"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שר הפנים: לא אאפשר להעלות את הארנונה מעבר להכרחי בשנה הבאה
לתשומת לב אזרחי ישראל: בתחילת השנה הבאה הארנונה אמורה להתייקר לפחות ב-1.6% כשהעלאה גבוהה יותר מחייבת את אישור שר הפנים • בדר כלל עיריות מנצלות את העלאה "המינורית" בארנונה כדי לייקר אותה עוד יותר אולם שר הפנים, משה ארבל, אומר היום שימנע זאת
שר הפנים, משה ארבל. צילום: חיים גולדברג/פלאש90

שר הפנים: לא אאפשר להעלות את הארנונה מעבר להכרחי בשנה הבאה

לתשומת לב אזרחי ישראל: בתחילת השנה הבאה הארנונה אמורה להתייקר לפחות ב-1.6% כשהעלאה גבוהה יותר מחייבת את אישור שר הפנים • בדר כלל עיריות מנצלות את העלאה "המינורית" בארנונה כדי לייקר אותה עוד יותר אולם שר הפנים, משה ארבל, אומר היום שימנע זאת

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אם העלאות המחירים של התקופה האחרונה עוד לא הורגשו מספיק בארנק של אזרחי ישראל, הרי ששנת 2026 לא תהיה שנה של בשורות שכן הארנונה אמורה לעלות עוד הפעם.

באופן עקרוני הארנונה אמורה לעלות "רק" ב-1.6% אולם בדרך כלל זו הזדמנות טובה לרשויות המקומיות לעשות עוד מהלך ולהעלות את הארנונה יותר מהמינימום "ההכרחי" מטעמים שלהן אולם העלאה כזו דורשת את אישורו של שר הפנים.

שר הפנים משה ארבל אמר היום (שלישי): ״לא נאפשר לרשויות, העלאות חריגות בשיעור הארנונה מעבר לעדכון המדד בשנת 2026, למעט רשויות בהתייעלות ובהבראה״.

משרד הפנים עתיד לפרסם את שיעור העדכון השנתי בארנונה לשנת 2026, שיעמוד על כ- 1.626%. שיעור העדכון קבוע בחוק ההסדרים ואינו נתון לשיקול דעתו של שר הפנים.

יחד עם זאת הודיע שר הפנים משה ארבל, כי אין בכוונתו לאשר בקשות להעלאות חריגות בארנונה מעבר לשיעור העדכון הקבוע בחוק. “בעת הזו, אחרי ששיעור המדד עלה בכמעט עשרה אחוזים משנת 2024, ואחרי אישורים נרחבים לארנונה חריגה אשתקד. חובה עלינו, כמדינה וכשלטון מקומי, לנהוג באחריות ובמתינות ואין מקום להכביד על הציבור מעבר לקבוע בחוק ובשל כך לא אאפשר העלאות חריגות בארנונה לשנת 2026 למעט רשויות שנמצאות בתכניות התייעלות והבראה״.

נשיא התאחדות התעשיינים, ד”ר רון תומר: “אני מברך את שר הפנים משה ארבל על שנענה לבקשתנו וקיבל החלטה אמיצה ונכונה שמאזנת בין צרכי הרשויות המקומיות לבין הצורך להגן על המגזר היצרני, העיסקי והציבור מהכבדה כלכלית מיותרת. הבלימה של העלאות הארנונה החריגות היא צעד ראשון והכרחי לחיזוק התעשייה והמשק כולו ואנו מצפים להמשך פעילות משותפת להכנסת מקדמי יעילות ועוד להקלה על הציבור, התעשייה וכל המגזר העיסקי״.

שחר תורג׳מן, נשיא איגוד לשכות המסחר אמר: ״שר הפנים עושה צעד ראשון בכיוון הנכון, אבל עד היום מדיניות משרדו הייתה בדיוק ההפך. קמפיין המאבק שאיגוד לשכות המסחר מוביל לעצירת עליית הארנונה המטורפת על המגזר העסקי רק בתחילתו.

"לא בעלי העסקים ולא הציבור הרחב צריכים לממן דרך חשבון הארנונה את הסכמי השכר של שוטרים, אחיות או עובדי נמל אשדוד. כולם יודעים שמדובר בשכר שממומן על ידי המדינה, לא על ידי הרשויות המקומיות והקומבינה הזו חייבת להיפסק״

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו