיבית וחוסר ודאות. מניסיון של חברות ענק אחרות מכירת גרעין השליטה בחברה, כפי שראינו במכירת סודהסטרים לאחרונה, הקונה משלם פרמיה עודפת על מחיר המניה, כך שברור שאריסון העדיפה מכירה כזו".

לשאלת "ישראל היום" על התחזקותה של הנהלת הבנק נוכח היחלשות הדירקטוריון הוא השיב כי "ההנהלה הייתה חזקה ונותרה כזו. ההנהלה מורכבת מחברים ותיקים וחברים חדשים והיא לא תשתנה בעקבות כך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר