"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בית המשפט בארה"ב מבטל את אחת הרפורמות החשובות בעשור האחרון

בית המשפט הפדרלי לערעורים ביטל את רפורמת נייטרליות הרשת שחייבה את הספקיות לאפשר גישה איכותית אחידה וללא תשלום נוסף לאתרי אינטרנט

, עודכן
0השמעה
מחשבים. צילום: Getty Images

בית המשפט הפדרלי לערעורים חיסל בסוף השבוע את אחת מהרפורמות המשמעותיות בעולם האינטרנט. הוא קבע כי רשות התקשורת הפדרלית (ה-FCC) אינה מוסמכת לפרש את החוק באופן שמחזיר את רפורמת הניטרליות של אובמה. רפורמה זו בוטלה במקור על ידי טראמפ בקדנציה הראשונה שלו.


בתקופת כהונתו של ברק אובמה, קבעה ה-FCC עיקרון חשוב: ספקיות האינטרנט מחויבות לניטרליות רשת. משמעות הדבר היא שהספקיות אינן רשאיות לגבות תשלום נוסף מאתרים תמורת האצת קצב הגלישה. במקביל, נאסר עליהן להאט במכוון את קצב אספקת הנתונים כדי לאלץ אתרים לשלם יותר מעבר לחיבור הבסיסי.


החשש המרכזי היה פשוט: תשלומים נוספים על שינוי מהירות הגלישה יגבילו את הגישה למידע ברשת. מידע, כך הוא האמין, הוא צורך בסיסי. בעקבות זאת, רשתות האינטרנט קיבלו מעמד של ספקיות תשתית - בדומה לחברות חשמל ומים. מעמד זה העניק להן הגנה מסוימת מפני תביעות, אך בעיקר חייב אותן לספק שירות שוויוני לכולם.


בקדנציה הראשונה שלו, ביטל הנשיא טראמפ את הרפורמה. ה-FCC ניסה להמשיך ולפרש את כללי הרגולציה ברוח הרפורמה המקורית של אובמה. כעת קבע בית המשפט הפדרלי לערעורים: אין לרשות סמכות לעשות זאת.

המשמעות המעשית היא דרמטית. קחו לדוגמה בלוג אישי ולא מסחרי שאתם מקימים. עד כה, ספקיות האינטרנט היו מחויבות לחבר אתכם לרשת בתעריף בסיסי. כעת הן יכולות לדרוש תשלום נוסף כדי שהאתר שלכם יטען במהירות סבירה. לחלופין, הן יכולות להאט את קצב הטעינה אם לא תשלמו. כך מגיעה לקיצה אחת הרפורמות החשובות בעולם האינטרנט.


ספקיות האינטרנט, מצדן, מציגות עמדה שונה. הן טוענות כי אין להן עניין באתרים ביתיים, אלא בשירותים גדולים כמו נטפליקס וספוטיפיי. לטענתן, אם חברות אלה רוצות להמשיך ולספק שירות באיכות גבוהה - עליהן לשלם לספקיות או לפחות לחלוק ברווחים. כך או כך, זהו המצב החדש בארה"ב נכון לסוף השבוע, ויתכן שבקרוב נראה השפעות דומות גם בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר