מדפי החלב בסניף רמי לוי במישור אדומים. צילום: ללא

בכיר באוצר: כשהצו של המשנה ליועמ"שית יבוטל - נוריד את מחיר המטרה לחלב

חוות הדעת של גיל לימון מותיר את מחיר המטרה ללא שינוי לחודש נוסף • אחרי תקופה זו המחלבות צפויות לשלם פחות על החלב מהרפתות וכך המחיר של קרטון חלב בסופר אמור לרדת

[object Object]

המאבק סביב מחירי החלב על מדפי הסופר הולך ומחריף. הלילה (בין רביעי לחמישי) פרסם המשנה ליועמ״שית, גיל לימון, חוות דעת שמורה שמחיר המטרה לרפתנים ישאר כמו שהיה בחודש דצמבר לחודש נוסף וזאת כדי לאפשר מו״מ בין הרפתנים, משרד החקלאות ומשרד האוצר על מחיר מטרה חדש.

מחסור בחלב מפוקח בסניף שופרסל ברמלה

בתגובה לדברים, בכיר באוצר אמר ל״היום״, כי לאחר החודש שנתן גיל לימון למשרד החקלאות והרפתנים - מחיר המטרה ירד ואולי אף יקוזז עם המחיר בחודש ינואר, מה שיאפשר אפילו להוריד את המחיר של החלב במדפי הסופרים.

הגורם באוצר אמר ל״היום״ כי שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳, נחוש להוריד את מחירי החלב ועבודת מטה שנעשתה אצל הגורמים המקצועיים במשרד מלמדת שעל מחיר המטרה לרדת. כלומר, המחלבות ישלמו פחות על החלב שהם קונים היום מהרפתות, כך שבאופן תיאורטי, המחיר של קרטון חלב בסופר אמור לרדת.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על רקע רפת חלב, צילום: אורן בן חקון, אורן כהן

נציין כי בחודשים האחרונים נעשו נסיונות להידברות בין הצדדים אולם המגעים האלה התפוצצו בסופו של דבר, כשכל צד מטיל את האשמה על הצד השני. במשרד החקלאות תומכים בעמדת הרפתנים והצו שקובע את מחיר המטרה אמור להיקבע בהידברות בין משרד החקלאות, הרפתנים ומשרד האוצר. אולם המחיר המפוקח, כלומר המחיר של קרטון חלב בסופר, נקבע באופן בלעדי על ידי משרד האוצר.

נכון להיום, מחיר המטרה מהווה מחצית ממחיר החלב על מדפי הסופר. המחצית השניה של מחיר החלב מהווה את עלות העבודה של המחלבות עם שולי רווח. העלות של רשת השיווק תופסת את שולי הרווח, כשאת הצו של המחיר המפוקח קובע כאמור באופן בלעדי משרד האוצר.

באוצר אומרים שאם מחיר המטרה יורד, הרי שהמחיר למחלבות יורד ומכאן ניתן לשרשר את הירידה הזו לצרכן הישראלי. אם מחיר המטרה נותר ללא שינוי או עולה, הרי שכל השרשרת הזו משתנה וצריך להעלות את המחירים בסופר ולזה מתנגד שר האוצר.

 מחסור במוצרי חלב במרכול, צילום: גדעון מרקוביץ'

כרגע נוצר קיפאון בכל הנוגע למחירי החלב וכרגע לפחות אין שינוי במחירים בסופר. אם עד לסוף החודש לא תהיה התקדמות, שלא לומר הסכמות, הרי שבכוונת שר האוצר לפעול להורדת המחיר המפוקח. כלומר, לפעול לכך שמחיר החלב בסופר אפילו ירד וזה כבר עלול להבעיר תבערה מסוג אחר לגמרי מול הרפתנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו