"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חדשות לא טובות לכלכלה: מדד פברואר הפתיע עם עלייה של 0.2%

האינפלציה שוב מרימה ראש • עוד לפני השפעת המלחמה על ההוצאה הציבורית ועוד לפני שהמדד מגלם את עליית מחירי הנפט לרמה של 100 דולר • ב-12 החודשים האחרונים עלתה האינפלציה ב-2% • הורדת הריבית מתרחקת

,עודכן
0השמעה
האינפלציה עוד כאן. צילום: דודו גרינשפן

בניגוד לתחזיות המוקדמות, מדד פברואר עלה ב-0.2%, זאת בעוד התחזיות המוקדמות צפו ירידה של 0.05% ולמרות שמדד פברואר עדיין לא מגלם את השפעות המלחמה ובטח לא את עליית מחירי הנפט לרמה של 100 דולר. ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד ב-2%, מה שמקטין את הסיכוי להורדת ריבית נוספת של בנק ישראל.

סמוטריץ תוקף את הנגיד: החלטתך על הריבית שגויה, תחזור בך// הציונות הדתית

מחירי הדירות חזרו לרדת בחודש ינואר לאחר חודשיים של עליות מחירים. המחירים ירדו בינואר ב-0.1%, עוד לפני המלחמה שסביר להניח תוביל לירידה נוספת במחירים.

את ירידת המחירים הוביל שוק הדירות בירושלים, שם ירדו המחירים בשיעור חד של 0.9% כשירידה חדה נרשמה גם במחירי הדירות במחוז מרכז, שם הם ירדו ב-0.6%. בתל אביב חזרו המחירים לעלות ובחודש ינואר הם עלו ב-0.7% - חודש שלישי ברציפות.

פרויקט בנייה במרכז ירושלים,צילום: אורן בן חקון

לדברי ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, ״אלמנט הזמן באינפלציה הוא קריטי. גם אם מחירי הנפט יחזרו לרדת עם סיום המלחמה, קיימות השפעות שהן יותר ארוכות טווח, שקשורות למשך הלחימה.

לדוגמא, עלויות ההובלה והביטוח של מטענים לארץ, חברות תעופה בינלאומיות שלא ממהרות לחדש את הקו, היעדרות עובדים שפוגעת בייצור ומצמצמת היצע של מוצרים מסוימים וכדומה. ככל שנוקף הזמן גדלים הסיכויים שיווצר מחסור בעובדים זרים וישראלים, שיתורגם לעלויות ייצור".

עובדים זרים בענף הבנייה. אילוסטרציה,צילום: יוסי זליגר

עוד הוסיף בהר, כי "בטווח הזמן הקצר עיקר ההשפעה הוא דרך מחיר הדלק. נכון להיום מחיר חבית ברנט עולה במעט על 100 דולר, אך השווקים צופים שהמחירים יירדו בהדרגה עד סוף השנה. שוק הנגזרים צופה אינפלציה בשיעור של כ-1.7% ל-12 החודשים הקרובים. עדכנו את תחזית האינפלציה לשנה קדימה לשיעור של 2% לפני כשבוע, ונעדכן שוב את התחזית בימים הקרובים. רוב הסיכויים שהתחזית תעודכן כלפי מעלה״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר