אחרי יומיים של מאבק סביב שער של 2.9 שקלים לדולר, פורסם בשעה האחרונה דוח התעסוקה של הכלכלה האמריקאית, שהצביע על תוספת של 115 אלף משרות חדשות בארה"ב.
הנתונים דוחפים את החוזים העתידיים לעליות נאות, מה שמשקף הערכה כי המסחר בניו יורק ייפתח היום בעליות שערים.
כיצד זה משפיע על הדולר בישראל? בשל ההערכה שהמסחר בוול סטריט ייפתח בעליות, יש משקיעים שממהרים לשחרר בטוחות מהחוזים ולבצע Reinvest מהיר - מהלך ששולח את הדולר מתחת לרמת 2.9 השקלים.
נזכיר כי רוב המשקיעים, ובעיקר המוסדיים - שנחשבים לשחקנים משמעותיים מאוד בשוק - אינם קונים בפועל מניות במדד S&P 500, אלא מבצעים את הרכישה באמצעות חוזים עתידיים. החוזים הללו דורשים בטוחות של לפחות 10% מההשקעה.
ככל שמדד S&P 500 עולה, נוצר מצב שבו המוסדיים מוצאים את עצמם עם "עודף בטוחות". בעקבות זאת הם ממהרים לשחרר את העודפים ולבצע Reinvest של הכסף, במטרה לייצר תשואות נוספות שעשויות להיות משמעותיות.
המהלך הזה מפעיל לחץ על הדולר בישראל, בעיקר משום שכמחצית מהסכומים הללו - בהתאם לאלוקציה המקובלת של המוסדיים בישראל, שעומדת בדרך כלל על חלוקה של 50:50 בין ארה"ב לישראל - מומרת כמעט באופן מיידי לשקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו