לראשונה מאז הקמתו – נחתם הסכם קיבוצי בתאגיד השידור הישראלי

ההסכם המורכב מגיע לאחר שש שנים של משא ומתן, שקיימה הנהלת התאגיד מול ארגוני העובדים וועד העובדים בארגון • ההסכם הקיבוצי המורחב יעמוד בתוקף עד סוף שנת 2026 והוא יעגן, בין היתר, את זכויות העובדים, שכרם ומשמרות העבודה

מיקרופון של ערוץ 11, כאן תאגיד השידור הישראלי. צילום: יהושוע יוסף

הנהלת כאן, תאגיד השידור הישראלי, ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל, ארגון עובדי התקשורת וועד עובדי התאגיד, חתמו הבוקר (שני) על הסכם קיבוצי רחב – לראשונה מאז הקמת תאגיד השידור. ההסכם המורכב בא לאחר שש שנים של מו"מ, שקיימה הנהלת התאגיד מול ארגוני העובדים וועד העובדים בארגון.

ההסכם הקיבוצי המורחב יעמוד בתוקף עד סוף שנת 2026 והוא יעגן, בין היתר, את זכויות העובדים (כ-1000 עובדים), שכרם ומשמרות העבודה. ההסכם יחזק את היציבות התעסוקתית בארגון, יאפשר לעובדים תקופות שיפור לפני פיטורי אי-התאמה, ייתן עדיפות לעובדי התאגיד במכרזים ועוד – תוך הקפדה מלאה על המשך העצמאות הניהולית של הנהלת התאגיד ועל חוסנו הכלכלי.

תאגיד השידור הישראלי,

גיל עומר, יו"ר מועצת כאן, אמר: "מברך על ההגעה להסכם, שמשקף רצון כן להתנהלות ציבורית אחראית והגונה". גולן יוכפז, מנכ"ל כאן: "העובדים – סוד הצלחת התאגיד, ההסכם – שלב משמעותי במערכת היחסים הטובה בין ההנהלה לעובדים". אלי גרשנקרוין, מנכ"ל ארגון העיתונאים: "ההסכם פורץ דרך, מבטיח ביטחון לעובדים לצד הגמישות הניהולית הנדרשת".

בשנה האחרונה, לאחר שדו"ח ועדת פרוקצ'יה, בנושא יחסי ההנהלה והעובדים, קבע שיש לקדם הסכם קיבוצי בארגון, ועם מינויו של גולן יוכפז למנכ"ל הואץ המו"מ באופן משמעותי. עם פרוץ המלחמה, מטבע הדברים, הושהו המגעים בין הצדדים והם חודשו לאחרונה – עד לגיבוש המסמך הסופי ואישורו ע"י מועצת תאגיד השידור הישראלי בשבוע שעבר.

גיל עומר, יו"ר מועצת תאגיד השידור הישראלי: "אני מברך את העובדים וההנהלה על הגעה להסכם, המשקף רוח טובה ורצון כן להתנהלות ציבורית אחראית והגונה. אני משוכנע כי מערכת יחסי עבודה ראויה היא בסיס לכל ארגון, וזאת תוך שמירה על גמישות ועצמאות ניהולית. אין לי ספק שבשילוב כוחות ימשיך התאגיד לספק תוכן איכותי ופורץ דרך לאזרחי ישראל". 

גולן יוכפז, מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי: "עובדי ועובדות התאגיד הם לב לבו של הארגון שלנו, וסוד הצלחתו. עם כניסתי לתפקיד, הבטחתי לעשות כל מאמץ, כדי שבתוך כשנה יושלם ההסכם המורכב הזה, ויאפשר לעובדים ולהנהלה לעסוק רק בדבר אחד – עבודת השידור הציבורי. אני שמח שעשינו את זה.

תאגיד השידור הישראלי,

"אני מבקש להודות לאלירן ולאלי – שהיו פרטנרים לא פשוטים למו"מ, אבל הגונים ובעיקר כאלה שהעובדים והתאגיד בראש מעיניהם, לגיתית שניהלה בצורה מרשימה את התהליך, ליו"ר, גיל עומר ולחבריי וחברות המועצה, לחברי הנהלת התאגיד ובראשם לאודליה, לאנשי האוצר,
ובעיקר – לעובדות ועובדי התאגיד. המסמך הזה הוא בראש ובראשונה עבורכם".

את המשא ומתן מטעם התאגיד ניהלה סמנכ"לית משאבי האנוש בארגון, גיתית רוזן-אליצור ואיתה מנהל יחסי העבודה בתאגיד, אריאל יונה. מטעם נציגות העובדים השתתפו במגעים חברי ועד עובדי התאגיד בראשות יו"ר הוועד, אלירן גבאי, מנכ"ל ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל, אלי גרשנקרוין ורכזת האיגוד המקצועי, זיו ברקוביץ'.
אלי גרשנקרוין, מנכ"ל ארגון העיתונאים והעיתונאיות: "ההסכם הקיבוצי בתאגיד הוא פורץ דרך, ונחתם לאחר מו"מ ממושך ורצוף עליות ומורדות. ההסכם מבטיח ביטחון תעסוקתי וכלכלי לעובדים, לצד גמישות הנדרשת לניהול אפקטיבי״.

התהליך לווה ואושר ע"י הממונה על השכר באוצר. את התאגיד יצגו משרד עורכי הדין של טל מאירסון והגר בצלאל, גלעד דוויק ממשרדו של יוסי קוצ'יק, ואת ארגוני העובדים ליוו היועצים הכלכליים שי בירן, מאיה וסרמן והיועץ המשפטי של ארגוני העובדים, עו"ד אמיר בשה ממשרד בשה, זבידה ושות'. מטעם הממונה על השכר באוצר הובילה את התהליך סופי ורנר ואיתה חיים אליאך ועורכי הדין אורלי ישי-גנץ ורוני לוי. שותפים משמעותיים להסכם היו יוני פת, סגן בכיר לממונה על השכר באוצר, ואפי מלכין, הממונה על השכר באוצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר