"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
קופה קטנה

ארץ הכסף העולה: הבורסה בטוקיו - קווים לדמותה

בשנה האחרונה עלה מדד הניקיי 225 של הבורסה בטוקיו (במונחי מטבע מקומי) ב־17.18%, ומתחילת 2024 ב־8.07% • אלה שיעורי שינוי גבוהים יחסית לאלה שנרשמו בשאר בורסות העולם

,עודכן
0השמעה
נתוני אינפלציה נמוכים. הבורסה בטוקיו. צילום: אי.פי.אי

בבורסה בטוקיו נרשמו עליות שערים חדות מ־1983 ועד 1990, אז הפכה למובילה בעולם בגודלה. אך מאז חלה ירידה בפעילות בה, ובין 1998 ל־2009 נרשמה במדד המוביל ירידה של 80% מהשיא.

עליות השערים שנרשמו השנה הן רק תיקון חלקי לירידות אלה. בבורסה זו שני מדדים מובילים - ניקיי 225 וטופיקס.

מהו מדד ניקיי 225?

זהו המדד המרכזי בבורסת טוקיו, המחושב החל משנת 1949. המדד כולל את 225 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסת טוקיו. עדכון משקלן של המניות במדד קורה אחת לשנה, באוקטובר. משקל המניות במדד נקבע לפי מחיר המניה.

כפועל יוצא מכך, כחצי מהשינוי במדד נקבע על ידי 20 המניות הכבדות הכלולות בו. נוסף על כך, השקעה בו בשקלים יוצרת חשיפה לשינויים בין השקל לין היפני.
בין החברות הכלולות במדד ניתן למצוא את טויוטה - חברת הרכב הגדולה בעולם, עם שווי שוק של 58.24 טריליון ין; סוני - חברת האלקטרוניקה הפועלת במגוון תחומים כגון משחקים, סרטים, מוזיקה ועוד, עם שווי שוק של 16.3 טריליון ין; מיצובישי פייננשל גרופ - אחד מהבנקים הגדולים ביפן, עם שווי שוק של 18.77 טריליון ין, ועוד.

וורן באפט השקיע בבורסת טוקיו החל מ־2020, ורכש 5% בחמישה קונגלומרטים יפניים המפוזרים במגוון תחומי משק. בשנה האחרונה הוא אף הגדיל את אחזקותיו. לפני 2023 העניין בבורסה היפנית היה מועט, אך פעולותיו של באפט, לצד פעולות שעשו בתי השקעות גלובליים נוספים, הפנו תשומת לב לשוק זה.

אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ השקעות אישי המותאם ללקוח

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר